.
Κατηγορία Motocross
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2011 09:47

Κύπελλο ΜΧ Δ.Ελλάδας ΟΜΕ 2011 – Αίγιο

Έπεσε η αυλαία


Του Νίκου Τσάγκλα

Με έναν όμορφο και άψογα προετοιμασμένο από την λέσχη του Αιγίου, έκλεισε η αυλαία του κυπέλλου ΜΧ Δυτ. Ελλάδας της ΟΜΕ, στις 23 του Οκτωβρίου.

Άψογη προετοιμασία και συμμετοχές

ΗΠΑΛΕΜΟΤ διοργάνωσε τον τελευταίο αγώνα του θεσμού στην γνωστή μας, άψογα προετοιμασμένη πίστα του Αιγίου με πλήρη επιτυχία. Ο καιρός ήταν καθαρά μοτοκροσάδικος (πολύ καλή θερμοκρασία και με αραιή συννεφιά), τα ωράρια τηρήθηκαν υποδειγματικά και οι αγωνιζόμενοι έδειξαν για άλλη μια φορά την προτίμησή τους σε λέσχες με αξιόλογες διοργανώσεις φτάνοντας (εν μέσω κρίσης) τον αριθμό των 61 συμμετοχών.
Δυστυχώς δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί (όσες άλλες φορές) θεατές, φοβούμενοι ίσως την πιθανότητα βροχής που είχε προβλέψει η ΕΜΥ η οποία έκανε την εμφάνισή της λίγο μετά το τέλος του αγώνα.
Στον αγωνιστικό τομέα  και μιας και οι  πρώτες θέσεις για το κύπελλο ουσιαστικά είχαν κριθεί, είχαμε αλλαγές και ανακατατάξεις  σε κατηγορίες.

Αλλαγές κατηγοριών


Έτσι είδαμε τον Νίκο Κριμπούνη να συμμετέχει με επιτυχία στην ΜΧ2, συναγωνιζόμενος τους πιτσιρικάδες και τον Ηλία Καραγιάννη στην ΟΡΕΝ.

Συγκεκριμένα και στα δύο σκέλη της ΜΧ2 ο Σαράντης Κουφός πήρε την πρωτιά (η πρώτη του φορά στην καριέρα  του) και την 2η και 3η θέση κατέλαβαν εναλλάξ στα 2 σκέλη ο Κριμπούνης Νίκος και ο Τζοβάρας Σταύρος.

Η πρώτη θέση της ΜΧ1, απόντος του Παν. Κουζή που είχε δηλώσει αλλά δεν συμμετείχε, ήταν μονόλογος του Γιώργου Ηλιόπουλου, ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ οδήγησης. Η 2η θέση του 1ου σκέλους πήγε δικαιωματικά στον παλιό πρωταθλητή Νεκτάριο Παπαβασιλείου με την μοναδική 2Τ μοτό της κατηγορίας (ΤΜ 250) και 3ος τερμάτισε ο Θανάσης Αυγέρης. Στο 2ο σκέλος μετά την εγκατάλειψη του Παπαβασιλείου, ο Αυγέρης τερμάτισε 2ος με 3ο τον Μαρίνο Χάλα. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε τις μάχες Παπαβασιλείου – Αυγέρη οι οποίες άφησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και στα δύο σκέλη.

Ομηρικές μάχες


Στις κατηγορίες Mini – Junior οι πιτσιρικάδες ήταν όλα τα λεφτά. Μάχες από το πέσιμο της μπάρας μέχρι την καρό σημαία για όλες τις θέσεις. Στην mini τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια και στα 2 σκέλη με 1ο τον Μπάκα, 2ο τον Ευαγγελόπουλο και 3ο τον Ευμορφιάδη. Στη Junior τερμάτισε 1ος  και στα 2 σκέλη ο Gio Γαβρίλης, και στις άλλες 2 θέσεις τερμάτισαν εναλλάξ οι Κατζηλέρης, Κυπραίος και Τσεκούρας Όλιβερ.

Στην ΟΡΕΝ είχαμε τον Καραγιάννη  Ηλία (προερχόμενο από την ΜΧ2) πρώτο και στα 2 σκέλη. Ο περσινός και φετινός κυπελλούχος του θεσμού Γιάννης Πιλάλας τερμάτισε 2ος στο 1ο σκέλος με τον Ταμβάκο 3ο και τον Γιώργο Μπούσδα που περνά 2η νεότητα, 4ο . Στο 2ο σκέλος είχαμε ανατροπές με 2ο τον Μπούσδα, πάλι 3ο τον Ταμβάκο και 4ο τον Πιλάλα . Οι μάχες και στα 2 σκέλη για την πρώτη τετράδα ήταν ομηρικές.

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι πως υπήρχε πολύ καλή διασπορά των αναβατών με αποτέλεσμα να υπάρχει συναγωνισμός σε όλες τις κατηγορίες, σε όλα τα σκέλη.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon