.
Κατηγορία Motocross
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 11:36

Παν.Π.motocross 2011, AMOTOE, 6ος αγώνας - Μεγαλόπολη

Σε πείσμα … του καιρού!!



Δελτίο τύπου

Με την δυναμική παρουσία των αθλητών κάθε δυναμικότητας και ηλικίας και με την βροχή να αποτελεί μια ακόμα πρόκληση, εξελίχθηκε ο προτελευταίος γύρος του Πανελληνίου πρωταθλήματος Motocross στην Μεγαλόπολη. Το εντυπωσιακό ξεκίνησε από την …πίστα η οποία, φροντισμένη από τους ανθρώπους του «ΑΡΗ» που την γνωρίζουν και την αγαπούν, μετά από 10 ώρες βροχής, δεν είχε ούτε μια συγκέντρωση νερού (!) προσφέροντας έτσι ένα δύσκολο τερέν (λάσπη) αλλά ασφαλές και με δυνατότητα επιλογών γραμμών.

Κορυφαίες μάχες

Έτσι, οι αγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερο, πραγματικά, εαυτό τους μπροστά σε 300-350 θεατές που τόλμησαν μεν αλλά απόλαυσαν δε ένα συναρπαστικό αγώνα και μάλιστα παρέμειναν μέχρι το τέλος και του τελευταίου σκέλους όταν έβρεχε δεόντως.
Αγωνιστικά, ο αναβάτης της ημέρας ήταν αναμφισβήτητα ο θερμόαιμος “Frozen”, ο Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) που έκανε την έκπληξη και πήρε 2 νίκες, τις πρώτες του στην ΜΧ1, μπροστά από τον πονεμένο (τραυματισμένος στο SX στο ΣΕΦ) Στέλιο Γαλατιανό (Yamaha, πρωταθλητής πλέον για το 2011) και τον Μανώλη Σκύβαλο (Honda) ο οποίος όμως εγκατέλειψε στο β’ σκέλος αφήνοντας την «τριτιά» στον ξενυχιασμένο (κυριολεκτικά!) Βασίλη Σιαφαρίκα (Honda) που δεν απειλήθηκε από τον αειθαλή Σταμάτη Λυρίου (Kawasaki).
Στην ΜΧ2, ο Σπύρος Κοσμάς (ΚΤΜ) δικαίωσε απόλυτα τα προγνωστικά και σφράγισε τον φετινό τίτλο με 2 πειστικότατες νίκες οδηγώντας ταχύτητα, διαλύοντας τον συναγωνισμό με τον νεαρό Θεσσαλονικιό, τον Γιάννη Τουρατζίδη (Yamaha) να κλέβει εντυπώσεις κατακτώντας 2 φορές την 2η θέση μπροστά από τον Παναγιώτη Παπίλα (Honda) και τον ομόσταυλό του Δημ. Μπαξεβάνη.

Επισοδειακοί αγώνες

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε την επέτειο των 30 χρόνων μοτοαγωνιστικής καριέρας ο Στέλιος Χριστοδούλου (ΚΤΜ). Μετά από όμορφη μάχη με τον Γιώργο Ταμβάκο (Kawasaki) στο σκέλος του Σαββάτου και με τον αποφασισμένο Θεολόγο Ζούνη (ΚΤΜ) την Κυριακή πήρε και τις 2 νίκες στη κατηγορία ΟΡΕΝ στην πίστα που γνωρίζει όσο κανείς άλλος. Θετικότατες εντυπώσεις κέρδισε ο νεαρός Μεγαρίτης Τάσος Βασιλείου (Yamaha) που ανέβηκε 2 φορές στο βάθρο στον 2ο αγώνα της καριέρας του μόλις.
Διπλό νικητή είχαμε και στην κατηγορία Junior, τον Μανώλη Κρητικό (Yamaha) ο οποίος, ειδικά στο Κυριακάτικό σκέλος, είχε μοναδικό αντίπαλο τον σταθερά ανερχόμενο και πρωτοπόρο της βαθμολογίας Νίκο Φανουράκη (Suzuki). Δύο νίκες για τον Κρητικό που βάζουν φωτιά στον βαθμολογικό πίνακα ενόψει του τελευταίου αγώνα.
Τέλος, επεισοδιακό αγώνα είχαμε, το Σάββατο, στην Mini με τελικό νικητή τον Δημ. Τουρατζίδη (ΚΤΜ) μετά από σύγκρουση-πτώση με τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Βασίλη Γρηγοριάδη (ΚΤΜ) ο οποίος όμως τραυματίστηκε ελαφρά και δεν συνέχισε. Δεύτερος ο Δημ Μπάκας και 3ος ο Σαράντης Μαλακάκης ενώ την Κυριακή, λογικά, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν, λόγω συνθηκών, να μην διεξαχθεί το σκέλος της κατηγορίας.

Απουσία λίγων, στήριξη από πολλούς

Ο αγώνας έγινε και κάτω από το ιδιότυπο «περιβάλλον» της ξαφνικής ανακοίνωσης αποχής από το ΔΣ συμβούλιο του συνδέσμου των αναβατών, του ΑΣΟΑΜ, μια παράξενη απόφαση-ανακοίνωση αφού δεν προήλθε από Γενική Συνέλευση. Το γεγονός αυτό, όπως όλα δείχνουν, στέρησε τον αγώνα από την παρουσία μόλις 2 «πρωτοκλασσάτων» οδηγών (ο χαρακτηρισμός προέρχεται από το ίδιο το ΔΣ του ΑΣΟΑΜ, ο «ΑΡΗΣ» διαφωνεί κάθετα με αυτόν) του Π. Κουζή και του Δ.Βαγγελάκου. Το σωματείο μας «ΑΡΗΣ» λυπάται για την όλη κατάσταση όπως και για το γεγονός ότι ο δικαιολογημένος ενθουσιασμός από την διοργάνωση του διεθνούς αγώνα Supercross στο ΣΕΦ μια εβδομάδα νωρίτερα είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύ ή ελαφρύ τραυματισμό αρκετών αθλητών όπως, ο Ανδρέου, ο Κοντολέτας, ο Ζερβός, ο Ν.Λυρίου, ο Παναγιωτόπουλος (πήρε μέρος στις δοκιμές στην Μεγαλόπολη αλλά δεν μπορούσε με την λάσπη του αγώνα) κλπ. Φυσικά, ο καθοριστικός παράγοντας συμμετοχής για το κύριο και ουσιαστικό σώμα των οδηγών, των μη διακρινόμενων αναβατών ήταν η δυσμενής πρόβλεψη καιρού αλλά και αυτές καθεαυτές οι καιρικές συνθήκες που ήταν όμοιες με αυτές του φετινού παγκόσμιου αγώνα στην Μεγαλόπολη όταν πάλι παρουσιάσθηκαν αντίστοιχες απουσίες.

Αυτό όμως που θα μείνει για όλους μας, για τον «ΑΡΗ» και το ελληνικό Motocross, είναι το θετικότατο γεγονός ότι για πρώτη φορά, η τοπική κοινωνία δραστηριοποιήθηκε συνολικά, και εκτός του Δήμου και του Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Μπούρα, ο τοπικός Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος έδωσε το παρόν με πρωτοβουλία του κ. Αντώνακα όπως και η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Μεγαλόπολης (Π.Καλόμαλος) που υποστήριξε την στελέχωση του αγώνα.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon