.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2011/ama-motocross/
Κατηγορία AMA Motocross
Τετάρτη, 25 Μαϊος 2011 09:11

AMA Motocross 2011, 1ος γύρος, Hangtown

 

Δυνατά ο Reed

 



Του Χρήστου Σώκου
Φωτό: vital mx

Όπως συνηθίζεται στις ΗΠΑ, με το που τελειώσει το πρωτάθλημα Supercross όλο το ενδιαφέρον μεταφέρεται στις ανοιχτές και γρήγορες πίστες του Motocross ανά την χώρα. Ο πρώτος αγώνας της σεζόν λοιπόν πραγματοποιήθηκε σε ιδανικές συνθήκες. Τέλειος καιρός, σωστά βρεγμένη και ετοιμασμένη πίστα, πάρα πολλοί θεατές και φυσικά όλα τα κορυφαία ονόματα πλην του James Stewart, ο οποίος δεν αγωνίζεται στο MX.
Οι φήμες που ήθελαν τον Mike Alessi (KTM) να είναι ταχύτατος επαληθεύτηκαν, αφού πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά. Όμως μία άσχημη πτώση που είχε σαν αποτέλεσμα να πάθει διάσειση δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί. Έτσι στην μάχη ρίχτηκαν οι Ryan Dungey (Suzuki), Ryan Villopoto (Kawasaki), Chad Reed (Honda) και Kevin Windham (Honda). Τελικά τη νίκη overall πήρε ο Reed, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο.
Χαμός και στην 250 ΜΧ Lites, με πάρα πολλά ονόματα να αγωνίζονται για τη νίκη, που τελικά πήγε στον Baggett.

Motocross Class


Στους 16 γύρους του πρώτου σκέλους, ο περυσινός πρωταθλητής Ryan Dungey μπόρεσε να πάρει μία σχετικά εύκολη νίκη αφήνοντας τους Chad Reed και Ryan Villopoto να συμπληρώσουν τις υπόλοιπες δύο θέσεις του βάθρου. Πολύ δυνατά στην εκκίνηση έφυγε ο Kevin Windham αλλά αντιμετώπισε κάποια προβλήματα και αναγκάστηκε να μείνει στην έκτη θέση. Πολύ καλή εμφάνιση για τον David Millsaps στην τέταρτη θέση.
Το δεύτερο σκέλος είχε λίγο περισσότερο δράμα! Τους πρώτους γύρους βρέθηκε να οδηγεί ο Villopoto αλλά ο Dungey έβαλε το κεφάλι κάτω και πήρε την πρωτοπορία λίγο αργότερα. Υπολόγιζε όμως χωρίς τον Reed, ο οποίος αφού πέρασε τον Villopoto δεν σταμάτησε και συνέχισε με τον Dungey. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει τη νίκη και στο σκέλος αλλά και overall. Ο Dungey ακολούθησε δεύτερος και ο Villopoto τρίτος. Αυτή τη φορά ο Windham μπόρεσε να διατηρήσει την τέταρτη θέση.
Στα πιτ του αγώνα εντοπίστηκε και ο Trey Canard που αναρρώνει από τον τραυματισμό του στο πόδι και σίγουρα θα ήταν ένας ακόμα υποψήφιος για τον τίτλο.

MX Lites 250


Αν διαβάσει κάποιος τα ονόματα των συμμετεχόντων θα καταλάβει αμέσως το επίπεδο του ανταγωνισμού: Justin Barcia (φετινός πρωταθλητής SX Lites East), Broc Tickle (φετινός πρωταθλητής SX Lites West), Marvin Musquin (Παγκόσμιος Πρωταθλητής ΜΧ), Eli Tomac, Blake Baggett, Tyla Rattray!!! Πραγματικός χαμός!
Στο πρώτο σκέλος ο Wilson ήταν αυτός που πήρε τη νίκη ακολουθούμενος από τους Baggett, Tomac και Musquin.
Στο δεύτερο σκέλος ο Barcia βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα αλλά μία πτώση του άφησε ανοιχτό το πεδίο στον Rattray να βρεθεί μπροστά, έχοντας στον τροχό του τους Tomac, Wilson και Baggett. Κάπου εκεί ο Baggett τα έδωσε όλα και περνώντας τους πάντες πήρε τη νίκη αφήνοντας δεύτερο overall τον Wilson και τρίτο τον Rattray.

Αποτελέσματα

{arttinytable}

Motocross
   
1 Chad Reed HON
2 Ryan Dungey SUZ
3 Ryan Villopoto KAW
4 Kevin Windham HON
5 Brett Metcalfe SUZ
6 Davi Millsaps YAM
7 Tommy Hahn YAM
8 Christophe Pourcel YAM
9 Ricky Dietrich YAM
10 Christian Craig HON

 

MX Lites 250
   
1 Blake Baggett KAW
2 Dean Wilson KAW
3 Tyla Rattray KAW
4 Eli Tomac HON
5 Marvin Musquin KTM
6 G Swanepoel YAM
7 K Cunningham YAM
8 D Durham HON
9 Broc Tickle KAW
10 Cole Seely HON
11 M Davalos SUZ

{/arttinytable}

Βαθμολογία

{arttinytable}

Motocross
   
   
1 Chad Reed 47
2 Ryan Dungey 47
3 Ryan Villopoto 40
4 Kevin Windham 33
5 Brett Metcalfe 32
6 Davi Millsaps 32
   
MX Lites
   
   
1 Blake Baggett 47
2 Dean Wilson 45
3 Tyla Rattray 38
4 Eli Tomac 38
5 Marvin Musquin 33
6 G Swanepoel 28

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


{gallery}agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2011/ama-motocross/{/gallery}

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: AMA Motocross 2011, 2ος γύρος, Freestone »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon