.
Κατηγορία Motocross
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 00:22

Παν. Π. Motocross, 6ος αγώνας, Μεγαλόπολη

 

Συναγωνισμός και εκπλήξεις

 




Του Νίκου Τσάγκλα

Φωτογραφίες: Ιωάννα Μπιρίτη

Ένα γεμάτο συναγωνισμό και εκπλήξεις αγωνιστικό διήμερο χαρακτήρισε τον 6ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ στην πίστα της Μεγαλόπολης.

Νέοι νικητές


Νέοι  νικητές παρουσιάστηκαν σε όλες τις κατηγορίες, οι οποίες συμπλήρωσαν πάνω από 100 αγωνιζόμενους συνολικά, σε μια χρονιά που το ελληνικό ΜΧ δείχνει να ανθίζει από συμμετοχές.
Το σωματείο ΑΡΗΣ με αρωγούς στην προσπάθεια την ΔΕΗ, τον Δήμο Μεγαλόπολης και ανθρώπινο δυναμικό από κοντινά σωματεία προσπάθησε ώστε οι  2000 περίπου θεατές να παρακολουθήσουν τους συναρπαστικούς αγώνες της Κυριακής, σε μια πολύ καλά προετοιμασμένη πίστα. Οι υψηλές θερμοκρασίες, οι πολλές συμμετοχές και το ιδιόμορφο τερέν της πίστας της Μεγαλόπολης δυσκόλεψαν το έργο των αναβατών προς το τέλος της αγωνιστικής ημέρας.
Παράπονα εκφράστηκαν από την ύπαρξη κριτών μικρής ηλικίας με ελάχιστη έως μηδαμινή εμπειρία (κάτι για το οποίο οι διοργανωτές φρόντισαν την Κυριακή να αλλάξει, τοποθετώντας έμπειρους κριτές στα επικίνδυνα σημεία), καθώς και με το λάθος κατά τόπους βρέξιμο της διαδρομής το Σάββατο, δημιουργώντας γλίτσα στις ράμπες των αλμάτων. Ευτυχώς και από τις δύο περιπτώσεις, δεν παρουσιάστηκε κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Δυνατός συναγωνισμός

Στο αγωνιστικό μέρος, στην κατηγορία ΜΧ1, ο Δημήτρης Βαγγελάκος έδειξε από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου τις προθέσεις του, επιτυγχάνοντας τον απόλυτα ταχύτερο γύρο του διήμερου. Αυτή ήταν και η είδηση της ημέρας, μαζί με το σπάσιμο του αήττητου του Παναγιώτη Κουζή, ο οποίος αντιμετώπισε μικρά μηχανικά προβλήματα στα δοκιμαστικά. Το πρώτο σκέλος ήταν ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών με τον Κουζή να παίρνει τη εκκίνηση με τον Ηλιόπουλο πίσω του και τον Βαγγελάκο αρκετά πίσω να κερδίζει αμέσως θέσεις. Στον 2ο γύρο μια μικρή πτώση του Κουζή στην δύσκολη αριστερή πριν την ζώνη των μηχανικών, έδωσε την δυνατότητα στους Ηλιόπουλο και Βαγγελάκο να περάσουν μπροστά, αρχίζοντας έτσι μια μεγάλη μάχη. Όταν ο Κουζής εδραιώθηκε στην πρώτη θέση με τον Ηλιόπουλο πίσω του, ο Βαγγελάκος περίμενε μέχρι τον τελευταίο γύρο και με μια κίνηση ματ κατάφερε να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού, με τον Κουζή 2ο και τον Ηλιόπουλο 3ο.
Στο 2ο σκέλος, την εκκίνηση πήρε ο Ηλιόπουλος με τον Βαγγελάκο στον τροχό του και τον Κουζή από τις πίσω θέσεις να ανεβαίνει στην 3η. Ο Βαγγελάκος ξαναπέρασε πρώτος αλλά μετά από μια μικρή μάχη με τον Ηλιόπουλο προδόθηκε από την φυσική του κατάσταση μένοντας τρίτος. Ο Κουζής μετά από μια σκληρή μάχη με το Ηλιόπουλο κατάφερε προς το τέλος του σκέλους να περάσει πρώτος και να πάρει τελικά και τον αγώνα.  Στην τέταρτη θέση ο Σκύβαλος σε ένα μοναχικό σκέλος αλλά και αγώνα.
1ος στο βάθρο αλλά και πρωταθλητής ο Κουζής με 2ο τον Βαγγελάκο και 3ο τον Ηλιόπουλο.

ΜΧ 2 και Ivanov


Η κατηγορία ΜΧ2 δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει σε συναγωνισμό και θέαμα από την μεγάλη κατηγορία. Την εκκίνηση αλλά και το 1ο σκέλος κέρδισε ο 14χρονος Mickey Ivanov, o οποίος πέταγε με το μικρό δίχρονο. Παρά το μικρό της ηλικίας του, ο νεαρός Βούλγαρος με εξαιρετική τεχνική και έξυπνη οδήγηση, κατάφερε να απομακρυνθεί από τον Αρβανίτη που τον καταδίωκε σε ολόκληρο το σκέλος και τερμάτισε 2ος. Στην 3η θέση ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Δημήτρης Κοντολέτας κερδίζοντας άλλη μια μάχη από τον Παναγιώτη Παπίλα που τερμάτισε τελικά 5ος στο σκέλος. 4ος ο γνωστός μας Krastev και έκτος ο Τουραντζίδης που κέρδισε στο νήμα την μάχη με τον Κρητικό.
2ο σκέλος με τον Λυρίου να παίρνει την εκκίνηση, αλλά να τον προσπερνούν γρήγορα οι Αρβανίτης, Κοντολέτας, Krastev και Παπίλας. Ο Αρβανίτης έμεινε μπροστά και με γρήγορη και επιθετική οδήγηση κατάφερε να απομακρυνθεί από τους διώκτες του και να πάρει την νίκη σε σκέλος και σε αγώνα. Ο νικητής του 1ου σκέλους Ivanov δεν είχε καλή εκκίνηση αλλά άρχισε γρήγορα να ανεβαίνει θέσεις, περνώντας τελικά στην 2η μετά από μια μάχη και  μικρή επαφή με τον συμπατριώτη του Krastev. Ο Κοντολέτας τερμάτισε τελικά 3ος στο σκέλος σε ένα αγώνα τακτικής με τον Παπίλα 4ο να κερδίζει μια δύσκολη μάχη από τον 5ο τελικά Λυρίου και 6ο τον Μπαξεβάνη.
Στο βάθρο της κατηγορίας ανέβηκαν Αρβανίτης, Ivanov και Κοντολέτας, στις αντίστοιχες θέσεις, με τον Κοντολέτα να αυξάνει την βαθμολογική διαφορά από τον Παπίλα στουυς 10 βαθμούς.

Δίχρονα και Open


Κατηγορία ΜΧ2-2Τ με νικητή τον Ivanov, 2ο τον «γέρο» Νεκτάριο Παπαβασιλείου, και τρίτο τον Μανώλη Κρητικό.

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ είχαμε νέο νικητή τον παλιό πρωταθλητή enduro Θανάση Αργυρόπουλο με τερματισμό 3-1 στα σκέλη, 2ο τον Βασίλη Χρυσοχόο με αποτέλεσμα 4-2 και 3ο τον Νίκο Κριμπούνη
με αποτελέσματα 1-8 και πτώσεις στο 2ο σκέλος. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κυριάκος Κιουτσοκώστας εγκατέλειψε στο 2ο σκέλος μετά από πτώση και με δανεική μοτοσυκλέτα μιας και η δικιά του παρουσίασε πρόβλημα.

Junior – Mini – Quad


Στην κατηγορία Junior είχαμε εκπλήξεις με τον Δημήτρη Τουρατζίδη να κερδίζει τον αγώνα (1-2) και το πρώτο του σκέλος στην κατηγορία, αλλά και τον Γιώργο Ευμορφιάδη να παίρνει την πρώτη του καρό σημαία στο 2ο σκέλος και την 2η θέση στον αγώνα. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιώργος Γαβρίλης τερμάτισε 3ος με τερματισμούς 2-3.

Στην κατηγορία Mini ο Γρηγόρης Κραμβουσάνος με 2ο τον Άγγελο Βογιατζή και 3ο τον Σαράντη Μαλακάκη, μετά από εγκατάλειψη του Ανδρέου από μηχανική βλάβη στο 2ο σκέλος.

Κατηγορία Quad και παρά τις κακές του εκκινήσεις ο Γιώργος Καπέλης κατάφερε 2 πρώτες θέσεις στην μάχη με τον Γιώργο Χαραλάμπους. Μια παράβαση όμως στους κανονισμούς κατά την εκκίνηση του 2ου σκέλους, του επέφερε ποινή 1 λεπτού με αποτέλεσμα να καταταγεί 3ος στο σκέλος και 2ος στο σύνολο, με 1ο τον Χαραλάμπους και 3ο τον Θανάση Λάμπρου (3-2).

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 01:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon