.
Κατηγορία AMA Motocross
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011 21:17

AMA Motocross 2011, 4ος γύρος, Budds Creek

 

Επανήλθε ο Reed

 


Του Χρήστου Σώκου

Κάτω από ιδανικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο αγώνας στην γνωστή πίστα του Budds Creek. O Chad Reed (Honda) πήρε την τρίτη φετινή του νίκη και διατήρησε την πρώτη θέση στην βαθμολογία. Ο Ryan Villopoto (Kawasaki) όμως φαίνεται ότι έχει αρχίσει να βρίσκει τον ρυθμό του, μιας και πήρε τους ίδιους βαθμούς με τον Reed, αλλά έμεινε δεύτερος γιατί έκανε χειρότερο χρόνο στο δεύτερο σκέλος. Σε κάθε περίπτωση το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να κριθεί εύκολα αφού υπάρχει και ο Ryan Dungey (Suzuki), που με τις σταθερές του εμφανίσεις συνεχίζει να μαζεύει πολύτιμους βαθμούς.
Στην MX Lites η νίκη πήγε στον Tyla Rattray (Kawasaki), ο οποίος κρατά την πρωτοπορία στην βαθμολογία. Σαρώνει η Kawasaki μιας και ο Dean Wilson είναι ο μόνος που μέχρι στιγμής φαίνεται να αντιμετωπίζει τον Rattray.

Motocross Class


Στον πρώτο γύρο ο Mike Alessi (KTM) με τον γνώριμο του τρόπο βρίσκεται μπροστά. Γρήγορα όμως ο Villopoto τον περνάει και μετά κάνει το ίδιο και ο Reed. Ο Villopoto αυξάνει την διαφορά του, ενώ ο Dungey βάζει το κεφάλι κάτω και σκαρφαλώνει δεύτερος. Πιο πίσω μένει ο Reed που δεν μπορεί να βρει τον τρόπο να ξεφύγει από την τρίτη θέση.
Λίγο πριν το τέλος ο Villopoto κάνει ένα λάθος, σβήνει η μοτοσικλέτα του και ο Dungey βρίσκεται ξαφνικά στον τροχό του. Όμως μέχρι τον τερματισμό η κατάσταση δεν αλλάζει και ο Villopoto κερδίζει. Dungey και Reed παίρνουν τις υπόλοιπες δύο θέσεις. Τέταρτος ο Kevin Windham (Honda), ενώ ο Alessi πέφτει στην πέμπτη θέση.

Στο δεύτερο σκέλος ο Alessi για ακόμη μία φορά φεύγει πρώτος και κρατάει την θέση για έξι γύρους. Ο Reed όμως είναι αποφασισμένος για τη νίκη αυτή τη φορά και βρίσκει τον τρόπο να τον περάσει. Το ίδιο κάνει και ο Dungey. Από εκεί και περίπου για 30 λεπτά οι δύο αναβάτες οδηγούν θεαματικά ρόδα – ρόδα. Τίποτα όμως δεν σταματά τον Reed από το να πάρει τη νίκη. Δεύτερος ξανά ο Dungey. Είναι η σειρά του Villopoto  σε αυτό το σκέλος να πάρει την τρίτη θέση. Windham και Alessi τερματίζουν ξανά τέταρτος και πέμπτος.

MX Lites 250


Το πρώτο σκέλος από την αρχή έως το τέλος ήταν υπόθεση του Dean Wilson. Ο Rattray πήρε την δεύτερη θέση. Τρίτος ο Broc Tickle, χαρίζοντας με αυτό τον τρόπο και τις τρεις πρώτες θέσεις στην Kawasaki! Ο Blake Baggett (Kawasaki) έμπλεξε με λάθη και δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση.

Στο δεύτερο σκέλος ήταν η σειρά του Rattray να πάρει την καρό σημαία. Ο Νοτιαφρικανός Πρωταθλητής ΜΧ2 (2008), φαίνεται ότι επιτέλους είναι σε άψογη φόρμα τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά και βρίσκεται πρώτος στην βαθμολογία.
Πολύ καλή εμφάνιση για τον Justin Barcia (Honda) στην δεύτερη θέση. Ο Wilson αυτή την φορά έμεινε τρίτος.

Motocross Class

{arttinytable}

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA Motocross 2011, 3ος γύρος, High Point AMA Motocross 2011, 5ος γύρος, Colorado »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon