.
Κατηγορία Ταχύτητα
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 14:44

Π.Π. Ταχύτητας 2019, 4ος αγώνας, Μέγαρα

Επιστροφή στη δράση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών 2019 μετά από διακοπή σχεδόν τριών μηνών, με τον τέταρτο αγώνα στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων.

Με σχετικά λιγοστές συμμετοχές, ο τέταρτος αγώνας εξελίχθηκε με δυνατές μάχες και επιβεβαίωσε τα δυνατά φαβορί των δημοφιλέστερων κατηγοριών - Superbike, Supersport και Open - ενώ σκληρές μάχες περιμένουν την ανάδειξη των πρωταθλητών για τις κατηγορίες SS300 και Νέων.

Superbike

Με μόλις 7 συμμετοχές στον αγώνα των Superbikes, η μεγάλη είδηση που βγήκε από τα Μέγαρα αφορά στον τραυματισμό του Σάκη Συνιώρη (Kawasaki), ο οποίος έπεσε μετά από επαφή με τον Δημήτρη Παπαγγέλου (Honda), με αποτέλεσμα να σπάσει τη δεξιά του κλείδα.

Μεγάλος νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Σωτήρης Μπεγνής (Yamaha, στην κεντρική φωτό), παίρνοντας την καρό σημαία μετά από μια κυριαρχική εμφάνιση όπου πρακτικά δεν απειλήθηκε καθόλου.

pippos 1
Λευτέρης Πίππος

Δεύτερος πίσω του τερμάτισε ο Λευτέρης Πίππος, σε απόσταση άνω των 8 δευτερολέπτων από τον νικητή, ολοκληρώνοντας ένα σπουδαίο 1-2 για τη Yamaha.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Παπαγγέλου, χάνοντας τη δεύτερη θέση στο νήμα για μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου, ενώ τέταρτος αναδείχθηκε ο Φώτης Τσαλίκης με Honda.

Στη βαθμολογία ο Μπεγνής έχει αποκτήσει μια υγιέστατη διαφορά 30 βαθμών από τον εγκαταλείψαντα Συνιώρη, ενώ πλέον και ο Πίππος έχει μπει στο παιχνίδι φτάνοντας τρεις μόλις βαθμούς πίσω από τον δεύτερο.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν ο πολυπρωταθλητής Συνιώρης θα επιστρέψει στις 12 και 13 Οκτωβρίου για το κλείσιμο του πρωταθλήματος με έναν διπλό αγώνα. Ο έμπειρος αναβάτης της Kawasaki εγχειρίζεται στις 18/9 στην κλείδα του, με αποκλειστικό στόχο να είναι ετοιμοπόλεμος για τον αγώνα σε περίπου έναν μήνα.

karakostas 1
Δημήτρης Καρακώστας

Supersport

Δέκα αναβάτες βρίσκονταν στη λίστα συμμετοχών της κατηγορίας των 600 cc και εξ αυτών μόλις έξι είδαν την καρό σημαία.

Ο Δημήτρης Καρακώστας είναι σε μεγάλη φόρμα φέτος και το αποδεικνύει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου μετρά 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες της Supersport κατηγορίας με τη Honda του.

Στα Μέγαρα πάντως η επικράτηση δεν ήρθε με τον συνήθη σαρωτικό του τρόπο, καθώς ο Άλεξ Παπαγεωργίου (Yamaha) τον πίεσε πολύ και οι δυο τους άλλαξαν θέσεις στην κεφαλή της κούρσας αρκετές φορές, πριν ο Καρακώστας καταφέρει να επιβληθεί και να πάρει την καρό σημαία.

Το βάθρο της κατηγορίας συμπλήρωσε ο Σταύρος Τριντής με Honda.

Στη βαθμολογία ο Καρακώστας απολαμβάνει το απόλυτο των 100 βαθμών, 28 περισσότερους από τον Παπαγεωργίου και 35 από τον Τριντή. Πλέον απέχει έναν διπλό αγώνα από τον πρώτο του τίτλο!

deskas 1
Στέφανος Δέσκας

Open

Η κατηγορία αυτή χαρακτηρίζεται από αρκετές συμμετοχές που δε συμμετέχουν σε όλο το πρωτάθλημα, ωστόσο στα Μέγαρα 13 αναβάτες την έχρισαν την πιο πολυπληθή του 4ου αγώνα.

Σε αυτόν μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Στέφανος Δέσκας (Honda 600), μπροστά από τον Χαράλαμπο Θεοδωρόπουλο (Yamaha 600) και με τρίτο τον Σπύρο Μουτόγλη (Yamaha 1000).

Στην κατάταξη ο Δέσκας με τρεις νίκες σε τέσσερεις αγώνες προηγείται στη βαθμολογία, έχοντας πίσω του τον Ανδρέα Παπατριανταφύλλου (Kawasaki 1000) σε απόσταση 23 βαθμών, απολαμβάνοντας δηλαδή ένα υγιές προβάδισμα για τον τίτλο ενόψει του τελευταίου διπλού αγώνα.

papanikolaou
Χρήστος Παπανικολάου

Racing

Στη Racing κατηγορία οι 8 συμμετέχοντες είδαν τον Χρήστο Παπανικολάου (Kawasaki 400) να παίρνει μια σπουδαία νίκη από τον κυρίαρχο της φετινής σεζόν, Λέανδρο Ντότσικα (Yamaha TZ), ενώ τρίτος τερμάτισε ο Ανδρέας Παργινός.

Βέβαια, η πρώτη φετινή ήττα του Ντότσικα δεν άλλαξε και πολλά στη βαθμολογία, όπου με τρεις νίκες και μια δεύτερη θέση εξακολουθεί να προηγείται με μια άνετη διαφορά 22 βαθμών από τον Παπανικολάου.

Θα καταφέρει να την κρατήσει στον κλείσιμο της σεζόν τον Οκτώβρη;

gerakianakis
Γιώργος Γερακιανάκης

SS 300

Μεταξύ των μόλις 4 συμμετοχών στην κατηγορία αυτή, ο Γιώργος Γερακιανάκης (Yamaha R3) κατάφερε μια σημαντικότατη νίκη στα Μέγαρα. Κράτησε πίσω του τον μεγάλο του αντίπαλο για τον τίτλο, Θωμά-Αθανάσιο Σκούρτα (ΚΤΜ) και έτσι διατήρησε το μικρό του προβάδισμα στην κατάταξη.

Τρίτος πίσω από τον Σκούρτα τερμάτισε ένας ακόμη αναβάτης με ΚΤΜ, ο Γιώργος Μπαξίσογλου.

Στη βαθμολογία ο Γερακιανάκης έχει 90 βαθμούς και ο Σκούρτας 83, ψήνοντάς μας για ένα δραματικό φινάλε τον Οκτώβρη. Ο τρίτος, Μπαξίσογλου, με 64 βαθμούς δύσκολα θα έχει την ευκαιρία για κάτι παραπάνω.

Νέοι

Πέντε μοτοσυκλέτες δηλώθηκαν για τον αγώνα των Νέων και τέσσερεις από αυτές είδαν τη σημαία του τερματισμού.

Μεγάλος νικητής και εδώ, όπως και στην SS300, ο Γερακιανάκης (Yamaha R3), μπροστά από τον Σκούρτα (ΚΤΜ), ενώ το βάθρο των Νέων συμπλήρωσε ο Παπανικολάου (Kawasaki).

Η κατάταξη της κατηγορίας αποκαλύπτει το απόλυτο θρίλερ ενόψει του φινάλε της σεζόν, καθώς ο Παπανικολάου προηγείται με 76 βαθμούς και τον ακολουθεί κατά πόδας ο - τραυματισμένος και απών από τα Μέγαρα - Γιάννης Περιστεράς με 75.

Ο δε Σκούρτας καραδοκεί με 68 βαθμούς, έχοντας δηλαδή βάσιμες βλέψεις για τον τίτλο!

Εφόσον ο Περιστεράς επιστρέψει στη δράση στον τελευταίο αγώνα, θα έχουμε αν μη τι άλλο ένα ιδιαιτέρως δραματικό φινάλε.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία Π.Π.Τ. 2019

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon