.
Κατηγορία Enduro
Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 16:38

Π.Π. Enduro 2023, 1ος-2ος αγώνας, Σπάρτη

Με το δεξί μπήκε ο Κακολύρης στη νέα σεζόν, έφυγε από τη Σπάρτη πρωτοπόρος της EnduroGP και της κατηγορίας του.

Με έναν διπλό αγώνα άνοιξε λογαριασμό για το 2023 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro, καθώς η Σπάρτη το υποδέχτηκε έναν ικανό αριθμό συμμετοχών – γύρω στις 100 – με διπρόσωπο καιρό: ηλιόλουστο Σάββατο (1/4) για τον 1ο αγώνα, βροχή την Κυριακή (2/4) στον 2ο.

EnduroGP

Στη γενική κατάταξη ο μεγάλος νικητής του 1ου αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Κακολύρης (Beta), αφήνοντας δεύτερο τον Αλέξιο Ζώρα (Beta) και τρίτο τον Παναγιώτη Κουζή (Fantic).

Την Κυριακή ο δεύτερος αγώνας είχε ως μεγάλο νικητή τον Κουζή, ενώ δεύτερος ακολούθησε ο Κακολύρης και τρίτος ο Κωνσταντίνος Γεροντάκης (Honda).

Μετά τα αποτελέσματα αυτά ο Κακολύρης έφυγε από τη Σπάρτη ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας στην EnduroGP.

E1

Ο Χρήστος Παπαθεοδώρου (Honda) ήταν ο νικητής της πρώτης μέρας, μπροστά από τους Ιωάννη Ντεβετζή (ΚΤΜ) και Ιωάννη Χασάπη (ΚΤΜ), ενώ και στον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος την Κυριακή (2/4) το βάθρο της Ε1 ήταν πανομοιότυπο.

Ε2

Για τον πρώτο αγώνα της κατηγορίας ο Ζώρας επικράτησε οριακά του Κουζή, με τρίτο τον Γεροντάκη.

Την Κυριακή ωστόσο, για τον δεύτερο πρωταθληματικό αγώνα, ο Κουζής αντεπιτέθηκε κατακτώντας τη νίκη στην κατηγορία, με τον Γεροντάκη δεύτερο και τον Philip Atwill (Beta) τρίτο, ενώ ο Ζώρας δεν τερμάτισε εγκαταλείποντας στην 5η ειδική της διαδρομής.

Ε3

Στην κατηγορία του μεγάλου πρωταγωνιστή της Σπάρτης σημειώθηκαν δύο ολόιδια βάθρα και ήταν αμφότερα αποκλειστική υπόθεση της Beta.

Ο Κακολύρης ήταν ο νικητής της Ε3 και τις δύο μέρες, με τον Γεώργιο Μανωλίδη (Beta) να παίρνει δύο δεύτερες θέσεις και τον Αντώνη Μακρή (Beta) δύο τρίτες αντιστοίχως.

ΕΝ

Στην κατηγορία των Νέων είχαμε δύο αναβάτες, τους Νικόλαο Μιχαηλίδη (Yamaha) και Ιωάννη Πασχαλίδη (Husqvarna) που μοιράστηκαν από μια νίκη σε κάθε μέρα ο καθένας.

Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος πρώτος τερμάτισε ο Μιχαηλίδης, ενώ την επομένη ήταν ο Πασχαλίδης αυτός που πανηγύρισε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

ES

Στην “ώριμη” κατηγορία Senior ο Αθανάσιος Γκαγκανάτσιος (Beta) πήρε δύο νίκες στη Σπάρτη, μπροστά από τους Παναγιώτη Ζαφειρίου (ΤΜ) και Παναγιώτη Θερριό (ΤΜ).

Οι άλλες δύο θέσεις στο βάθρο μοιράστηκαν μεταξύ των Ζαφειρίου και Θερριού, εναλλάξ τις δύο μέρες του αγώνα.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα (1η μέρα / 2η μέρα) και βαθμολογίες Π.Π. Enduro 2023

Φωτογραφίες: Beta Chachagias Racing Team

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon