.
Κατηγορία AMA Motocross
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 14:36

AMA MX 2017, 8ος αγώνας, Minnesota

 

Καθάρισαν οι Musquin και Savatgy

 

Στην πίστα Spring Creek, στο Millville έγινε η συνέχεια του αμερικάνικου πρωταθλήματος Motocross, για τον όγδοο αγώνα της χρονιάς με τους Marvin Musquin και Joey Savatgy να αναδεικνύονται νικητές γενικές στα 450MΧ και 250MX αντίστοιχα.

450MX: Η επιστροφή του Musquin

Ο Marvin Musquin, δείχνει να έχει επιστρέψει πλήρως μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο και στη Spring Creek επισφράγισε αυτό το γεγονός με μία εξαιρετική νίκη παίρνοντας την καρό σημαία και στα δύο σκέλη. Στον πρώτο αγώνα ο Γάλλος τέθηκε επικεφαλής σχετικά νωρίς και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του, ενώ μια από τα ίδια είχαμε και στο δεύτερο σκέλος, όταν ο αναβάτης της KTM πέρασε τον Justin Bogle στο έκτο λεπτό του αγώνα. Δεύτερος γενικής, κάνοντας παράλληλα και ρεκόρ καριέρας ο Dean Wilson, ο οποίος δείχνει να βρίσκει τον ρυθμό του. Έπειτα από το τρίτο σκαλί του βάθρου στον προηγούμενο αγώνα ο Wilson έκανε έναν καλό και σταθερό αγώνα και τερμάτισε τρίτος και τις δύο φορές. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Eli Tomac ήταν και εκείνος που συμπλήρωσε το βάθρο αυξάνοντας παράλληλα τη διαφορά από τον διώκτη του, Blake Baggett. Ο Tomac, όπως μας έχει συνηθίσει, έκανε μια μέτρια εκκίνηση και μετά βάλθηκε να περάσει όποιον βρήκε μπροστά. Συνήθως αυτό είναι αρκετό για τον απίστευτα φορμαρισμένο αναβάτη της Kawasaki, όχι όμως και αυτή τη φορά, αφού η διαφορά του από τον Musquin ήταν πολύ μεγάλη για να καλυφθεί. Στο δεύτερο σκέλος μάλιστα ο Tomac είχε και μία ασυνήθιστη για τα δεδομένα του πτώση και έπειτα προσπάθησε απλά να σώσει όσους βαθμούς μπορούσε κάτι που τον έφερε τελικά στην 5η θέση. Πίσω του για την 4η θέση στη γενική, ο Blake Baggett που δεν μπόρεσε να επωφεληθεί από τα λάθη του Tomac με την πεντάδα να κλείνει από τον Cooper Webb (4-9).  

ΜΧ450, Κατάταξη Αναβατών, Top 10

  1. Marvin Musquin (1-1)
  2. Dean Wilson (3-3)
  3. Eli Tomac (2-5)
  4. Blake Baggett (6-2)
  5. Cooper Webb (4-9)
  6. Justin Barcia (5-8)
  7. Martin Davalos (11-4)
  8. Cole Seely (8-6)
  9. Christian Craig (7-7)
  10. Fredrik Noren (13-10)

250MX: Savatgy για τη νίκη

Με μία πρώτη και μία δεύτερη θέση ο Joey Savatgy πρόσθεσε τη δεύτερη νίκη γενικής για τη σεζόν στο ενεργητικό του, η οποία όμως δεν ήρθε αβίαστα. Στο πρώτο σκέλος ο αναβάτης της Kawasaki πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού υπό την απειλή του Alex Martin που προσπάθησε να τον φτάσει αλλά δεν τα κατάφερε. Στο δεύτερο σκέλος ο Savatgy έχασε την πρωτοπορία από τον, πρωτοπόρο στη βαθμολογία Zach Osborne, έπειτα από μάχη, προς το τέλος του αγώνα, αν και η δεύτερη θέση ήταν αρκετή για να του δώσει τη νίκη. Δεύτερος στον αγώνα ο Alex Martin (2-4) σε μία πίστα όπου νιώθει σα στο σπίτι του, με τον Osborne να συμπληρώνει το βάθρο. Να σημειωθεί ότι ο Osborne, αντιμετώπισε πρόβλημα στο πρώτο σκέλος, όταν το Husqvarna του έχασε όλο το ψυκτικό, κατάφερε ωστόσο να τερματίσει στην 8η θέση! Μαζί με τη νίκη στο πρώτο σκέλος ο Osborne κράτησε και τη πρωτοπορία στη βαθμολογία. Τέταρτος στη γενική κατετάγη ο Jeremy Martin (4-5) με τον Adam Cianciarulo (6-6) να κλείνει την πεντάδα.

250MX, Κατάταξη Αναβατών, Top 10

  1. Joey Savatgy (1-2)
  2. Alex Martin (2-4)
  3. Zach Osborne (8-1)
  4. Jeremy Martin (4-5)
  5. Adam Cianciarulo (6-6)
  6. RJ Hampshire (5-7)
  7. Aaron Plessinger (3-12)
  8. Dylan Ferandis (7-8)
  9. Shane McElrath (16-3)
  10. Colt Nichols (9-13)

Δείτε εδώ την κατάταξη στη βαθμολογία των αναβατών και για τα δύο πρωταθλήματα.

Βίντεο

Highlights Αγώνα (450MX-250MX)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 15:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon