.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 22:43

Παν.Π. Motocross, 7ος αγώνας, Πρίνος

 

 

Ξεκαθάρισαν οι τίτλοι!

 

 



Του Τάκη Μανιάτη

Μπορεί ο Παναγιώτης Παπίλας και ο Παναγιώτης Κουζής να κέρδισαν τους αγώνες αλλά ήταν ο Δημήτρης Κοντολέτας αυτός που πανυγήρισε τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία MX2. Μαζί με τον Κουζή (MX1), τον Κυριάκο Κουτσιόκωστα (Open), Μανόλη Κρητικό (2Τ 125), Γιώργο Γαβρίλη (Junior), Γιώργο Κραμβουσάνο (Mini), Αριστείδη Τριανταφύλλου (ATV), είναι οι πρωταθλητές του 2012 στο Ελληνικό motocross!

Άκρως επιτυχημένο κλείσιμο


Άκρως επιτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί η τελευταία διοργάνωση της χρονιάς, παρά την αλλαγή πίστας την τελευταία στιγμή. Ο αγώνας που έγινε στα Τρίκαλα στην πίστα Πρίνος, ήταν μία απόδειξη ότι το motocross βρίσκεται σε ανοδική πορεία, παρά τις δυσκολίες των καιρών.
Κοντά στους 1000 θεατές βρέθηκαν στα Τρίκαλα προκειμένου να απολαύσουν τους 91 αναβάτες που δήλωσαν συμμετοχή, μιας και τα πρωταθλήματα στις περισσότερες κατηγορίες δεν είχαν κριθεί. Η λάσπη που δημιουργήθηκε λόγω της καταβροχής της πίστας μείωσε τα προσπεράσματα και το θέαμα, αν και οι περισσότεροι αναβάτες προκειμένου να διεκδικήσουν κάποια θέση ή τον τίτλο, θα έκαναν αγώνα τακτικής και όχι επίθεσης. Ωστόσο, όλα κύλησαν ομαλά και άλλο ένα πρωτάθλημα τελείωσε με επιτυχία και δίχως απρόοπτα.

ΜΧ1

Ο Παναγιώτης Κουζής ήταν ήδη πρωταθλητής από τον προηγούμενο αγώνα, κι έτσι στόχος του ήταν να κερδίσει άλλη μία διοργάνωση, κάτι που κατάφερε. Μπορεί ο Βαγγελάκος να του πήρε ένα σκέλος στην Μεγαλόπολη, αλλά κατάφερε και εδώ να κερδίσει την ημέρα. Δέχτηκε βέβαια την πίεση των Ηλιόπουλου και Βαγγελάκου οι οι οποίοι μάχονταν για τις δικές τους θέσεις στη βαθμολογία. Βρέθηκαν πίσω του αρκετές φορές, με τον Ηλιόπουλο να σκαρφαλώνει στην 2η θέση και τον Βαγγελάκο στην 3η, στο 1ο σκέλος. Τέταρτος τερμάτισε ο Μανόλης Σκύβαλος, 5ος ο Μενέλαος Μάρτης και 6ος ο Βασίλης Σιαφαρίκας. Στο 2ο σκέλος, ο Κουζής βρέθηκε πίσω από τους δύο διεκδικητές της πρωτιάς, Ηλιόπουλο και Βαγγελάκο, αλλά λίγο μετά, τους πέρασε και έκανε διαφορά κατακτώντας άλλη μία πρωτιά. Πίσω του, η πτώση του Ηλιόπουλου έδωσε την 2η θέση στον Βαγγελάκο που μαχόταν με τον Σκύβαλο για την 3η, κι έτσι οι δυο τους συμπλήρωσαν το βάθρο τελικά. Ο Ηλιόπουλος σηκώθηκε και τερμάτισε 4ος, με τους Μάρτη και Σιαφαρίκα να συμπληρώνουν την εξάδα.

ΜΧ2

Ήταν λίγο δύσκολο για τον Παναγιώτη Παπίλα να βρεθεί στην τροχιά του τίτλου, όχι όμως ακατόρθωτο. Η διαφορά των 31 βαθμών θα μπορούσε να καλυφθεί μόνο με εγκατάλειψη του Δημήτρη Κοντολέτα, αλλά ο Παπίλας δεν το έβαλε κάτω, και οδήγησε δυνατά στο πρώτο σκέλος. Πήρε έτσι το πρώτο σκέλος με τον Μανόλη Κρητικό να βρίσκεται κοντά του, τον οποίο λίγο αργότερα πέρασε ο Κοντολέτας και έβαλε στόχο τον πρωτοπόρο. Ο Τζιώρας και ο Κρητικός είχαν τη δική τους μάχη ενώ ο Κοντολέτας κρατήθηκε δεύτερος προκειμένου να πάρει τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία MX2.
Τέταρτος τερμάτισε ο Κρητικός, με τους Γιάννη Τουρατζίδη και Σαράντη Κουφού, να συμπληρώνουν την εξάδα.
Στο 2ο σκέλος, ήταν ο Κουφός που πετάχτηκε μπροστά αλλά μία πτώση του έδωσε την ευκαιρία στους Παπίλα και Κοντολέτα να φύγουν ξανά μπροστά. Ο Παπίλας κρατήθηκε μπροστά από τον πρωταθλητή Κοντολέτα αποδεικνύοντας ότι έχει δουλέψει δυνατά και του χρόνου να υπάρχει έντονος συναγωνισμός. Την 3η θέση του βάθρου πήρε ο Κρητικός με τον Τζιώρα, Γιώργο Αρβανίτη, Τουρατζίδη, να συμπληρώνουν το βάθρο.

ΜΧ2-2Τ


Αφού είχε αποδείξει ότι πρωταγωνιστεί ακόμη και στην κανονική κατηγορία MX2, ο Μανόλης Κρητικός κέρδισε και την κατηγορία των δίχρονων 125 και πήρε τον τίτλο. Πίσω του τερμάτισαν οι Νικόλας Φανουράκης και ο Ανέστης Ράδος.

Οpen

Ο Κυριάκος Κουτσιόκωστας ήταν ήδη πρωταθλητής στην κατηγορία Open κι έτσι τα φώτα είχαν στραφεί στις πίσω θέσεις. Οι Νίκος Κριμπούνης και Βασίλης Ράπτης πάλεψαν για την νίκη την οποία πήρε ο πρώτος στο 1ο σκέλος, με τον Δημήτρη Στούπα να συμπληρώνει το βάθρο. Οι θέσεις των δύο πρώτων άλλαξαν στο 2ο σκέλος με τον Θανάση Αργυρόπουλο να συμπληρώνει το βάθρο

Junior - Mini

Δύο σκέλη κέρδισε ο Γιώργος Γαβρίλης και με αυτά πήρε και τον πρώτο τίτλο στην κατηγορία Juior. Ο Γιώργος Κραμβουσάνος πήρε τους περισσότερους βαθμούς με μία νίκη και μία 2η θέση, και μαζί με αυτούς, τον τίτλο στην Mini.

Quad-ATV

Από τον προηγούμενο αγώνα ο Αριστείδης Τρανταφύλλου είχε στεφθεί πρωταθλητής, κι έτσι, ο αγώνας αφορούσε περισσότερο τους αναβάτες της 2ης και 3ης θέσης. Ο Θάνος Λάμπρου κέρδισε και τα δύο σκέλη της ημέρας με τον Γιώργο Χαραλάμπους να βρίσκεται 2ος.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 23:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon