.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 12:02

Παν. Π.Motocross 2012, 5ος αγώνας, Λιτόχωρο

 

 

Συναγωνισμός και θέαμα

 

 



Του Τάκη Μανιάτη

Παρά την αρκετή ζέστη για Σεπτέμβριο μήνα, αν δίπλα ακριβώς από την πίστα βρίσκεται ο Όλυμπος, πολλοί ήταν οι αναβάτες που ταξίδεψαν ως το Λιτόχωρο για να συμμετάσχουν στον 5ο αγώνα της χρονιάς.

Πολλοί θεατές

Οι 116 αναβάτες είχαν πάνω από χίλιους θεατές να τους παρακολουθούν, ενώ δεν έλειψαν οι συμμετοχές – και οι θεατές, από την γειτονική Βουλγαρία και τα Σκόπια. Στον αυξημένο συναγωνισμό, δείγμα του ότι οι αναβάτες δεν σταμάτησαν τις προπονήσεις τους το καλοκαίρι, την παράσταση έκλεψαν οι νέοι αναβάτες, το νέο αίμα των αγώνων. Η πίστα ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, βρεγμένη, ενώ βρεχόταν και κατά την διάρκεια των διαλλειμάτων ανάμεσα στα σκέλη, κριτές υπήρχαν παντού, και η οργάνωση ήταν μία από τις καλύτερες που βλέπουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΜΧ 1


Αυτή τη φορά ο Παναγιώτης Κουζής είχε έντονο συναγωνισμό από τον Σκοπιανό Hristian Ilievsk ο οποίος τον πίεσε από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Ο Κουζής έδειξε τα δόντια του από την αρχή του πρώτου σκέλους στο οποίο μπήκε μπροστά από τον πρώτο γύρο και έκανε διαφορά. Ο Ilievski που είχε ξεκινήσει 2ος δεν κατάφερε τελικά να κοντράρει και πίσω από τον Κουζή βρέθηκε ο Ηλιόπουλος, ενώ ακολούθησε ο Σκύβαλος κλείνοντας την τριάδα. Πίσω του βρέθηκε ο Goce Tomovski και πίσω του ο Βαγγελάκος που είχε μία πτώση στην αρχή και έχασε χρόνο. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Todor Totev από την Βουλγαρία.
Στο δεύτερο σκέλος τα πράγματα παρέμειναν ίδια στην κορυφή με τον Κουζή να κερδίζει άνετα, τον Βαγγελάκο να παίρνει το αίμα του πίσω στην 2η θέση και τον Ηλιόπουλο να κερδίζει για μια στιγμή τη μάχη με τον Ilievski, μέχρι που εγκατέλειψε από πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του. Τελικά ήταν ο Totev αυτός που ανέβηκε και τερμάτισε 3ος, με τον Σκύβαλο να φτάνει στην 4η θέση, τον Ilievski στην 5η και τον Tomovski στην 6η θέση.

ΜΧ2

Η μάχη για το πρωτάθλημα ανάμεσα σε Δημήτρη Κοντολέτα και Παναγιώτη Παπίλα είχε και τους ξένους αναβάτες που έμπαιναν στη μέση. Με τον Krast να τερματίζει πρώτος, τον Αρβανίτη 2ος, ο Κοντολέτας τερμάτισε 3ος στο πρώτο σκέλος, παίρνοντας τους βαθμούς της πρώτης θέσης αφού οι δύο πρώτοι που τρέχουν με ξένα δελτία δεν βαθμολογούνται. Ακολούθησε ο Δημήτρης Τουραντζίδης και ο Παπίλας, ενώ έκτος τερμάτισε ο Yanko Tashev.

Στο δεύτερο σκέλος η μάχη ήταν μεγάλη μεταξύ τριών αναβατών, με τον Παπίλα να κυνηγάει τον Κοντολέτα που είχε ανοίξει τη διαφορά και τον Krastev να τους περνάει και να τους ρίχνει το γάντι. Παπίλας και Κοντολέτας μάχονται, ο Krastev προηγείται και κερδίζει. Κοντολέτας και Παπίλας αλλάζουν θέσεις και τερματίζουν με τον Tashev να έχει μπει ανάμεσά τους. Έτσι, 5ος τερματίζει ο Michele Ivanov και πίσω του ο Μανώλης Κρητικός. Ο τελευταίος προηγείται και στην κατηγορία MX2-2T με δίχρονες μοτοσυκλέτες, την οποία κέρδισε από τον Φανουράκη που εγκατέλειψε, ενώ 2ος βρέθηκε ο Ανέστης Ράδος με 3ο τον Ivanov.

Οpen

Για πρώτη φορά συμμετείχε στην Open ο Νίκος Μαργαρίτης ο οποίος κέρδισε άνετα, με τον Κυριάκο Κιουτσουκώστα να ακολουθεί και τον Βασίλη Ράπτη να ανεβαίνει στην 3η θέση του βάθρου. Οι δύο πρώτες θέσεις παρέμειναν ίδιες και στο δεύτερο σκέλος ενώ ο Anton Naedenov ήταν αυτό που τερμάτισε στην 3η θέση στο δεύτερο σκέλος.

Junior – Mini

Ο Γιώργος Γαβρίλης κέρδισε στο 1ο σκέλος και εγκατέλειψε στο 2ο, ενώ ο Δημήτρης Καρατζιάς κέρδισε συνολικά τον αγώνα μιας και τερμάτισε 2ος και 1ος αντίστοιχα. Πίσω του βρέθηκε ο Δημήτρης Τουρατζίδης και πιο πίσω ο Γιώργο Ευμορφιάδης.
Στην Mini, ο Άγγελος Βογιατζής κέρδισε το πρώτο σκέλος του αγώνα από τον Γρηγόρη Κραμβουσάνο ο οποίος πήρε το αίμα του πίσω στο 2ο σκέλος, με τον Βογιατζή να κερδίζει συνολικά. Οι Σαράντης Μαλακάκης και Ανδρέας Ανδρέου μοιράστηκαν τις 3ες θέσεις.

ATV – Quad

Μεγάλη ήταν η διαφορά του Γιώργου Καπέλη από τον δεύτερο Απόστολο Τριανταφύλλου (1ο σκέλος) και Λάμπρου (2ο σκέλος) με τους Γιώργο Χαραλάμπους και Αριστείδη Τριανταφύλλου, ο οποίος προηγείται και στην βαθμολογία.

Φωτογραφίες

Video 1

Video 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 14:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon