.
Κατηγορία Ταχύτητα
Τρίτη, 12 Απριλίου 2011 02:20

Παν. Π. Ταχύτητας 2011, 1ος αγώνας, Τρίπολη

Αισιόδοξο ξεκίνημα


Του Χρήστου Σώκου
Φωτογραφίες: Θέμης Γκλιάτης

Σε πείσμα των καιρών, που ασκεί μεγάλες πιέσεις στα μηχανοκίνητα αθλήματα, ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα Ταχύτητας στο γνωστό αεροδρόμιο της Τρίπολης.
Ο ηλιόλουστος και ζεστός καιρός ήταν ο καλύτερος σύμμαχος για τους περίπου 2.000 θεατές καθώς και για τους 64 συμμετέχοντες, αριθμοί που σίγουρα κρίνονται ικανοποιητικοί. Η διοργάνωση κύλησε ομαλά χωρίς προβλήματα με το πρόγραμμα να τηρείται χωρίς καθυστερήσεις.
Αξίζει να αναφέρουμε τον γύρο που έκαναν στην πίστα αναβάτες της εθελοντικής αιμοδοσίας, με σκοπό να δημιουργηθεί μία τράπεζα αίματος για τους αναβάτες του ΣΟΑΜ.
Μία καινούρια κατηγορία δημιουργήθηκε φέτος, η OPEN, στην οποία συμμετέχουν νέοι αναβάτες. Η εν λόγω κατηγορία είχε μάλιστα ρεκόρ συμμετοχών, αφού εκκίνησαν 31 αναβάτες!

Formula Extreme


Επεισοδιακή ήταν η εκκίνηση για τον Κων/ νο Κοντομάρο, αφού μία σειρά από ατυχίες τον οδήγησαν σε εγκατάλειψη από νωρίς. Αντίθετα ο Κων/ νος Πολίτης που κατείχε και την pole position βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα και έκανε ένα μοναχικό αγώνα τερματίζοντας εύκολα πρώτος με διαφορά 18 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Φώτη Τσαλίκη. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Μάριος Ταγκλής, ο οποίος ένιωσε προς το τέλος του αγώνα τον Βασίλη Ευθυμίου να μειώνει την μεταξύ τους διαφορά αλλά να μην μπορεί να κάνει τίποτα καλύτερο τελικά από την τέταρτη θέση. Ωραία μάχη έγινε για την πέμπτη και έκτη θέση μεταξύ του Βασίλη Γερακίτη, που αγωνιζόταν τραυματισμένος και του Θανάση Ευσταθίου, που επανήλθε στην μεγάλη κατηγορία, με τους δύο αναβάτες να τερματίζουν με αυτή την σειρά.

Supersport


Τον πιο αυξημένο ανταγωνισμό είχε η συγκεκριμένη κατηγορία αφού οι τρεις πρώτοι αναβάτες τερμάτισαν με διαφορά ενός δευτερολέπτου! Την Pole position κατείχε ο Μιχάλης Κουτσομπός ο οποίος πήρε και την εκκίνηση και έμεινε εκεί τον πρώτο γύρο μέχρι να περάσει πολύ δυνατά εκεί ο Παπαγεωργίου. Οι μάχες των δύο με τον Τριντή ανέδειξαν τελικά νικητή τον Alex Παπαγεωργίου, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Μιχάλης Κουτσουμπός και Σταύρος Τριντής. Τέταρτος ήρθε ο Ευάγγελος Καρακατσάνης ενώ ο Νίκος Περιστεράς έκανε ένα μοναχικό αγώνα στην πέμπτη θέση.

Open


Μεγάλο το ενδιαφέρον για τη νεοσυσταθείσα κατηγορία των νέων αναβατών! Ο Γιάννης Κριελέσης έδειξε ότι ήταν ένα σκαλί πάνω από τους υπόλοιπους φτιάχνοντας διαφορά και παίρνοντας την καρό σημαία. Ποινή 10 δευτερολέπτων δόθηκε στον Γιώργο Κυπραίο γιατί προσπέρασε με κίτρινη σημαία, με αποτέλεσμα να έρθει τέταρτος. Δεύτερος τερμάτισε ο Δημήτρης Τασσόπουλος με ένα δευτερόλεπτο διαφορά από τον Δημήτρη Κριζέα, ο οποίος συμπλήρωσε το βάθρο. Στην πέμπτη θέση χωρίς να ενοχληθεί από κάποιον τερμάτισε ο Ιωάννης Μπούρος.

Racing 125/250


Λιγοστοί οι αναβάτες με μόλις πέντε να φτάνουν στην γραμμή του τερματισμού. Νικητής ο Γιώργος Κίτσος με τον Ανδρέα Λεφέβρ να ακολουθεί δεύτερος. Αξιοσημείωτη η τρίτη θέση του Ιωάννη Κόλλια με μοτοσικλέτα 125cc. Ιάσωνας Αυλωνίτης και Κων/ νος Σεφέρογλου ήταν οι δύο υπόλοιποι αναβάτες που τερμάτισαν.

Φωτογραφίες Formula extreme


Φωτογραφίες Superport


}

Φωτογραφίες Open


Φωτογραφίες απονομών - γενικές


Αποτελέσματα

Βρείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στην επίσημη σελίδα του χρονομέτρη, ironteam

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 20:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon