.
Κατηγορία AMA Motocross
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011 09:40

AMA Motocross 2011, 3ος γύρος, High Point

 


Απάντησε ο Villopoto

 


Του  Χρήστου Σώκου

Ο καιρός στην Pennsylvania αποδείχτηκε αρκετά άστατος, αφού τα πρώτα σκέλη του αγώνα έγιναν με ηλιόλουστες συνθήκες, ενώ στην συνέχεια άνοιξαν οι ουρανοί με αποτέλεσμα οι πολλοί θεατές να παρακολουθήσουν τα υπόλοιπα σκέλη με λάσπη.

Στους δύο πρώτους αγώνες η επικράτηση του Chad Reed ήταν τόσο καθολική, που μας έκανε να αναρωτηθούμε ποιος θα μπορέσει να τον αντιμετωπίσει. Τελικά η απάντηση ήρθε από τον Ryan Villopoto, ο οποίος δεν άφησε τον Reed να κάνει το χατ τρικ και έφυγε με την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα ΜΧ.
Στην ΜΧ Lites, ο Blake Baggett κυριάρχησε και στα δύο σκέλη.


Motocross class


Μπορεί ο Ryan Dungey να έφυγε δυνατά στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους, όμως ο Villopoto γρήγορα πέρασε μπροστά και έκανε αυτό που καλά γνωρίζει. Να ανεβάσει τον ρυθμό και να φτιάξει μία διαφορά. Χωρίς να απειληθεί από κανένα έμεινε στην πρώτη θέση μέχρι την πτώση της καρό σημαίας, ενώ από απόσταση ασφαλείας δεύτερος τερμάτισε ο Dungey.
Ο Mike Alessi επανήλθε δυνατά μετά τον τραυματισμό του στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Μάλιστα στο MX αγωνίζεται με ΚΤΜ 450SXF και όχι με το 350 που αγωνιζόταν στο SX. Τερμάτισε τρίτος, αλλά του επεβλήθη ποινή μιας θέσης επειδή έκανε άκυρη εκκίνηση. Έτσι ο Davi Millsaps βρέθηκε αναπάντεχα τρίτος. Ο Reed μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε πέμπτος.
Στο δεύτερο σκέλος όμως η κατάσταση άλλαξε. Στο λασπωμένο τερέν ήταν ο Alessi αυτός που οδήγησε τον αγώνα για πέντε γύρους, μέχρι να πέσει και να τον περάσει ο Reed. Ο Reed επανέκαμψε και έφτιαξε μία διαφορά 13 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Villopoto, μόλις στον 10ο γύρο. Τελικά πήρε τη νίκη, αλλά ο Villopoto ανακηρύχθηκε overall νικητής του αγώνα. Ο Dungey με μία τρίτη θέση συμπλήρωσε το δεύτερο σκαλί του βάθρου και ο Reed έμεινε τρίτος, αλλά διατηρεί την πρωτοπορία στην βαθμολογία. Τέταρτος τελικά έμεινε ο Alessi.

MX Lites


Μπροστά στο κοινό της ιδιαίτερης πατρίδας του ο Darryn Durham πεισματικά κρατούσε την πρώτη θέση μέχρι τα μισά περίπου του πρώτου σκέλους. Ο Baggett όμως, που στο μεταξύ περνούσε τους πάντες πιο πίσω, τον έφτασε και πέρασε μπροστά. Όντας σε εξαιρετική φόρμα τερμάτισε πρώτος, έχοντας πίσω του τον team mate του Dean Wilson, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Tyla Rattray. Τελικά ο Durham έμεινε εκτός τριάδας, στην τέταρτη θέση.
Στο δεύτερο σκέλος ο Baggett για ακόμη μία φορά απέδειξε ότι βρισκόταν σε εξαιρετική ημέρα και πήρε ακόμα μία νίκη. Όμως ο Rattray με την δεύτερη του θέση overall διατηρεί την βαθμολογική υπεροχή, έχοντα παρ’ όλα αυτά αρκετά κοντά του τόσο τον Wilson όσο και τον Baggett.
Ο Eli Tomac κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου.

Αποτελέσματα

{arttinytable}

Motocross
   
1. Ryan Villopoto KAW
2. Ryan Dungey SUZ
3. Chad Reed HON
4. Mike Alessi KTM
5. Davi Millsaps YAM
6. Kevin Windham HON
7. Tommy Hahn YAM
8. Brett Metcalfe SUZ
9. Jake Weimer KAW
10. Nick Wey YAM

 

MX Lites
   
1. Blake Baggett KAW
2. Tyla Rattray KAW
3. Eli Tomac HON
4. Dean Wilson KAW
5. Broc Tickle KAW
6. Justin Barcia HON
7. Cole Seely HON
8. K Cunningham YAM
9. Darryn Durham HON
10. Alex Martin HON

{/arttinytable}

Βαθμολογία

{arttinytable}

Motocross
   
1. Chad Reed 138
2. Ryan Villopoto 123
3. Ryan Dungey 111
4. Davi Millsaps 104
5. Brett Metcalfe 88
6. Kevin Windham 76
7. Ricky Dietrich 72
8. Jake Weimer 68
9. Tommy Hahn 65
10. Christian Craig 59

 

MX Lites
   
1. Tyla Rattray 127
2. Dean Wilson 125
3. Blake Baggett 116
4. Eli Tomac 104
5. K Cunningham 90
6. Justin Barcia 79
7. Cole Seely 68
8. Broc Tickle 67
9. G Swanepoel 61
10. M Davalos 53

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon