.
Κατηγορία Enduro
Δευτέρα, 30 Μαϊος 2016 12:20

Παν. Π. Enduro 2016, 3ος αγώνας, Ξυλόκαστρο

 

Αλλαγές σκηνικού

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: BIKEIT

Video: Αλέξανδρος Χαριτάκης

Με την ζέστη και την σκόνη να παίζει καθοριστικό ρολο, διοργανώθηκε ο 3ος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος Enduro, στο Ξυλόκαστρο. Ο Γιάννης Τρίγκας κέρδισε την Γενική κατάταξη μαζί με την κατηγορία E2, ενώ οι Αλέξης Ζώρας (Ε1), Κίμων Καράμπελας (Ε3), Κώστας Δεδέρης (EHobby), Αρτέμης Σφηναρολάκης (EN), Χάρης Δημόπουλος (ES) και Λένα Αγελαδοπούλου (EW), ήταν οι νικητές των κατηγοριών.

Γενική κατάταξη - Άπιαστος ο Τρίγκας


Μπορεί ο Κίμων Καράμπελας να έδωσε την μάχη από την αρχή, κερδίζοντας την 1η ειδική διαδρομή από τον Γιάννη Παυλίδη για λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο, αλλά ήταν η σειρά του Αλέξη Ζώρα να απαντήσει, κερδίζοντας την 2η ειδική διαδρομή. Ο Γιάννης Τρίγκας είχε απαντήσεις από την 3η ειδική και μετά, γράφοντας συνεχώς ταχύτερους χρόνους, κερδίζοντας τις τέσσερις υπόλοιπες ειδικές διαδρομές. Τελικά, ήταν ο Ζώρας που βρέθηκε πίσω του με διαφορά 11.298'', για να ακολουθήσει ο Καράμπελας με +15.456'', ο Γιάννης Παυλίδης με +21.195'', ο Μιχάλης Ντουζένης με +31.275'', και ο Παναγιώτης Κακολύρης με +34.247''. Την δεκάδα έκλεισαν οι Θανάσης Τρίγκας με +59.338'', Γιώργος Κοινωνάς με +59.477'', Βασίλης Σιαφαρίκας με +1:05:454" και Χρήστος Παπαθεοδώρου με +1:08:571''. Μεγάλος απών από την μάχη για τις πρώτες θέσεις ο χτυπημένος Δημήτρης Βαγγελάκος που τερμάτισε στην 19η θέση της Γενικής Κατάταξης.

E1 - Επιστροφή Ζώρα


Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Αλέξη Ζώρα ήταν αναμφίβολα ο Γιάννης Παυλίδης, o πρωταθλητής E2 του 2015, ο οποίος όμως είχε ένα μεγάλο πρόβλημα να αντιμετωπίσει: Την εκμάθηση της νέας του μοτοσυκλέτας, την οποία οδήγηση μόλις μία μέρα πριν. Έτσι, ο Παυλίδης έκανε τον πρώτο χρόνο στην 1η ειδική διαδρομή, αλλά ο Ζώρας απάντησε αμέσως, κερδίζοντας την 2η ειδική διαδρομή. Ο Παυλίδης κέρδισε ξανά την 3η ειδική, με τους Μιχάλη Ντουζένη και Παναγιώτη Κακολύρη να χώνονται ενδιάμεσα. Ο ρυθμός του Ζώρα ήταν πιο γρήγορος κερδίζοντας τις υπόλοιπες τρεις ειδικές διαδρομές, με αποτέλεσμα να κερδίσει τον αγώνα με διαφορά 9.897" από τον Παυλίδη. Ντουζένης και Κακολύρης είχαν την δική τους μάχη που έληξε υπέρ του Ντουζένη, με διαφορά 19.977" έναντι 22.949" από τον πρώτο. Ακολούθησε ο Γιώργος Κοινωνάς με +48.`79" και ο Γιώργος Μανωλίδης με +1:54:583".

Ε2 - Δυναμικός Τρίγκας


Με απών ουσιαστικά τον Δημήτρη Βαγγελάκο από την μάχη της κορυφής, λόγω τραυματισμού, ο Γιάννης Τρίγκας ουσιαστικά έκανε περίπατο στην κατηγορία - δεν έκανε το ίδιο βέβαια και στην Γενική κατάταξη, την οποία και κέρδισε. Η διαφορά του από τον δεύτερο αναβάτη, Λευτέρη Τιτιρέκη, ήταν στα +1:59.129" με τον Απόστολο Ζβιντερίκο στην 3η θέση, με διαφορά +2:01.178". Ακολούθησαν οι Δημήτρης Βαγγελάκος με + 2:19.324", Μιχάλης Κόπανος με + 2:28.292" και Βαγγέλης Τσίλας + 3:52.890".

Ε3 - Νικητής ο Καράμπελας


Η κυριαρχία του Κίμωνα Καράμπελα, περσινού πρωταθλητή της κατηγορίας Ε3, φάνηκε από την αρχή του αγώνα. Ο Καράμπελας κέρδισε όλες τις ειδικές διαδρομές του αγώνα, αφήνοντας τον Θανάση Τρίγκα στην 2η θέση, με διαφορά +43.882". Πίσω τους τερμάτισε ο Βασίλης Σιαφαρίκας με διαφορά + 49.998" ενώ ακολούθησαν οι Χρήστος Παπαθεοδώρου με + 53.115", Αντώνης Δήμου με + 1:41.041" και Λευτέρης Πανέτης με + 1:57.418".

ΕHobby - Νικητής ο Δεδέρης


Μεγάλος νικητής της κατηγορίας EHobby ήταν ο Κώστας Δεδέρης ο οποίος είχε μεγάλη διαφορά από τον Απόστολο Καλτσά που έφτασε στο + 3:18.383". Πίσω τους βρέθηκε ο Δημήτρης Στεφανάκης με + 4:56.428". Ήταν οι μόνοι που τερμάτισαν τον αγώνα, με τους Λέκκα και Τζανή να εγκαταλείπουν.

ΕΝ - Ξανά ο Σφηναρολάκης


Τρεις αναβάτες στην κατηγορία EN - την κατηγορία των Νέων Αναβατών, με τον Αρτέμη Σφηναρολάκη να τερματίζει 1ος με διαφορά + 52.333" από τον Γιάννη Κωσταντινούδη και + 2:07.579" από τον Πέτρο Μπίλλη.

ES - Νικητής ο Δημόπουλος


Η μάχη μεταξύ των Χάρη Δημόπουλου και Νίκου Ζουρνατζή ξεκίνησε από την πρώτη ειδική, με τον Δημόπουλο να κερδίζει, τον Ζουρνατζή να απαντά, και αυτό να συνεχίζεται και στον 2ο γύρο του αγώνα. Τελικός νικητής ο Δημόπουλος με διαφορά μόνο + 1.313" από τον Ζουρνατζή.
Τρίτος τερμάτισε ο Ελισσαίος Παπαδημητρίου με διαφορά + 17.290", ενώ ακολούθησαν οι Βασίλης Βράκας και Σπύρος Σταματόπουλος.

EW - Μόνη η Αγελαδοπούλου


Η κατηγορία των γυναικών δυστυχώς δεν είχε συμμετοχές, παρά μόνο την Λένα Αγελαδοπούλου. Έτσι, η Λένα Αγελαδοπούλου ήταν η μοναδική και νικήτρια του αγώνα.

Φωτογραφίες

Video

Παραγωγή: Αλέξανδρος Χαριτάκης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Μαϊος 2016 20:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon