.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2011/ama-motocross/
Κατηγορία AMA Motocross
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 09:40

AMA Motocross 2011, 2ος γύρος, Freestone

 

Ποιος θα σταματήσει τον Reed;

 


Του Χρήστου Σώκου

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η έντονη υγρασία ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά που δοκίμασαν τις αντοχές των αγωνιζόμενων στην πίστα του Freestone. Αυτό όμως που φάνηκε ακόμα μία φορά είναι η εξαιρετική φόρμα του Reed, ο οποίος, αφού παραλίγο να στεφθεί πρωταθλητής στο SX, έχει έρθει με φόρα και παρουσιάζεται ως ο κύριος διεκδικητής του τίτλου. Ο μόνος που μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι μπορεί να τον αμφισβητήσει είναι ο Dungey, αλλά θα χρειαστεί να επιστρατεύσει όλη του την τέχνη για να ξεπεράσει το πείσμα του Αυστραλού.
Στην ΜΧ Lites οι μάχες καλά κρατούν πάντως, με τον Tyla Rattray να κάνει την διαφορά και να κερδίζει αυτό τον αγώνα.

Motocross


Μία μάλλον παράξενη εκκίνηση βρήκε τον Christian Craig και τον Cristophe Pourcel να οδηγούν αρχικά τον αγώνα. Γρήγορα όμως το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει και ο Reed έβαλε τα πράγματα στην θέση τους παίρνοντας την πρωτοπορία. Ο Dungey δεν μπόρεσε να κάνει κάτι γι’ αυτό και αρκέστηκε στην τρίτη θέση. Ο Villopoto ήρθε ξανά τρίτος, χωρίς να δείχνει ότι έχει την ταχύτητα που έδειξε στο SX, ώστε να ανταγωνιστεί τους δύο πρώτους. Πολύ δυνατός συνεχίζει να είναι ο David Millsaps στην τέταρτη θέση.
Στο δεύτερο σκέλος η κατάσταση άλλαξε και ο Dungey βρέθηκε να δίνει τον ρυθμό. Ενώ όλα έδειχναν ότι θα ισοφάριζε ξανά τις νίκες με τον Reed, ξαφνικά δύο γύρους πριν το τέλος η μοτοσικλέτα του έπαθε κάποια ζημιά και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει! Χαράς ευαγγέλια για τον Reed που με δύο πρωτιές ξέφυγε στην βαθμολογία. Αυτή τη φορά ο Millsaps κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση και ο Metcalfe την τρίτη. Φοβερή άνοδος για τον off roader, Ricky Dietrich, στην τέταρτη θέση! Ο Dietrich είχε τρέξει και τερματίσει φυσικά, στο International Six Days enduro στις Σέρρες το 2008, ως μέλος της αμερικάνικης ομάδας.

MX Lites 250


Την εκκίνηση στο πρώτο σκέλος παίρνει ο Justin Barcia και έχει στον τροχό του τον Marvin Musquin. Στην στροφή όμως ο Barcia πέφτει, ο Musquin που τον ακολουθεί πέφτει πάνω στην μοτοσικλέτα του και το αποτέλεσμα για τον Γάλλο είναι ένας σπασμένος αντίχειρας, πάνω που είχε ανακάμψει από τον περυσινό του τραυματισμό. Από εκεί και πέρα η νίκη ήταν υπόθεση του Dean Wilson, με τους Tyla Rattray και Kyle Cunningham να κλείνουν την τριάδα.
Στο δεύτερο σκέλος o Barcia εμφανίστηκε αποφασισμένος να πάρει το αίμα του πίσω για την χαμένη ευκαιρία που είχε. Μέχρι τα μισά οδηγούσε τον αγώνα, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Rattray,  ο οποίος τον πέρασε και πήρε την καρό σημαία και τη νίκη overall. Δεύτερος τελικά ο Barcia και τρίτος ο Wilson.

Αποτελέσματα

{arttinytable}

Motocross



1 Chad Reed HON
2 Davi Millsaps YAM
3 Ryan Villopoto KAW
4 Brett Metcalfe SUZ
5 Ricky Dietrich YAM
6 Jake Weimer KAW

 

MX Lites





1 TylaRattray KAW
2 Dean Wilson KAW
3 Kyle Cunningham YAM
4 Justin Barcia HON
5 Eli Tomac HON
6 Martin Davalos SUZ

{/arttinytable}

Βαθμολογία

{arttinytable}

 Motocross



1 Chad Reed 97
2 Ryan Villopoto 76
3 Davi Millsaps 72
4 Ryan Dungey 69
5 Brett Metcalfe 64
6 Ricky Dietrich 53

 

MX Lites





1 Dean Wilson 90
2 Tyla Rattray 85
3 Eli Tomac 69
4 Blake Baggett 66
5 K Cunningham 64
6 Justin Barcia 52

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA Motocross 2011, 1ος γύρος, Hangtown AMA Motocross 2011, 3ος γύρος, High Point »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon