.
Κατηγορία Motocross
Κυριακή, 29 Μαϊος 2011 23:16

Παν. Π. Motocross, ΑΜΟΤΟΕ, 4ος αγώνας, Κοζάνη

Η μάχη συνεχίζεται



Του Χρήστου Σώκου

Φωτογραφίες: AMOTOE, Motorsite.gr

Παρότι έχει φτάσει Ιούνιος, ο καιρός δεν λέει να καλοκαιριάσει και η βροχόπτωση πήγε να δημιουργήσει προβλήματα στην πίστα της Κοζάνης. Το σκληρό χώμα της πίστας μόλις βραχεί πιάνει γλίτσα, γλιστράει υπερβολικά και κάνει την οδήγηση τουλάχιστον επικίνδυνη. Το πρώτο σκέλος λοιπόν της ΜΧ2 ξεκίνησε με βροχή και οι αναβάτες έκαναν πατινάζ. Γι’ αυτό το λόγο, μετά από δύο γύρους, αποφασίστηκε από την οργάνωση να διακοπεί ο αγώνας και να περιμένουν να σταματήσει η βροχή. Ευτυχώς μετά από μία ώρα περίπου οι συνθήκες βελτιώθηκαν, το πρόγραμμα ξεκίνησε ξανά και συμπτύχθηκαν τα ωράρια, με αποτέλεσμα η συνολική καθυστέρηση να είναι μόλις 25 λεπτά. Στην πόλη της Κοζάνης η συνεχής βροχόπτωση δεν πτόησε τους 500 περίπου θεατές που παρακολούθησαν από κοντά τον αγώνα.
Στην ΜΧ1 Γαλατιανός και Κουζής μοιράστηκαν τις νίκες ενώ στην ΜΧ2 ο Κοσμάς έφυγε νικητής και στα δύο σκέλη.

ΜΧ1


Στο πρώτο σκέλος του αγώνα ο Γαλατιανός έφυγε γρήγορα μπροστά και χωρίς να απειληθεί από τον Κουζή πήρε μία άνετη νίκη. Πολύ δυνατός εμφανίστηκε και ο Ηλιόπουλος παίρνοντας την τρίτη θέση, ενώ ο Βαγγελάκος τερμάτισε τέταρτος. Πέμπτος ήρθε ο Σάββας Σάββα και την εξάδα έκλεισε ο εντουράς Βασίλης Σιαφαρίκας.
Στο δεύτερο σκέλος ο Γαλατιανός βρέθηκε ξανά να οδηγεί τον αγώνα, όμως ένα σβήσιμο της μοτοσικλέτας του και μία μικρή πτώση, άνοιξε τον δρόμο στον Κουζή να πάρει αυτός με την σειρά του τη νίκη. Ο Γαλατιανός τελικά τερμάτισε δεύτερος και το βάθρο συμπλήρωσε ο Μανώλης Σκύβαλος. Ο Ηλιόπουλος ταλαιπωρήθηκε από σκασμένο πίσω ελαστικό, με αποτέλεσμα να φτάσει μέχρι την ένατη θέση.
Την εξάδα συμπλήρωσαν ξανά οι Βαγγελάκος, Σάββα και Σιαφαρίκας.

ΜΧ2


Και στα δύο σκέλη ο Σπύρος Κοσμάς έδωσε τον δικό του ρυθμό και χωρίς να απειληθεί από κανέναν έφυγε κυρίαρχος από την Κοζάνη.
Στο πρώτο σκέλος πολύ δυνατός εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Παπίλας, ο οποίος κέρδισε την δεύτερη θέση οδηγώντας εντυπωσιακά. Ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος ήρθε τρίτος ενώ οι Δημήτρης Μπαξεβάνης και Αλέξανδρος Γεωργαντάς ακολούθησαν στις πιο πίσω θέσεις.
Στο δεύτερο σκέλος ο Παπίλας έμεινε από δυνάμεις, καθότι δεν είχε καταφέρει να ακολουθήσει δυνατό προπονητικό πρόγραμμα και τερμάτισε πέμπτος. Δεύτερος ήρθε ο Παναγιωτόπουλος, τρίτος ο Μπαξεβάνης και τέταρτος ο Μόσιος.

Open


Στην Open νικητής για ακόμη μία φορά ήταν ο Νίκος Ανδρέου, ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκε και στα δύο σκέλη ο Γιώργος Ταμβάκος. Ο Τερζάκης Χαρίδημος με την σειρά του έκλεισε την τριάδα.

Junior – Mini


Ο Μανώλης Κρητικός, οδηγώντας τραυματισμένος (χτύπησε άσχημα σε αγώνα Motocross στην Γερμανία πριν το Πάσχα) δεν μπόρεσε να αποδώσει τα μέγιστα στον αγώνα του Σαββάτου με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη ο Ανέστης Ράδος. Στον αγώνα της Κυριακής όμως ο Κρητικός μπόρεσε να πάρει την καρό σημαία αφήνοντας δεύτερο τον Ράδο. Ο Νίκος Φανουράκης συμπλήρωσε την τριάδα.

Αποτελέσματα

Βρείτε τα αποτελέσματα στην σελίδα του επίσημου χρονομέτρη, Ironteam

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon