.
Κατηγορία ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023 18:16

Π.Π. ΜΧ 2023, 7ος αγώνας, Πρίνος Τρικάλων

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross για το 2023, αναδείχθηκαν όλοι οι Πρωταθλητές της φετινής χρονιάς.

Φωτογραφίες: Θανάσης Ξένος

Με πολλή βροχή υποδέχτηκε η περιοχή των Τρικάλων τον τελευταίο αγώνα του πανελληνίου ΜΧ της χρονιάς, κάνοντας τους αγώνες του Σαββάτου (4/11) να μοιάζουν με λασπομαχίες, ενώ την Κυριακή ο καιρός ήταν πιο φιλικός επιτρέποντας καλύτερο θέαμα.

ppmx 7 prinos 10

ΜΧ1 / ΜΧ300

Οι Παναγιώτης Κουζής (Fantic) και Ανέστης Ράδος (GASGAS) μοιράστηκαν από μια νίκη και μια δεύτερη θέση, ενώ ο Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha) πήρε δύο τρίτες θέσεις για να ολοκληρωθεί ο βάθρο του 7ου αγώνα της χρονιάς.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Κουζής ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής ΜΧ1 με τη Fantic για το 2023.

Στη δίχρονη κατηγορία ΜΧ300 ο Ανδρέου πήρε άλλες δύο νίκες και έκλεισε τη χρονιά ως Πρωταθλητής με το απόλυτο των βαθμών, 350 με νίκες σε όλους τους αγώνες του 2023.

ΜΧ2 / ΜΧ125

Ο Φραγκίσκος Ζούνης (Yamaha) ήταν ήδη πρωταθλητής από τον προηγούμενο αγώνα στις Κρηνίδες Καβάλας, ωστόσο και στα Τρίκαλα πήρε δύο νίκες και έκλεισε τη χρονιά πανηγυρικά.

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Δημήτρης Μπάκας (Yamaha) με μια δεύτερη και μια πέμπτη θέση στα δύο σκέλη, ενώ τρίτος ο Δημήτρης Βαγγελάκος (Fantic) με μια έβδομη και μια δεύτερη θέση.

Στη δίχρονη ΜΧ125 πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Σωτήριος Θεοδωρίδης (GASGAS) καθώς τερμάτισε 5ος γενικής και 2ος στην κατηγορία του πίσω από τον Σωτήριο Φωτάκη (Yamaha) που έκλεισε τον αγώνα μια θέση ψηλότερα, αλλά πήρε μόλις έναν βαθμό παραπάνω που δεν αρκούσε για να καλύψει την απόσταση των εννιά που χώριζαν τους δύο αναβάτες.

ppmx 7 prinos 20

Open

Οι Ευάγγελος Μπουρίκας (Honda) και Σπυρίδων Κεφαλωνίτης (Husqvarna) μοιράστηκαν τις νίκες στα δύο σκέλη στα Τρίκαλα, ωστόσο ο τίτλος του 2023 πήγε στον Αθανάσιο Αυγέρη (Yamaha), ο οποίος πήρε την τρίτη θέση του αγώνα πίσω τους με τερματισμούς στην τρίτη και την έκτη θέση αντιστοίχως.

Senior

Με δύο νίκες σφράγισε τον τίτλο του Πρωταθλητή 2023 ο Μάρκος Καρασακαλίδης (GASGAS) στα Τρίκαλα, καθώς ο βασικός του διεκδικητής Αλέξανδρος Καρανάσης (Honda) περιορίστηκε σε δύο τέταρτες θέσεις.

Στο συνολικό αποτέλεσμα του αγώνα και πίσω από τον πρωταθλητή τερμάτισαν κατά σειρά οι Βασίλειος Ράπτης (Kawasaki) και Παναγιώτης Τσιμπρής (ΚΤΜ).

ΜΧ85

Ο Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος (Yamaha) πήρε άλλες δύο νίκες και έκλεισε τη χρονιά ως Πρωταθλητής και σχεδόν αήττητος, καθώς κέρδισε όλα τα σκέλη που τερμάτισε, δηλαδή όλα πλην του δεύτερου σκέλους στην Εορδαία τον Μάιο.

Στα Τρίκαλα δεύτερος τερμάτισε ο Γεώργιος Χατζάκης (Yamaha) με δύο δεύτερες θέσεις και πίσω του ο Σόλων Τριανταφυλλόπουλος (Yamaha) με δύο τρίτες.

ΜΧ65

Ήρθε στα Τρίκαλα με το ένα χέρι στον τίτλο και με δύο νίκες τον εξασφάλισε. Ο Γεώργιος Τσαλίκης (Yamaha) θριάμβευσε και στον τελευταίο αγώνα, αφήνοντας δεύτερο τον Ευθύμιο Ψαρογιάννη (Husqvarna) και τρίτο τον Δημήτρη Φωτόπουλο (Yamaha).

Γυναίκες

Η Ιωάννα Λάμπρου (Yamaha) κυριάρχησε σχεδόν σε όλη τη χρονιά και στον τελευταίο αγώνα έκλεισε νικηφόρα παίρνοντας και τα δύο σκέλη, καθώς και τον τίτλο της Πρωταθλήτριας 2023.

Δεύτερη τερμάτισε η αδελφή της Αμαλία (Yamaha) με δύο δεύτερες θέσεις και τρίτη η Στέλλα Βαρέλι (Honda) με δύο τρίτες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon