.
Κατηγορία Motocross
Τετάρτη, 18 Μαϊος 2011 09:50

Παν Π. Motocross, 3ος αγώνας, Άργος

Κουζής και Κοσμάς Χ 2



Του Χρήστου Σώκου

Φωτογραφίες: Κατερίνα Κασμίρη

Μετά από την αλλαγή τοποθεσίας (Λαμία), ο τρίτος αγώνας του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε στην όμορφη πίστα του Άργους με καλές καιρικές συνθήκες και χωρίς διοργανωτικά προβλήματα.
Για πρώτη φορά φέτος ο Παναγιώτης Κουζής κατάφερε να αποσπάσει τη νίκη και στα δύο σκέλη από τον Στέλιο Γαλατιανό στην ΜΧ1.
Στην ΜΧ2 ο Σπύρος Κοσμάς βρέθηκε σε εξαιρετική φόρμα και πάλεψε με όλη του την ψυχή για να φύγει με την διπλή νίκη από το Άργος. Στα δυσάρεστα νέα συγκαταλέγεται ο τραυματισμός του Δημήτρη Κοντολέτα στα δοκιμαστικά του Σαββάτου.

ΜΧ1


Στο πρώτο σκέλος του αγώνα ο Στέλιος Γαλατιανός ήταν αυτός που έστριψε πρώτος, αλλά μετά από τους πρώτους γύρους είδε τον Κουζή να τον προσπερνάει και να οδηγεί τον αγώνα. Οδηγώντας σταθερά από εκεί και πέρα κρατήθηκε στην πρώτη θέση αλλά χωρίς να μπορέσει να φτιάξει διαφορά ασφαλείας από τον Γαλατιανό, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και να διεκδικήσει την πρωτιά.
Αρκετά πιο πίσω από τους δύο πρώτους, ο Γιώργος Ηλιόπουλος έκλεισε την υπόθεση βάθρο. Τέταρτος τερμάτισε ο Δημήτρης Βαγγελάκος με τους Μανώλη Σκύβαλο και Μενέλαο Μάρτη να συμπληρώνουν την εξάδα.

Στο δεύτερο σκέλος η κατάσταση δεν άλλαξε πολύ. Βέβαια αυτή την φορά ο Ηλιόπουλος ήταν αυτός που βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα, αλλά ξανά ο Κουζής έδειξε την υπεροχή του περνώντας πρώτος και άρχισε να φτιάχνει διαφορά. Στο μεταξύ οι Ηλιόπουλος και Γαλατιανός άρχισαν μία όμορφη μάχη για την δεύτερη θέση, με τον Γαλατιανό να υπερτερεί τελικά. Ο Κουζής κάνοντας έναν σχετικά εύκολο αγώνα πήρε τη δεύτερη του νίκη με διαφορά 32 δευτερολέπτων από τον Γαλατιανό. Ο Ηλιόπουλος ξανά τερμάτισε τρίτος, με τους Βαγγελάκο, Σκύβαλο και Μάρτη να ακολουθούν στις ίδιες ακριβώς θέσεις με το πρώτο σκέλος.

ΜΧ2

Στους πρώτους γύρους του πρώτου σκέλους οι Μιχάλης Παναγιωτόπουλος, Σπύρος Κοσμάς και Δημήτρης Μπαξεβάνης ήταν η τριάδα που έδινε τον ρυθμό. Μόλις όμως ο Κοσμάς έκανε την κίνησή του και πέρασε πρώτος, έχτισε σιγά σιγά μία διαφορά από τους υπόλοιπους, η οποία τον οδήγησε σε μία άνετη επικράτηση. Ο Παναγιωτόπουλος στην συνέχεια εξασφάλισε την δεύτερη θέση με 6 δευτερόλεπτα διαφορά από τον τρίτο Μπαξεβάνη. Ένα γύρο πιο πίσω την εξάδα έκλεισαν οι Χρυσοβαλάντης Λαγούσης, Ιωάννης Θάνος και Ιωάννης Τουρατζίδης.

Στο δεύτερο σκέλος ο Κοσμάς χρειάστηκε να προσπαθήσει περισσότερο για τη νίκη αφού κάποια λάθη του σε συνδυασμό με την δυνατή οδήγηση του Παναγιωτόπουλου, δεν του επέτρεψαν να ηγηθεί από νωρίς. Βέβαια έδειξε ότι βρισκόταν στην μέρα του και με συνεχόμενους γρήγορους γύρους κάλυψε την διαφορά από τον Παναγιωτόπουλο και πήρε ξανά την καρό σημαία. Χωρίς αλλαγές καλύφθηκαν οι υπόλοιπες δύο θέσεις του βάθρου συγκριτικά με το πρώτο σκέλος, από τους Παναγιωτόπουλο και Μπαξεβάνη. Τέταρτος ο Αλέξης Γεωργαντάς, πέμπτος ο Τουρατζίδης και έκτος ο Θάνος.

Open

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο Νίκος Ανδρέου κατάφερε να επιβληθεί των υπόλοιπων και στα δύο σκέλη με σεβαστή μάλιστα διαφορά. Στο πρώτο σκέλος η μάχη για την δεύτερη θέση ανέδειξε τον Κώστα Κάλφα έναντι του Γιώργου Ταμβάκου.
Στο δεύτερο σκέλος όμως ο Ταμβάκος ήταν αυτός που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, έχοντας στον τροχό του τον Χαρίδημο Τερζάκη.

Junior – Mini

Η υπόθεση νίκη στην κατηγορία ανήκε αποκλειστικά στον Νίκο Φανουράκη και στους δύο αγώνες. Το βάθρο στον πρώτο αγώνα συμπλήρωσαν οι Gio Γαβρίλης και Όλιβερ Τσεκούρας, ενώ στον δεύτερο αγώνα οι Ηλίας Μπαξίσογλου και Τσεκούρας.

Παλαίμαχοι

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αγώνα παλαιμάχων είχαν οι θεατές, μιας και η οργάνωση κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετούς αναβάτες από τα παλιά. Τα ρούχα βγήκαν από τις ντουλάπες ενώ υπήρχαν πολλές μοτοσυκλέτες που πραγματικά άξιζε να δει κανείς από κοντά, όπως οι Maico, Yamaha 500, παλιά suzuki αλλά και Ηοnda.

Οι αναβάτες, Κώστας Λαμάρης, Αντώνης Τσισκάκης, Γιώργος Κουτάς, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κ.α., έδωσαν πολύ όμορφες μάχες στον αγώνα που τελικά κέρδισε ο Παναγιωτόπουλος, με δεύτερο τον Λαμάρη και τρίτο τον Τσισκάκη .

Φωτογραφίες motocross


Φωτογραφίες Παλαιμάχων


Ευχαριστούμε πολύ την Κατερίνα Κασμίρη για  τις φωτογραφίες του άρθρου

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon