.
Κατηγορία AMA Motocross
Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 20:06

AMA MX 2017 – 11ος αγώνας, Budds Creek

 

O Zach Osborne πρωταθλητής στην MX250!

 

 

Ο προτελευταίος αγώνας της χρονιάς μας έδωσε και τον πρωταθλητή στην MX250 στο πρόσωπο του εργοστασιακού αναβάτης της Husqvarna, Zach Osborne! Νικητές στον αγώνα στις κατηγορίες MX450 και ΜΧ250 αντίστοιχα οι Justin Bogle και Adam Cianciarulo κιαι οι δύο για πρώτη φορά στην καριέρα τους!

450MX: Πρώτη φορά για Bogle

Μεγάλη ήταν η χαρά για την ομάδα της Suzuki στον 10ο και προτελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος καθώς είδε τον Justin Bogle να της φέρνει μία όμορφη νίκη γενικής, την πρώτη στην καριέρα του Bogle. Ο Αμερικανός τερμάτισε πρώτος στο πρώτο σκέλος, χωρίς να υποστεί ουσιαστική πίεση από τον Marvin Musquin που ακολουθούσε, ενώ στο δεύτερο η 3η θέση που εξασφάλισε ήταν αρκετή για την πρωτιά συνολικά. Νικητής στο δεύτερο σκέλος αναδείχθηκε ο Eli Tomac, ύστερα από καιρό, ενώ βάσει την απόδοσής του στο πρώτο σκέλος, έδειχνε ότι θα έχει έναν ακόμη μέτριο αγώνα –τερμάτισε 7ος- που μπορεί να έβαζε ακόμη και την βαθμολογική του πρωτοπορία στο πρωτάθλημα σε κίνδυνο. Στο δεύτερο σκέλος, ωστόσο ο Tomac έδειξε να σοβαρεύεται και πέρασε τόσο τον Bogle όσο και τον Baggett που προπορεύονταν. Με τον Bagget ήταν που έδωσε και την μάχη για τη νίκη, μια νίκη που του έκανε καλό βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά, αφού πλέον προηγείται στο πρωτάθλημα με 28 βαθμούς και έναν μόνο αγώνα να απομένει. Πρώτος γενικής λοιπόν ο Bogle, 3ος ο Tomac και 2ος ο νικητής των προηγούμενων τριών αγώνων Marvin Musquin (2-4) που δεν εκμεταλλεύτηκε όσο θα μπορούσε την κατάσταση για να μειώσει τη διαφορά που τον χωρίζει από την κορυφή. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Blake Baggett (5-2), ενώ την πεντάδα έκλεισε ο Cole Seely.

Μην χάσετε τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Αυγούστου και θα αναδείξει τον πρωταθλητή Motocross! Θα είναι αυτός ο πρώτος τίτλος του Tomac;

450MX: Κατάταξη Αναβατών, Top 10

  1. Justin Bogle (1-3)
    2. Marvin Musquin (2-4)
    3. Eli Tomac (7-1)
    4. Blake Baggett (5-2)
    5. Cole Seely (4-8)
    6. Weston Peick (8-6)
    7. Cooper Webb (9-7)
    8. Matt Bisceglia (6-10)
    9. Christian Craig (10-9)
    10. Dean Wilson (16-5)

Δείτε εδώ την κατάταξη των αναβατών και για τα δύο πρωταθλήματα

250MX: Να ο πρωταθλητής!

Αν και η μέρα του δεν ξεκίνησε ιδανικά, καθώς είχε μια πτώση, στην αρχή μάλιστα του πρώτου σκέλους, ο Zack Osborne έφτασε τελικά στην πηγή και ήπιε νερό. Η 8η θέση στο πρώτο σκέλος και η νίκη στο δεύτερο ήταν αρκετά για να τον στέψουν πρωταθλητή, για πρώτη φορά στην καριέρα του στο AMA MX. Η μεγάλη χαρά για τον Osborne ήρθε μάλιστα στην ίδια πίστα που κατέκτησε πέρσι την πρώτη νίκη της καριέρας του στην κατηγορία. Πρώτη νίκη καριέρας στην κατηγορία είχε και ο Adam Cianciarulo που κέρδισε το πρώτο σκέλος και ήρθε δεύτερος στο επόμενο. Τον Cianciarulo ακολούθησαν στο βάθρο ο Osborne και ο Shane McElrath (4-3), με τον Jeremy Martin (2-6) να παίρνει την 4η θέση και τον Aaron Plessinger (5-4) να κατατάσσεται πέμπτος.

250ΜΧ Κατάταξη Αναβατών, Top 10
1. Adam Cianciarulo (1-2)
2. Zach Osborne (8-1)
3. Shane McElrath (4-3)
4. Jeremy Martin (2-6)
5. Aaron Plessinger (5-4)
6. RJ Hampshire (3-7)
7. Colt Nichols (7-5)
8. Chase Sexton (9-9)
9. Kyle Cunningham (6-12)
10. Mitchell Harrison (11-10)

Βίντεο Highlights, Budds Creek

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 17:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon