.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 21:47

Motocross Δυτικής Ελλάδος – 4ος αγώνας, Άρτα

Χλιαρή διοργάνωση, πολλές συμμετοχές


Του Γιάννη Αθανασίου

Με ρεκόρ συμμετοχών 40 σε όλες τις κατηγορίες και χωρις mini και junior πραγματοποιήθηκε ο 4 αγώνας motocross Δυτικής Ελλάδος. Η αφόρητη ζεστή απέτρεψε τους θεατές να προσέλθουν εκτός από 50 περίπου πιστούς φίλους του motocross που έδωσαν το παρών. Λίγο πριν την εκκίνηση οι οδηγοί έπρεπε να επιλέξουν αν θα τρέξουν χωρίς ασθενοφόρο ή όχι. Δεν μάθαμε ποιος ήταν υπεύθυνος για αυτό ελπίζουμε όμως σε κάποια απάντηση από πλευράς ΟΜΕ.

Αγωνιστικά

Οι διοργανωτές είχαν βρει γιατρό και ένα όχημα έτοιμο για παν ενδεχόμενο και έτσι οι οδηγοί έδωσαν το πράσινο φως στον αλυτάρχη του αγώνα Αρλετο Θεόδωρο.
Η MX2 έχει το δύσκολο έργο κάθε φορά να καθαρίζει την πιστά καθώς είναι οι πρώτοι αναβάτες που μπαίνουν μέσα. Οι συμμετοχές σε αυτή την κατηγορία ήταν 15 με όλους τους διεκδικητές του τίτλου να δηλώνουν παρόντες. Στην εκκίνηση ο Τομαράς #110 πήρε τη holeshot και από πίσω ο Καραγιάννης #74 και ο τοπικός και επικεφαλής του κυπέλου Σταύρου #155. Λίγο πιο κάτω ο Σταύρου είχε μια πτώση που τον έριξε 5 θέσεις πιο πίσω. Κατεβάζοντας πολύ το γυρολόγιο 1.07.651 ο Σταύρου κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση και να κάνει και διάφορα από τον πολύ γρήγορο Τομαρά και τον τρίτο τελικά και πολύ σταθερό Καραγιάννη. Στην τέταρτη θέση μετά από πολλές μάχες τερμάτισε ο Τζαχρίστας #173 με πέμπτο τον Παραστρατίδη #27 με άλλο ένα KTM ( τρία στις πρώτες 6 θέσεις ). Έκτος μακριά από τον καλό περσινό εαυτό του ο Τζοβάρας #111.

Η κατηγορία με τις λιγότερες συμμετοχές αλλά με το περισσότερο θέαμα ήταν η MX1, μόλις 8. Η συμμετοχή του Κεφαλλονίτη #118 μετά από την απουσία σχεδόν δυο χρόνων από το δυτικής σκέπασε λίγο το κενό του Κασιούμη #104 που απέχει λόγω τραυματισμού. Έτσι την εκκίνηση σε αυτό το σκέλος την πηρέ ο Κεφαλλονίτης έχοντας πίσω του τον Λαμπρούση #222 και τον Τούση που πέρασε γρήγορα δεύτερος. Έχοντας μια πτώση στα μισά του αγώνα ο Τούσης άφησε την δεύτερη θέση στον Λαμπρούση, που υπέκυψε όμως στην πίεση του Χάλλα #277. Ο Κεφαλλονίτης τελικά ήταν ο πρώτος του αγώνα έχοντας πίσω του τον Χάλλα και τρίτο τον Λαμπρούση. Ο άτυχος αλλά πολύ γρήγορος Τούσης τερμάτισε τέταρτος με τον σταθερό Σιάχο #257 πέμπτο. Στην έκτη θέση ο Δημόπουλος #215 και έβδομος και τελευταίος ο Κόρος #77.

Open και δεύτερα σκέλη

Στην Open συνήθως είναι οι περισσότερες συμμετοχές έτσι και τώρα έφτασαν τις 16. Την εκκίνηση πήρε ο πολύ γρήγορος Μπούσδας  #11 με τον αειθαλή Πιλάλα #1 στην δεύτερη θέση. Στον πέμπτο γύρο ο τοπικός Κριμπούνης #121 είχε ανέβει στην πρώτη θέση ώσπου στον δωδέκατο γύρο εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη. Την καρό σημαία πήρε ο Μπούσδας τελικά με δεύτερο τον Πιλάλα και τρίτο τον Θέο #330. Στην τέταρτη θέση ο Αναγνωστόπουλος # 404 μετά από όμορφες μάχες με τον πέμπτο Παπασπύρο # 355. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Μπαλατσούρας # 86.
Στο δεύτερο σκέλος οι διοργανωτές έβρεξαν την πίστα γιατί είχε αρχίσει να στεγνώνει. Την holeshote αυτή την φορά την πήρε ο Τζοβάρας έχοντας πίσω του τον Σταύρου και τον Αθανασίου # 112. Γρήγορα όμως τα πράγματα άλλαξαν και την μικρή πτώση του Τζαβάρα εκμεταλλεύτηκαν οι Καραγιάννης και Τομάρας. Πτώση και για τον Αθανασίου και έτσι άλλη μια νίκη για τον Σταύρου με δεύτερο τον Καραγιάννη και τρίτο τον Τομάρα. Στην τέταρτη θέση ο Σπανός #22 οδηγώντας με πολύ γρήγορο τρόπο με πέμπτο τον Τζαχρίστα και έκτο τον Παραστρατίδη.

Ο Κεφαλλονίτης πήρε πάλι την εκκίνηση για την MX 1 και όλα έδειχναν ότι θα πάρει πάλι την καρό σημαία, μια πτώση του όμως στα μισά του γύρου τον έριξε στην τελευταία θέση. Έτσι ο Λαμπρούσης κάνοντας έναν εύκολο αγώνα τερμάτισε πρώτος με τον Χάλλα δεύτερο και τον Κεφαλλονίτη τελικά τρίτο. Στην τέταρτη θέση πάλι ο Τούσης και πέμπτος ο Σιάχος. Έκτη έβδομη και όγδοη θέση για τους Δημόπουλο, Κόρο και Ρίζο #44 αντίστοιχα.
Στην open το σκηνικό παρέμεινε ίδιο με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Την εκκίνηση κέρδισε ο Πιλάλας με εντυπωσιακό τρόπο αλλά δεν άντεξε στην πίεση του Μπούσδα. Τρίτος πάλι ο Θεός και τέταρτος ο Αναγνωστόπουλος που πάλεψε μέχρι τον τελευταίο γύρο με τον πέμπτο Παππά # 99. Έκτος πάλι ο Μπαλατσούρας.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon