.
Κατηγορία Ταχύτητα
Τρίτη, 29 Μαϊος 2018 12:13

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018 - 3ος αγώνας, Σέρρες

 

Στις 28/05/2018 - Επίσημο Δελτίο Τύπου της διοργάνωσης 

Ο 3ος Αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας του 2018 έγινε στην πίστα των Σερρών, κάτω από καλές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια που προσέλκυσε πολλούς θεατές στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου.

Ο συναγωνισμός ήταν έντονος όχι μόνο για τη νίκη σε κάποιες κατηγορίες, αλλά και για τις υπόλοιπες θέσεις της κατάταξης.

sbk1

Στην κορυφαία κατηγορία Superbikes (SBK) αρχικά 6 οδηγοί ξεκίνησαν πολύ δυνατά σε ένα γκρουπ, αλλά λίγο αργότερα ο Σάκης Συνιώρης με Kawasaki ZX10RR δημιούργησε μια διαφορά ασφαλείας και έφθασε άνετα στην πρώτη του φετινή καρό σημαία. Πίσω του όμως έγινε μια συγκλονιστική μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο μεταξύ 5 οδηγών. Ο Λευτέρης Πίππος με Yamaha R1 κράτησε τη 2η θέση, παρά την τελική επίθεση του Φώτη Τσαλίκη με την Honda CBR1000RR που όμως έπεσε και ξαναμπήκε στην πίστα για να τερματίσει 6ος. Την ίδια στιγμή έπεσε και ο Δημήτρης Πρώιος με την Suzuki GSXR1000 που ακολουθούσε και τελικά τερμάτισε 5ος. Έτσι στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Μαρκεσίνης με την Yamaha R1, μπροστά από τον Σωτήρη Μπεγνή με την Honda CBR1000RR, που και οι δύο είχαν χάσει προηγουμένως χρόνο με αντίστοιχες εξόδους από την πίστα.

ssp

Στην κατηγορία Supersport (SSP) η μεγάλη ανατροπή έγινε στον προτελευταίο γύρο του Αγώνα, όταν ο προηγούμενος με διαφορά Δημήτρης Καρακώστας με Honda CBR600RR θεωρώντας από λάθος ότι τελείωσε ο Αγώνας άρχισε να πανηγυρίζει και κατάλαβε το λάθος του μόνο όταν είδε τον Σταύρο Τριντή με τη δική του Honda CBR600RR να περνάει μπροστά και να συνεχίζει δυνατά για την δεύτερη συνεχόμενη φετινή του νίκη, παρά το ότι έτρεχε μόλις δύο εβδομάδες μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε. Ο Καρακώστας αυτοπεριορίστηκε στην 2η θέση, ενώ στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Άλεξ Παπαγεωργίου, που μόνο στο πρωινό Ζέσταμα της Κυριακής βρήκε την άκρη με τα προβλήματα ηλεκτρονικών της νέας Yamaha R6 που οδηγεί.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Βούλγαρος Svetlin Ivanov με Honda CBR600RR που είχε μια έξοδο στα φρένα της 1 στα πρώτα στάδια του Αγώνα. Πίσω του έγινε μια ακόμη εξαιρετική μάχη με τελικό νικητή τον Γιάννη Τζωρτζόπουλο με Honda CBR600RR, που κατάφερε να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις του Άγγελου Ζινευράκη με Yamaha R6 και του 18χρονου Νότη Παπαπαύλου με Honda CBR600RR, που έκανε τον πρώτο του Αγώνα στην κατηγορία.

racing

Στην διπλή κατηγορία Racing/SSP300 είχε διπλή μάχη για τη νίκη κυριολεκτικά μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας του τερματισμού. Ο 14χρονος Χρήστος Παπανικολάου με την τετράχρονη Honda NSF250R έχασε την πρωτοπορία που είχε από το ξεκίνημα του Αγώνα, μόλις στον τελευταίο γύρο από τον περσινό Πρωταθλητή Λέανδρο Ντότσικα και τη δίχρονη Yamaha TZ250. Όμως ο 14χρονος πήρε και πάλι την πρώτη θέση με ένα ωραίο πέρασμα στην 1 και κράτησε τη θέση του μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, σημειώνοντας έναν αξιόλογο χρόνο ταχύτερου γύρου, στην 3η θέση στην κατηγορίας βρέθηκε ο Ανδρέας Παργινός.

ssp300

Ακριβώς πίσω από τους δύο πρωταγωνιστές της Racing, τερμάτισαν - με ένα γύρο διαφορά – οι δύο πρώτοι της SSP300, με νικητή τον Γιώργο Μπαξίσογλου με ΚΤΜ RC390, που κέρδισε με διαφορά μικρότερη από δύο δέκατα του δευτερολέπτου τον Νίκο Ελευθεριάδη με Yamaha R3, στην 3η θέση της SSP300 τερμάτισε ο Παναγιώτης Κόκκινος με KTM RC390.

open

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ ο Μενέλαος Κοντογιάννης με Honda CBR600RR κέρδισε τον Αγώνα, ενώ για τη 2η θέση ο Μάρκος Αγγελακόπουλος με Honda CBR1000RR τερμάτισε δύο δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον Γιάννη Κλαδογένη με Suzuki GSXR1000.

neoi 2

Στην κατηγορία ΝΕΟΙ οδηγοί ο Χρήστος Παπανικολάου με την Kawasaki Ninja 400 πήρε μια άνετη νίκη, με τον Θωμά Σκούρτα με KTM RC390 άνετα στην 2η θέση, ενώ για το τρίτο σκαλί του βάθρου έγινε μάχη ανάμεσα στον Νίκο Ελευθεριάδη με την Yamaha R3 και τον Γιώργο Μπαξίσογλου με την KTM RC390, με τον Νίκο Ελευθεριάδη να επικρατεί.

Επόμενος Αγώνας του ΠΠΤ2018 στις 24 Ιουνίου στα Μέγαρα.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Δείτε τη βαθμολογία όλων των κατηγοριών ΕΔΩ.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μαραγκός

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Μαϊος 2018 12:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon