.
Κατηγορία Motocross
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011 00:07

Π. Motocross Αν. Ευρώπης – 23 Οκτωβρίου - Γιαννιτσά

Θέαμα και …κομπιουτεράκια!!


Δελτίο Τύπου


«Σαν να μην πέρασε μια μέρα» εμφανίστηκε ο, εντεταγμένος πλέον στην ΑΜΟΤΟΕ, Ο.Φ.Μ.Γιαννιτσών στην πρώτη του διοργάνωση μετά από 2,5, σχεδόν, χρόνια. Κοντά στον ΟΦΜΓ, σε όλη αυτή την πολυήμερη προσπάθεια, στάθηκε ο Δήμαρχος Γιαννιτσών κ. Γρηγόρης Στάμκος που παρακολούθησε με ενδιαφέρον το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Η άψογα προετοιμασμένη και βελτιωμένη πίστα, ο φροντισμένος πανέμορφα περιβάλλοντας χώρος και η πληρότητα σε ανθρώπινο δυναμικό, αποτέλεσαν την βάση για έναν αγώνα όπου όλα κύλισαν σαν καλορυθμισμένο ρολόι. Δόθηκε έτσι η ευκαιρία στους 77 συμμετέχοντες από 8 χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ, Σερβία, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Κροατία) να «κλείσουν» με τον καλύτερο τρόπο τους «λογαριασμούς» τους αφού, πριν τον αγώνα, όλοι οι τίτλοι ήταν «ανοικτοί». Με το σύστημα της αφαίρεσης 2 αποτελεσμάτων που εφαρμόζει η BMU, όλες οι ομάδες έκαναν υπολογισμούς μέχρι τον τελευταίο γύρο κάθε κατηγορίας !

Πρωταθλητής ο Κεραμιδάς!

Άφθονοι, παρά τα βαριά σύννεφα και τις ψιχάλες οι θεατές (περίπου 1000), χειροκρότησαν δεόντως όλους τους διακριθέντες και … τις διακριθείσες!!
Πρώτος, και σημαντικότερος για μας, που πανηγύρισε σχετικά, ο Δημήτρης Κεραμιδάς (#777, Suzuki) που τερμάτισε 2ος πίσω από τον πολύ καλό Βασίλη Πακαταρίδη (#72, Kawasaki) κατακτώντας όμως τον τίτλο στην ΜΧ3 για τον οποίο πάλευε με τον Βούλγαρο Anton Naydenov (#101, ΚΤΜ) όλη την χρονιά.

Οδήγησε ταχύτατα, νικηφόρα και πολύ θεαματικά ο Nikolay Kumanov (#151, Yamaha) στην ΜΧ1 αλλά δεν κατάφερε να αποσπάσει τον τίτλο από τον Ρουμάνο Layos Bacescu (#91, Kawasaki) ο οποίος τερμάτισε πίσω από τον εντυπωσιακότατο Γιάννη Μόσιο (#511, ΚΤΜ).

Από το ναδίρ στο ζενίθ για τον Κροάτη Jaros Matej (#99, Kawasaki) στην ΜΧ2. Τελευταίος μετά από πτώση στις δοκιμές, θεαματικά πρώτος και στα 2 σκέλη του αγώνα και μάλιστα με χρόνους ίδιους και καλύτερους με αυτούς του καταξιωμένου Kumanov. Αρκετά πίσω του, ο ρουμάνος Georgi Cabal (#8, Kawasaki) μονομαχούσε με τους Βούλγαρους Georgi Gochev και Todor Totev (#211 και #262, Honda) για τον τίτλο ο οποίος πήγε τελικά στον Ρουμάνο αθλητή μαζί με αυτόν της κατηγορίας ΜΧ2 Junior (αθλητές κάτω των 18 ετών). Κορυφαίος από ελληνικής πλευράς εδώ ο Γιάννης Τουρατζίδης (#100, Yamaha) που εντυπωσίασε στις δοκιμές (1ος), έκανε όμως κακές εκκινήσεις στο βρεγμένο τερέν της Κυριακής.

Δυναμικότητα στους "μικρούς"

Με ελληνικό αίμα στις φλέβες του, ο Βούλγαρος Hristos Sulios (#31, ΚΤΜ) κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση και τα 2 σκέλη και τον τίτλο στην ΜΧ65 (αναβάτες ηλικίας 8-11 ετών) ενώ οι «δικοί μας» Δημήτρης Τουρατζίδης και Βασίλης Γρηγοριάδης (#100, #11, ΚΤΜ) συμπλήρωσαν το βάθρο.
Σημείο αναφοράς για την ταχύτητά του, στον αγώνα της ΜΧ85, ο νεαρός βούλγαρος Michael Ivanov (τον προετοιμάζει ο γνωστός μας από τα παλιά Radoslav Balinov) ο οποίος σημείωσε χρόνους που θα τον έφερναν στην 3άδα της ΜΧ2!! Αρκετά πιο πίσω ο Ανέστης Ράδος (#97, ΚΤΜ) κέρδισε τις μάχες του με τον Βούλγαρο Georgi Georgiev (#800, Suzuki).

Τέλος,  στα ATV,s (οι γνωστές «γουρούνες») ο Kalin Lesidrenski (#28, ΚΤΜ, Βουλγαρία) έκοψε ανάσες πηδώντας όλα τα άλματα της πίστας, πήρε εύκολα και τις 2 νίκες, παρά τις προσπάθειες του συμπατριώτη του Martin Alamurov (#494, Can Am) ο οποίος διεκδικούσε τον τίτλο, τον οποίο πήρε τελικά ο Lesidrenski. Λίγο πιο πίσω ο Γιώργος Καπέλης (#58, Yamaha) κράτησε ψηλά τα ελληνικά χρώματα. Χειροκροτήματα απέσπασε και η εξ Βουλγαρίας ορμώμενη Maya Nadenova (#515, Yamaha) που τερμάτισε 5η στην τελική βαθμολογία.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon