.
Κατηγορία Motocross
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011 10:34

Παν.Π. Motocross OME 2011, 4ος αγώνας, Λιτόχωρο


Κορυφαίος αγώνας!



Στις 3-4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο 4ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ, ένας αγώνας που τιμάει, οδηγούς, θεατές και χορηγούς στην Δημοτική πίστα του Λιτόχωρου από το σωματείο ΣΥΜΟΛΙΠ.
Το παρόν έδωσαν 89 οδηγοί για όλες τις κατηγορίες, από όλη την Ελλάδα αλλά και από τις γύρω Βαλκανικές χώρες.
Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 1000 θεατές αλλά και πολλοί τοπικοί παράγοντες, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Φαρμάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Λάπας από τον Δήμο Δίον Ολύμπου καθώς  και ο βουλευτής κ. Κουκοδήμος.

MX2


Στις δοκιμές του Σαββάτου, ο Σπύρος Κοσμάς έκανε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας.
Ο αγώνας της ΜΧ2 στο πρώτο σκέλος βρήκε νικητή τον επανεμφανιζόμενο μετά από τραυματισμό, Δημήτρη Κοντολέτα από την Ζαχάρω με Yamaha, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πτώση που είχε ο Σπύρος Κοσμάς και κρατήθηκε στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος. Ο Κοσμάς αν και ξεκίνησε τελευταίος κατάφερε να τερματίσει δεύτερος.
Στο δεύτερο σκέλος, ο Κοσμάς από την Χαλκίδα με KTM, ξεκίνησε πολύ δυνατά και χωρίς να αφήσει περιθώρια σε κανέναν, στην κυριολεξία αλάθητος, είδε πρώτος την καρό σημαία. Ο Κοντολέτας τερμάτισε δεύτερος, δείχνοντας ότι ακόμη δεν έχει βρει την καλή του φόρμα.  Τρίτος τερμάτισε και στα δύο σκέλη οδηγώντας γρήγορα και σταθερά, ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς από την Κατερίνη με Husqvarna.

MX1

Ο αγώνας της ΜΧ1 στο πρώτο σκέλος, βρήκε νικητή τον Δημήτρη Βαγγελάκο από την Αθήνα με Yamaha, εκμεταλλευόμενος και αυτός την ατυχία που είχε ο Παναγιώτης Κουζής ο οποίος εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα. Δεύτερος τερμάτισε ο Κωσταντίνος Τζιώρας από την Καλαμπάκα και τρίτος ο Ανδρέας Λιάκος με Suzuki από την Ελασσόνα.
Στο δεύτερο σκέλος, ο Παναγιώτης Κουζής, πήρε την εκκίνηση και χωρίς να απειληθεί από κανέναν, στην κυριολεξία «πετώντας χαμηλά» κάνοντας και τον ταχύτερο γύρο της ημέρας, είδε πρώτος την καρό σημαία. Δεύτερος τερμάτισε ο Δημήτρης Βαγγελάκος που όμως δυσκολεύτηκε να περάσει τον Δημήτρη Μπαξεβάνη από την Καβάλα με Honda, όπου στον τελευταίο φαίνεται ότι αυτή η κατηγορία του ταιριάζει περισσότερο.

Open

Στην OPEN A, νικητής του πρώτου σκέλους το Σάββατο ήταν ο «γνωστός» Κωσταντίνος Τζιώρας, με δεύτερο τον «Good boy» Δημήτρη Κεραμιδά με Suzuki από την Αθήνα και τρίτο τον Δημήτρη Στούπα με Kawasaki από τα Ψαχνά Ευβοίας.
Στο δεύτερο σκέλος νικητής ήταν μετά από δύσκολο αγώνα ο Δημήτρης Κεραμιδάς με δεύτερο τον Νίκο Κριμπούνη από την Αρτα και τρίτο τον «Papado» Κωσταντίνο Παπαδόπουλο με Yamaha από την Αθήνα.
Στην OPEN B, νικητής και στα δύο σκέλη ήταν ο Γιώργος Μανδάνης με Honda από την Αλεξανδρούπολη, δεύτερος ο «Λοχίας»  Παύλος Σταμούλης με Kawasaki από την Λίμνη Ευβοίας και τρίτος ο «Αειθαλής» Γιάννης Πιλάλας με Kawasaki από την Ιτέα. Με την ίδια σειρά τερμάτισαν και στο δεύτερο σκέλος.

ΜΧ 65

Στην κατηγορία ΜΧ65 νικητής και στα δύο σκέλη ήταν ο Δημήτρης Τουρατζίδης με Yamaha από την Θεσσαλονίκη, δεύτερος ο Αlex Dimitrov με Yamaha από την Βουλγαρία και τρίτος ο Άγγελος Βογιατζής από Θεσσαλονίκη. Με την ίδια σειρά τερμάτισαν και στο δεύτερο σκέλος.
Στην πέμπτη θέση η μοναδική γυναίκα οδηγός, η Ιωάννα Λάμπρου.

ΜΧ 85

Στην κατηγορία ΜΧ85, ο Ανέστης Ράδος από την Θεσσαλονίκη δείχνει να μην έχει αντίπαλο, κερδίζοντας με άνεση και τα δύο σκέλη. Δεύτερος και στα δύο σκέλη βγήκε ο Στάθης Φυσέκης από την Καρυώτισσα και δύο φορές τρίτος ο Απόστολος Κάκκαρης.

QUAD R


Στην κατηγορία Quad R, o «Θεαματικός» Γιώργος Καπέλης με Yamaha από το Αγρίνιο, τερμάτισε και στα δύο σκέλη πρώτος αφήνοντας τον Σπύρο Μπίρλη με Suzuki από την Κερατέα δεύτερο, αν και στο δεύτερο σκέλος  ζορίστηκε να τον περάσει. Τρίτος στο πρώτο σκέλος τερμάτισε ο Άρη Τριανταφύλλου με Suzuki από την Β. Εύβοια και  τρίτος στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε ο Νάσος Λάμπρου.
Η  Ο.Μ.Ε. ευχαριστεί τον ΣΥΜΟΛΙΠ, τον Δήμο Δίον Ολύμπου, την 24η Ταξιαρχία Λιτοχώρου, τους κριτές και όλους τους παράγοντες που βοήθησαν ώστε αυτή η προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία.
Επόμενος αγώνας  24-25/9 στην Μεγαλόπολη.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:07

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon