.
Κατηγορία Motocross
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011 10:17

3ος Αγώνας Κυπέλου ΜΧ Δυτ. Ελλάδος ΟΜΕ

Κορυφαία διοργάνωση!


Του Νίκου Τσάγκλα

Την Κυριακή 12/6/2011 πραγματοποιήθηκε ο εξ αναβολής αγώνας για το Κύπελλο ΜΧ Δυτ.Ελλάδος της ΟΜΕ στην γνωστή από προηγούμενες διοργανώσεις δημοτική πίστα του Πλατάνου Αρχαίας Ολυμπίας. Διοργανώτρια λέσχη η νέα σχετικά ΑΟΛΜΟ και αρωγοί στην προσπάθειά της η ΑΛΜΣΙ καθώς και ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας.

Χαρακτηριστικά του αγώνα


Ένας αγωνιστικός χώρος τέλεια προετοιμασμένος, αποτέλεσμα της μιας εβδομάδας και πλέον εργασίας των ανθρώπων της λέσχης. Οι 85 συμμετοχές, αναλογικά πολύ περισσότερες από πρωταθληματικούς αγώνες, που δείχνουν το ενδιαφέρον του κόσμου για φθηνούς αγώνες καθώς και την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που χαίρουν στο χώρο τα μέλη της ΑΟΛΜΟ. Στις συμμετοχές πρέπει να παρατηρήσουμε πως εκτός του Αυγέρη, του Πιλάλα και του Κουφού δεν έλαβε μέρος κανένας άλλος από  αυτούς που πλαισιώνουν συχνά τις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων, κάτι το οποίο δείχνει την προτίμηση της λέσχης στο ευρύτερο μέρος των αγωνιζομένων. Επίσης να σχολιάσουμε θετικά την συμμετοχή 15 αναβατών στις κατηγορίες Mini και Junior, γεγονός που είχε λείψει τώρα τελευταία, ειδικά στους αγώνες κυπέλλου. Η διοργάνωση κατά πολλούς ήταν καλύτερη από τους περισσότερους αγώνες των Πανελληνίων πρωταθλημάτων. Ένας καιρός αλλοπρόσαλλος. Κλιματικές συνθήκες που θύμιζαν τροπικές καταστάσεις. Ζέστη αρκετή και δύο ξαφνικές νεροποντές οι οποίες δυσκόλεψαν αρκετά τις συνθήκες, ειδικά στις κατηγορίες ΟΡΕΝ και Mini-Junior.

Τα ωράρια προσπάθησε η οργάνωση να τηρηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά δυστυχώς παρουσιάστηκε μια μικρή αναγκαστική καθυστέρηση μισής και πλέον ώρας όταν χρειάστηκε να λείψουν και τα δύο ασθενοφόρα από την πίστα λόγω των δύο μοναδικών τραυματισμών αναβατών.

Αγωνιστικά


Στον αγωνιστικό τομέα, η κατηγορία ΜΧ2 ήταν η μόνη ευνοημένη από τον καιρό, κάνοντας και τα δύο σκέλη κάτω από άψογες καιρικές συνθήκες και με μια πίστα καταπληκτική. Και τα δύο σκέλη ήταν μονόλογος του πάντα γρήγορου και τεχνικού Γιώργου Γεωργούση, ενώ η 2η θέση καταχτήθηκε στο 1ο σκέλος από τον Σπύρο Σταύρου και στο 2ο από τον Καραγιάννη Ηλία ο οποίος κατέκτησε την 3η θέση στο 1ο σκέλος. 3ος στο 2ο σκέλος ο Σαράντης Κουφός. Αξίζει να αναφέρουμε την απόδοση του τοπικού 16άχρονου Γιάννη Μπιρίτη που με ένα από τα ελάχιστα 2Τ κατάφερε στο 1ο σκέλος και μετά από πτώση να αναρριχηθεί στην 8η θέση.

Η κατηγορία ΜΧ1 είχε ένα σκέλος στεγνό και ένα με βροχή. Το πρώτο σκέλος σταμάτησε 2 γύρους πριν το τέλος, λόγω σοβαρού τραυματισμού του Κονδυλόπουλου Διον., βρίσκοντας πρώτο τον Θανάση Αυγέρη, με μια ανάσα πίσω του τον τοπικό Ανδρέα Μπαντούνα (απών πολύ καιρό, αλλά πάντα γρήγορο) και τρίτο τον Γιώργο Τούση.
Η εκκίνηση του 2ου σκέλους δόθηκε κάτω από καταρακτώδη βροχή και με τον Θοδωρή Ζερβό να κάνει την έκπληξη και να οδηγεί την κούρσα μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Ο Ανδρέας Μπαντούνας που οδηγούσε στην 2η θέση εγκατέλειψε μετά από πτώση λίγο πριν το τέλος του σκέλους, όταν η μοτοσυκλέτα του αρνήθηκε να τεθεί σε λειτουργία. Έτσι η 2η θέση καταχτήθηκε από τον Θαν. Αυγέρη και η 3η από τον Κώστα Λαμπρούση μετά από μια πολύ καλή επίδοση.

Αλλαγές λόγω καιρού

Λόγω καιρού, η κατηγορία ΟΡΕΝ κλήθηκε να ξελασπώσει τους μικρούς αναβάτες. Άλλαξε το πρόγραμμα και μπήκε αυτή πριν την κατηγορία mini-junior, αφού οι συνθήκες ήταν τέτοιες που καθιστούσαν απαγορευτική την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο των αναβατών, ειδικά της κατηγορίας mini. Ένα μεγάλο μπλέξιμο με πτώση στην πρώτη στροφή της πίστας δεν ήταν αρκετό για τον τοπικό Νίκο Σωτηρόπουλο να τον εμποδίσει στην κατάκτηση της πρώτης του καρό σημαίας, κάτι που επανέλαβε και στο 2ο σκέλος με την ίδια επιτυχία. 2ος στο 1ο σκέλος ο Σταμάτης Δημολιάνης, ο οποίος εγκατέλειψε στο 2ο σκέλος, ενώ 2ος στο 2ο σκέλος τερμάτισε ο γνωστός μας Νίκος Κριμπούνης. Ο τοπικός Γιώργος Μπούσδας ήρθε 3ος και στα 2 σκέλη.

Στις μικρές κατηγορίες είχαμε στην Junior δύο νίκες από τον Γαβρίλη Gio, οι αδερφοί Μπαξίσογλου μοιράστηκαν 2 δεύτερες θέσεις και μια 3η η Κλαίρη Λαμπρούση και ο Τσεκούρας Oliver.
Στην Mini σταθεροί και στα 2 σκέλη, 1ος ο Μπάκας Δημήτρης, 2ος ο Ευαγγελόπουλος Κων/νος και 3ος ο Ευμορφιάδης Ιωάννης. Σε αυτή την κατηγορία είχαμε τις πρώτες αγωνιστικές εμφανίσεις των Φραγκούλη Χρήστου, Χαραλαμπόπουλου Χάρη και Οικονομόπουλου Παναγιώτη.     

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon