.
Κατηγορία Ταχύτητα
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 14:28

Π.Π. Ταχύτητας 2019, 2ος-3ος αγώνας, Σέρρες

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών συνεχίστηκε με έναν διπλό αγώνα στις Σέρρες, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου προσέδωσαν λίγη επιπλέον δυσκολία σε ένα ούτως ή άλλως βαρύ πρόγραμμα με αγώνες το Σάββατο και την Κυριακή.

Superbikes

Ο αγώνας του Σαββάτου, δηλαδή ο 2ος του πρωταθλήματος, είχε ως πρωταγωνιστικό θέμα τη μονομαχία του Σωτήρη Μπεγνή με τον Σάκη Συνιώρη. Η καρό σημαία πήγε τελικώς στον ταχύτερο των δύο, Μπεγνή, ο οποίος στα τελευταία στάδια του αγώνα έχτισε μια καλή διαφορά σχεδόν 4 δευτερολέπτων από τον αντίπαλό του.

Ο Συνιώρης τερμάτισε δεύτερος, ενώ η τρίτη θέση πήγε στον Μιχάλη Κουτσουμπό, σχεδόν 20 δευτερόλεπτα πίσω από τους δύο πρωτοπόρους.

Στον 3ο αγώνα του πρωταθλήματος την Κυριακή 9 Ιουνίου οι πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι, καθώς οι Μπεγνής και Συνιώρης πολέμησαν στενά για τη νίκη, με τελικό νικητή τον Συνιώρη για μόλις 57 εκατοστά του δευτερολέπτου.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Λευτέρης Πίππος, αφού έδωσε σκληρή μάχη με τον Κουτσουμπό, η οποία κρίθηκε για λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου.

Supersport

Στον πρώτο αγώνα των 600 το Σάββατο 9/6 ο Δημήτρης Καρακώστας δεν άφησε και πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση και από την αρχή ξεκαθάρισε με την απόδοσή του πως ο αγώνας πλέον γίνεται για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου.

Εκεί λοιπόν δόθηκε μια εντυπωσιακή μάχη ανάμεσα στον Σταύρο Τριντή και τον Mihail Florov, από την οποία κερδισμένος βγήκε ο Έλληνας αναβάτης.

Στον επόμενο αγώνα της Κυριακής (9/6) ο Καρακώστας ξανά δεν άφησε κανέναν να ελπίζει για νίκη, κερδίζοντας εξίσου πειστικά με πάνω από 11.5 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο.

Εκεί βρέθηκε ο Τριντής, αυτή τη φορά πιο εύκολα αφού ο Florov εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη, ενώ ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, που αρχικά έδειχνε ικανός να παλέψει για ψηλότερα, αρκέστηκε σε μια άνετη τρίτη θέση, αρκετά πίσω από τον δεύτερο.

SS300/Racing

Στη μικτή σειρά που φέρνει μαζί στην πίστα τις κλασικές δίχρονες 250 (Racing) με τις σύγχρονες τετράχρονες (SS300) μοτοσυκλέτες, στον πρώτο αγώνα του διημέρου νικητής ήταν ο Λέανδρος Ντότσικας, της Racing.

Πίσω του ο Ιωάννης-Κωνσταντίνος Περιστεράς τερμάτισε δεύτερος και το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Χρήστο Παπανικολάου.

Το ίδιο ακριβώς βάθρο επαναλήφθηκε και στον αγώνα της Κυριακής 9/6, με μια ειδοποιό διαφορά: αυτή τη φορά ο Περιστεράς έμεινε μέσα στη διεκδίκηση της νίκης ως σχεδόν το τέλος, κλείνοντας τον αγώνα μόλις 2.639 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ντότσικα, ενώ ο Παπανικολάου έφτασε στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου 25 δευτερόλεπτα πίσω από τον Περιστερά – δείγμα του πόσο γρήγορα κινήθηκε ο εντυπωσιακός πιτσιρικάς.

Open

Ο Στέφανος Δέσκας ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής των Σερρών, αφού κέρδισε με χαρακτηριστική διαφορά διψήφιων δευτερολέπτων και τους δύο αγώνες της Open κατηγορίας.

Πίσω του ο Εμμανουήλ Σεΐτης ακολούθησε με δύο δεύτερες θέσεις, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου είχε διαφορετικούς ενοίκους σε κάθε αγώνα.

Συγκεκριμένα στον 2ο αγώνα του πρωταθλήματος (Σάββατο 8/6) τρίτος τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης, ενώ στον 3ο αγώνα της Κυριακής (9/6) στο βάθρο ανέβηκε ο Γιώργος Τέγος.

Νέοι

Στην κατηγορία Νέων αναβατών ο Ιωάννης-Κωνσταντίνος Περιστεράς δεν είχε αντίπαλο και για δύο συνεχόμενες μέρες απλά σάρωσε.

Στον 2ο αγώνα του πρωταθλήματος κέρδισε με άνω των 12 δευτερολέπτων διαφορά από τον δεύτερο Χρήστο Παπανικολάου, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Θωμάς-Αθανάσιος Σκούρτας.

Στον 3ο αγώνα το βάθρο ήταν απαράλλαχτο με αυτό του προηγούμενου και μόνο οι χρονικές αποστάσεις μεταξύ τους ήταν λίγο διαφορετικές.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα Π.Π. Ταχύτητας Μοτοσυκλετών 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon