.
Κατηγορία AMA Motocross
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 18:05

AMA MX 2017 – 10ος αγώνας, Unadilla – New York

 

Musquin παντός καιρού!

 

Με την πίστα της Unadilla να βάζει δύσκολα σε όλους τους αναβάτες, λόγω κακούτ καιρού ο Marvin Musquin (KTM) παρουσιάστηκε απτόητος για να πάρει την 3η σερί νίκη της χρονιάς.

MX450: Musquin και στη βροχή

Ο εργοστασιακός αναβάτης της KTM βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και συνέχισε το νικηφόρο του σερί στο πρωτάθλημα παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκα εξαιτίας της κατταρακτώδους βροχής που έπεφτε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Γάλλος ηγούνταν στον πρώτο αγώνα, ο οποίος διεκόπη λόγω της βροχής, ενώ νικητής βγήκε και στο δεύτερο σκέλος, το οποίο είχε μικρότερη διάρκεια από το κανονικό για τους ίδιους λόγους, ενώ η εκκίνησή του καθυστέρησε για δύο ώρες. Ενώ στο πρώτο χρειάστηκε να παλέψει για να περάσει μπροστά, στο δεύτερο, ο Musquin πρώτος απομακρύνθηκε σιγά-σιγά από τους υπόλοιπους και έφτασε έτσι σε μία “εύκολη” νίκη. Στη 2η θέση της γενικής κατετάγη ο Martin Davalos (8-2) χάρη στη 2η θέση που πήρε στο τελευταίο σκέλος που του έδωσε παράλληλα και την καλύτερη θέση που έχει πάρει μέχρι στιγμής στην καριέρα του στην μεγάλη κατηγορία. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Cole Seely (3-6). ΜΕ τον Cooper Webb (7-3) και τον Blake Baggett (2-11) να συμπληρώνουν την πεντάδα. Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Eli Tomac είχε έναν ακόμη μέτριο αγώνα, τερματίζοντας 10ος και 5ος στα δύο σκέλη αντίστοιχα, κάτι που μείωσε τη διαφορά που τον χωρίζει τόσο από τον Martin όσο και από τον Musquin. Μένει να δούμε λοιπόν τι θα γίνει στους επόμενους δύο αγώνες για το ποιος θα στεφθεί τελικά πρωταθλητής.

450 Class Overall Results
1. Marvin Musquin (1-1)
2. Martin Davalos (8-2)
3. Cole Seely (3-6)
4. Cooper Webb (7-3)
5. Blake Baggett (2-11)
6. Dean Wilson (9-4)
7. Justin Bogle (4-10)
8. Christian Craig (5-9)
9. Eli Tomac (10-5)
10. Benny Bloss (15-8)

Δείτε εδώ την κατάταξη των αναβατών και για τα δύο πρωταθλήματα

250MX: Jeremy Martin ο αδιάβροχος

Με την βροχή να πέφτει ακατάπαυστα και την πίστα να έχει μετατραπεί σε ουσιαστικά σε βούρκο ο Jeremy Martin ήταν εκείνος που έδειξε την μεγαλύτερη σταθερότητα στην απόδοσή του στην μικρή κατηγορία παίρνοντας έτσι και τη νίκη στη γενική. Ο Martin μπορεί να έχασε τη νίκη στο πρώτο σκέλος από τον πάντα ταχύ Joey Savatgy, στο δεύτερο ωστόσο βρέθηκε από την αρχή μπροστά και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από κανένα. Ο Savatgy τερμάτισε 4ος στο δεύτερο σκέλος για να πάρει και τη 2η θέση στη γενική κατάταξη,  με τον πρωτοπόρο στην βαθμολογία Zach Osborne (3-5) να συμπληρώνει το βάθρο. Την 4η θέση κατέκτησε ο Dylan Ferrandis (6-3) με τον Justin Cooper (12-2) να συμπληρώνει την πεντάδα και να κάνει έτσι ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στην κατηγορία.

250MX Κατάταξη Αναβατών, Top 10
1. Jeremy Martin (2-1)
2. Joey Savatgy (1-4)
3. Zach Osborne (3-5)
4. Dylan Ferrandis (6-3)
5. Justin Cooper (12-2)
6. Adam Cianciarulo (5-8)
7. Aaron Plessinger (4-10)
8. RJ Hampshire (8-6)
9. Chase Sexton (7-12)
10. Kyle Cunningham (13-7)

Βίντεο Highlights, Unadilla

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 18:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon