.
Κατηγορία Ταχύτητα
Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 14:54

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018 - 2ος αγώνας, Τρίπολη

 

Συναγωνισμός μέχρι την τελευταία στροφή

Ο 2ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών που οργάνωσε η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης επιφύλαξε συναγωνισμό μέχρι την τελευταία στροφή του τελευταίου αγώνα της ημέρας, για τους θεατές που βρέθηκαν στην Πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

ppt2018 tripoli 1

Ο Λευτέρης Πίππος με Yamaha R1 κατάφερε να περάσει στην τελευταία 11η στροφή της πίστας, στον τελευταίο γύρο, τον Σάκη Συνιώρη που με την Aprilia RSV4 προηγήθηκε μετά το μέσον του Αγώνα της “μεγάλης” κατηγορίας SBK που διαρκεί 28 γύρους. Πίσω τους η μάχη για το 3ο σκαλί του βάθρου κρίθηκε επίσης στον τελευταίο γύρο, με τον Φώτη Τσαλίκη με Honda CBR1000RR να προσπερνά τον Σωτήρη Μπεγνή που οδηγεί ίδια μοτοσυκλέτα. Ο Γιώργος Μαρκεσίνης με την Yamaha R1 έδωσε τη μάχη για τη νίκη αρχικά, αλλά έμεινε λίγο πιο πίσω στο τέλος για να τερματίσει 5ος.

ppt2018 tripoli 2

Στην κατηγορία SSP ο Δημήτρης Παπαγγέλου με Yamaha R6 που προηγήθηκε στο ξεκίνημα του Αγώνα, είχε μια πτώση που τον έριξε τελικά στην 5η θέση, ενώ ο Δημήτρης Καρακώστας που εντωμεταξύ πήρε την πρωτοπορία εγκατέλειψε την προσπάθεια από μηχανική βλάβη και συμπλήρωσε 17 από τους 26 γύρους του Αγώνα. Ο Σταύρος Τριντής με Honda CBR600RR που ξεκίνησε από την Pole Position έκανε έναν αλάνθαστο Αγώνα και πήρε τη νίκη με μεγάλη διαφορά από τους συναθλητές του. Στο 2ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος επίσης με Honda CBR600RR που είχε εξαιρετικό ρυθμό στο τέλος του Αγώνα και άντεξε στην πίεση του Άλεξ Παπαγεωργίου με τη νέα Yamaha R6. Με ίδια μοτοσυκλέτα 4ος τερμάτισε ο Γιώργος Λιούντρης.

ppt2018 tripoli 3

Στην διπλή κατηγορία Racing/SSP300 ο 14χρονος Χρήστος Παπανικολάου με την pre-Moto3 τετράχρονη Honda NSF250R, ξέφυγε μπροστά από την εκκίνηση και έκανε έναν ωραίο Αγώνα παίρνοντας τη νίκη με αρκετά μεγάλη διαφορά από τη δίχρονη Yamaha TZ250 του Ανδρέα Λεφέβρ. Στο 3ο σκαλί του βάθρου με ΤΖ250 επίσης, ανέβηκε ο Βασίλης Στάμου.

ppt2018 tripoli 4

Στην SSP300 των μικρών τετράχρονων μοτοσυκλετών ο 14χρονος Νίκος Ελευθεριάδης με Yamaha R3 πήρε άνετα τη νίκη, μπροστά από τις ΚΤΜ RC390 των Παναγιώτη Κόκκινου και Μάκη Χατζηγιακουμίδη.

ppt2018 tripoli 5

Στην ΟΡΕΝ κατηγορία οι δύο οδηγοί που προηγήθηκαν αρχικά, οι Τάσος Τζικάκης και Μάρκος Αγγελακόπουλος είχαν ανώδυνες πτώσεις και εγκατέλειψαν, ενώ ο σταθερός Χρήστος Βερλέκης με Suzuki GSXR1000 πήρε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού, αφού άντεξε στις επιθέσεις των Ηλία Χρηστάκη και Κώστα Σταμπέλου που οδηγούσαν Yamaha R1.

ppt2018 tripoli 6

Στην κατηγορία ΝΕΩΝ οδηγών ο Χρήστος Παπανικολάου πήρε τη νίκη, αυτή τη φορά οδηγώντας μια Kawasaki Ninja 400, με μεγάλη διαφορά από τον Θωμά Σκούρτα που έκανε ένα ωραίο αγώνα πάνω στην ΚΤΜ RC390. Πίσω του έγινε μια σπουδαία μάχη για την 3η θέση, με τελικό νικητή τον Νίκο Ελευθεριάδη με την Yamaha R3. Με ίδια μοτοσυκλέτα ο Γιώργος Γερακιανάκης πήρε την 4η θέση, σημειώνοντας στον τελευταίο γύρο νέο ρεκόρ πίστας για την κατηγορία, ενώ στη μάχη μέχρι το τέλος έμεινε και ο Γιώργος Μπαξίσογλου με KTM RC390. Ο Γιάννης Κυριακού με R3 έμεινε λίγο πιο πίσω.

ppt2018 tripoli 7

Επόμενος Αγώνας για το ΠΠΤ2018, στις 27 Μαΐου στην πίστα των Σερρών.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μαραγκός

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 14:57

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon