.
Κατηγορία Motocross
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 10:31

Παν. Π. Motocross 2011 5ος γύρος – Μώλος

Αντίδραση – δράση: 0-1


Έναν από τους πλέον ιδιότυπους αγώνες Motocross παρακολούθησαν οι θεατές (έφτασαν τους 1000) την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στην όμορφη παραλία του Μώλου. Βελτιωμένη στα σημεία η αγωνιστική διαδρομή (φαρδύτερα άλματα, περιφερειακοί δρόμοι ασφαλείας, προσθήκη τεχνικών σημείων) άψογα προετοιμασμένη την Κυριακή.

Bελτιωμένες σημαντικά οι υπόλοιπες υποδομές σε σχέση με τον περσινό αγώνα (2500 μ. υπόγειου δικτύου ύδρευσης, ηλεκτρικό ρεύμα, παροχές νερού στους αγωνιζόμενους, χρειάζεται ακόμα δουλειά, αλλά, «αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι»), πλήρης στελέχωση, πολύ καλή ηχητική κάλυψη και ένα βαρύ, πρόγραμμα-ρολόι, αυτά ήταν τα βασικά στοιχεία την ημέρα του αγώνα.

Αρνητικό κλίμα

Οπωσδήποτε όμως υπήρχε ένα αρνητικό κλίμα εξ αιτίας του γεγονότος ότι οι δοκιμές του Σαββάτου είχαν ακυρωθεί, λόγω της έκτακτης απουσίας ασθενοφόρου για το οποίο όμως δεν είχε ευθύνη η διοργανώτρια ΛΕΔΙΛΑ. Ταυτόχρονα όμως υπήρχαν και μερικές άλλες ελλείψεις για τις οποίες οι διοργανωτές ανέλαβαν άμεσα τις ευθύνες τους και δεσμεύτηκαν για ένα άψογο αγώνα όπως και έκαναν.

Το ιδιότυπο είναι ότι την επόμενη ημέρα και ενώ το ανακοινωμένο πρόγραμμα είχε ξεκινήσει, μια μερίδα αγωνιζομένων αποφάσισε, ξαφνικά και εκ των υστέρων, να μην συμμετάσχει στον αγώνα για να τιμωρήσει (;) την διοργανώτρια του πρωταθλήματος (όπως ειπώθηκε), την διοργανώτρια λέσχη που «υπερέβαλε εαυτόν» όλη την εβδομάδα του αγώνα, να τιμωρήσει την Δημοτική Αρχή Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου που εν μέσω κρίσης και εκτάκτων προβλημάτων κατέβαλε πολύ κόπο και έξοδα για να βελτιώσει τις υποδομές και προφανώς να τιμωρήσει τους θεατές που ήρθαν για να χαρούν τον αγώνα. Ένα είδος «τιμωρίας» που δεν έχει ξανασημειωθεί ποτέ στα 40 χρόνια ιστορίας του ελληνικού Motocross.

Δυνατές μάχες

Όλα αυτά πάντως, καθόλου δεν πτόησαν τον Στέλιο Γαλατιανό (Yamaha) να οδηγήσει με εκπληκτικά θεαματικό και τεχνικό τρόπο στην κατηγορία ΜΧ1 και να κατακτήσει 2 νίκες που πιστοποιούν για άλλη μια φορά το οδηγικό του επίπεδο, ούτε τον Μαν. Σκύβαλο (Honda) να ξεπεράσει την καθυστέρηση μιας πτώσης και τους πόνους του τραυματισμένου του χεριού (έβαλε ράμματα το ίδιο βράδυ) και να επικρατήσει του ανεβασμένου Βασ. Σιαφαρίκα (Honda). Λίγο πιο πίσω, για άλλη μια φορά απολαύσαμε την «ενδοKawasakiκή» μάχη μεταξύ του «κοντοχωριανού» Γιάννη Πάσα και του Δημ. Ντουμάνη, μάχη στην οποία ανακατεύθηκε στο β’ σκέλος, με επιτυχία, ο πολυπρωταθλητής Σταμ. Λυρίου.
Παράσταση για έναν ρόλο και στην ΜΧ2 όπου ο νεοεισαχθείς στο Πανεπιστήμιο, ο Χαλκιδαίος Παναγιώτης Παπίλας (Honda) επικράτησε απόλυτα στην κατηγορία του νέου αίματος, του μέλλοντος και της ελπίδας, αφού ο Νίκος Λυρίου (Honda) από την Ρόδο, ο Νίκος Ζέρβας (ΚΤΜ) από τα Γρεβενά και ο Κωνσταντίνος Μπετίνης (Kawasaki) από τον Αγ. Νικόλαο Κρήτης που ακολούθησαν τον Παπίλα στο βάθρο, δεν έχουν κλείσει ακόμα τα 16 χρόνια τους.

Συναγωνισμός και στους μικρούς

Έχει βάλει πείσμα να φτάσει στο 100% των νικών σε όλη την χρονιά της ΟΡΕΝ ο Χαλκιδαίος Νίκος Ανδρέου (Yamaha) και σε αυτό το μοτίβο κινήθηκε στον Μώλο αν και στους πρώτους γύρους «ένοιωσε» την σβελτάδα του παλιού συναγωνιστή του, του τοπικού Βασίλη Ράπτη (Honda) ο οποίος είχε στον νου του τον ορμητικό Χαρίδημο Τερζάκη (Suzuki) από το μακρινό Λασίθι.
Εφτά ήταν οι «προβληματισμένες» με τις εξελίξεις συμμετοχές στην Junior, όπου ο «πρωτάρης» Θανάσης Παπαδημητρίου (Yamaha) ήταν ο διπλός νικητής, ενώ στην Mini, ο Δημ. Τουρατζίδης (Θεσσαλονίκη) κατάφερε, καθόλου εύκολα, να επικρατήσει ξανά του μεγάλου αντιπάλου του, του Βασίλη Γρηγοριάδη (Πτολεμαϊδα). Αρπαξε την 3η θέση από τα χέρια του Γρηγ. Κραμβουσάνου ο Σαράντης Μαλακάκης. Ο Κραμβουσάνος που καθυστέρησε στο β’ σκέλος άφησε την 3η θέση στον πρωτάρη, γιό του πολυδιακριθέντος Νίκου Ανδρέου, τον Ανδρέα.

Προτελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος στην «παγκόσμια» πίστα της Μεγαλόπολης από τον «ΑΡΗ» στις 16 Οκτωβρίου.

Ευχαριστούμε θερμά το www.actionphotos.gr και τον Κώστα Καλτσά για τις φωτό

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon