.
Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 15:46

AMA ΜX 2017 -9ος αγώνας, Washougal – Washington

 

Musquin και Savatgy οι νικητές

 

 

H πίστα της Washougal στην Washington ήταν εκείνη που φιλοξένησε τον 9ο αγώνα της χρονιάς για το αμερικάνικο πρωτάθλημα Motocross, εκεί όπου οι Marvin Musquin (KTM) και Joey Savatgy (Kawasaki) πήραν τις νίκες σε MX4560 και MX250 αντίστοιχα.

450MX: Σερί για Marvin Musquin

O Musquin βρίσκεται πλέον σε πολύ καλή κατάσταση και το απέδειξε και στην πίστα της Washougal με μία ακόμη διπλή νίκη, την δεύτερη σερί. Ο Γάλλος δεν άφησε περιθώριο σε κανένα, ηγήθηκε από την αρχή και παρά την πίεση του Eli Tomac (Kawasaki) αλλά και του Davalos, ειδικά στο πρώτο σκέλος, όχι μόνο δεν υπέκυψε αλλά τελικά κέρδισε με διαφορά. Δεύτερος γενικής με δύο τερματισμούς στη δεύτερη θέση ο Tomac που ναι μεν αποζητά νίκες αλλά δείχνει να συμβιβάζεται πλέον και με τη δεύτερη θέση. Είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία και για αυτό το λόγο δεν ρισκάρει όπως στην αρχή του πρωταθλήματος. Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση του Martin Davalos (4-3) που ανέβηκε στο βάθρο γενικής για πρώτη φορά στην καριέρα του, στρίβοντας μάλιστα πρώτος στο δεύτερο σκέλος, ενώ κατάφερε να ηγηθεί και για μερικούς γύρους. Πρώτη φορά ανέβηκε και στο βάθρο στο δεύτερο σκέλος. Τερματίζοντας στην 3η και στνν 5η θέση στα δύο σκέλη αντίστοιχα, ο Cole Seely ήταν ο αναβάτης που πήρε την 4η θέση στη γενική, έπειτα από έναν πολύ δυνατό αγώνα με τον 5ο Blake Baggett να χάνει ακόμη περισσότερο βαθμολογικό έδαφος από τον Tomac και την διαφορά να ανόιγει στους 32 βαθμούς με τρεις αγώνες να απομένουν.

ΜΧ450 Κατάταξη αναβατών, Top 10
1. Marvin Musquin (1-1)
2. Eli Tomac (2-2)
3. Martin Davalos (4-3)
4. Cole Seely (3-5)
5. Blake Baggett (7-4)
6. Dean Wilson (5-6)
7. Weston Peick (6-8)
8. Christian Craig (9-9)
9. Justin Bogle (8-10)
10. Dakota Alix (12-12)

250MX: Savatgy για 2η σερί νίκη

Όπως ο Musquin στην μεγάλη κατηγορία έτσι και ο Savatgy στη μικρή, έφυγε από την Washington με το μέγιστο των βαθμών που θα μπορούσε να κερδίσει. Η νίκη ωστόσο δεν ήρθε εύκολα καθώς ο εργοστασιακός αναβάτης της Kawasaki τερμάτισε μόλις στην 7η θέση στο πρώτο σκέλος και χρειάστηκε έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων στον δεύτερο, με την μπίλια να “κάθεται” για αυτόν στον τελευταίο γύρο! Aaron Plessinger, Adam Cianciarulo και Dylan Ferrandis ήταν οι τρεις πρώτοι στο πρώτο σκέλος, με τον Savatgy να φτάνει στη νίκη στο δεύτερο, έχοντας πίσω του τον νεαρό αναβάτη της Honda, RJ Hampshire και τον πρωτοπόρο στην βαθμολογία του πρωταθλήματος Zach Osborne. Ενδεικτικό της τύχης που είχε με το μέρος του ο Savatgy είναι και η διαφορά που τον χώριζε στην γενική από τον… 6ο: μόλις  δύο (2) βαθμοί με τις καλύτερα αποτελέσματα στον τερματισμό να παίζουν τον δικό τους μεγάλο ρόλο στην κατάταξη. Δεύτερος γενική λοιπόν ο Osborne που πηγαίνει στον επόμενο γύρο του πρωταθλήματος με 74 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Jeremy Martin, ο οποίος έκανε έναν μέτριο αγώνα (9-6) και κατετάγη μόλις στην 7η θέση. Τρίτος ο Dylan Ferrandis (3-4) με τους Adam Cianciarulo (2-5) και RJ Hampshire (6-2) να ακολουθούν.

ΜΧ250, Κατάταξη Αναβατών, Top 10
1. Joey Savatgy (7-1)
2. Zach Osborne (4-3)
3. Dylan Ferrandis (3-4)
4. Adam Cianciarulo (2-5)
5. RJ Hampshire (6-2)
6. Aaron Plessinger (1-9)
7. Jeremy Martin (9-6)
8. Colt Nichols (10-7)
9. Shane McElrath (11-8)
10. Mitchell Harrison (5-15)

Δείτε εδώ την κατάταξη των αναβατών και για τα δύο πρωταθλήματα

Βίντεο highlights, Washougal

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 15:57

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon