.
Κατηγορία Enduro
Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 12:51

Π.Π. Enduro 2022, 5ος-6ος αγώνας, Λουτράκι

Με διπλό αγώνα στο Λουτράκι και θριαμβευτή τον Παναγιώτη Κουζή ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro για το 2022, αναδεικνύοντας για πρώτη φορά πρωταθλητή EnduroGP τον Παναγιώτη Κακολύρη.

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Χαλάτσης, Beta Chachagias Racing Team

Μπορεί να είναι επισκέπτης από το χώρο του Motocross, μα ο Παναγιώτης Κουζής (Sherco) φαίνεται πως είναι ένας πολυτάλαντος αναβάτης και το απέδειξε με διπλή νίκη στο καταληκτικό Σαββατοκύριακο του 2022.

Παίρνοντας τη νίκη και τους δύο τελευταίους αγώνες της χρονιάς, στο Σάββατο 3/12 και Κυριακή 4/12 αντίστοιχα, ο Κουζής άφησε δύο φορές δεύτερο τον Παναγιώτη Κακολύρη (Beta).

Στην τρίτη θέση βρέθηκε στον αγώνα του Σαββάτου ο Δημήτρης Βαρσάμης (ΚΤΜ), ενώ την Κυριακή ο Κίμων Καράμπελας (Husqvarna).

Με τα αποτελέσματα αυτά ο Κακολύρης πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου στη μεγάλη κατηγορία, EnduroGP, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ε1

Νέος Πρωταθλητής Ελλάδας ανακηρύχθηκε ο Βαρσάμης, κατακτώντας και τις δύο αγωνιστικές μέρες την πρωτιά της κατηγορίας του, σε αμφότερες μπροστά από τον Ιωάννη Ντεβετζή (ΚΤΜ),

Τρίτος στον 5ο αγώνα (Σάββατο) τερμάτισε ο Νικόλαος Μιχαηλίδης (Yamaha), ενώ στον 6ο και τελευταίο (Κυριακή) ο Απόστολος Ζβιντερίκος (ΚΤΜ).

Ε2

Στην κατηγορία του νέου πρωταθλητή EnduroGP και οι δύο αγωνιστικές μέρες είχαν τους ίδιους δύο πρωταγωνιστές: Κουζής τις νίκες, Κακολύρης τις δεύτερες θέσεις.

Στην τρίτη θέση το Σάββατο τερμάτισε ο Philip Atwill (Beta), ενώ την Κυριακή ο Καράμπελας.

Έτσι, ο Κακολύρης μπορεί να πανηγυρίζει και την κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία του, Ε2.

Ε3

Με δύο νίκες στους ισάριθμους αγώνες ο Χρήστος Παπαθεοδώρου (Honda) πίεσε τον Αλέξιο Ζώρα (Beta) στη μάχη του τίτλου, αλλά με μια τέταρτη και δεύτερη θέση ο Ζώρας διατήρησε την πρωτοπορία που είχε σε όλη τη χρονιά (έχοντας κερδίσει τους 4 πρώτους αγώνες τη Ε3) και πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία του.

Για την ιστορία, στο βάθρο του Σαββάτου (5ος αγώνας) τον Παπαθεοδώρου ακολούθηακν οι Παναγιώτης Ζαφειρίου (ΚΤΜ) και Ιωάννης Λεπεσιώτης (ΚΤΜ), ενώ την Κυριακή (6ος αγώνας) πίσω από τους Παπαθεοδώρου και Ζώρα τερμάτισε ο Ζαφειρίου.

ΕΝ

Στην κατηγορία αυτοί συμμετείχαν τρεις αναβάτες και έστησαν δύο ολόιδια βάθρα. Νικητής και τις δύο φορές ο Ιωάννης Ντεβετζής (ΚΤΜ), δεύτερος ο Νικόλαος Μιχαηλίδης (Yamaha) και τρίτος ο Σπύρος Φλώρος (Yamaha).

Πρωταθλητής της ΕΝ για το 2022 αναδεικνύεται ο Ντεβετζής.

ES

Στην κατηγορία αυτή είχαμε τρεις συμμετέχοντες που τερμάτισαν και τις δύο μέρες με την ίδια ακριβώς σειρά: πρώτος ο Παναγιώτης Θερριός (ΤΜ), δεύτερος ο Παναγιώτης Ζαφειρίου (ΚΤΜ) και τρίτος ο Κωνσταντίνος Δάλλας (GASGAS).

>>>

Τονίζουμε πως οι αναφορές στους νέους Πανελλήνιους Πρωταθλητές γίνεται αποκλειστικά με βάση τα ισχύοντα αποτελέσματα και δικούς μας υπολογισμούς, καθώς επισήμως η ΑΜΟΤΟΕ δεν έχει κοινοποιήσει βαθμολογίες του πρωταθλήματος Enduro για το 2022 καθόλου στη διάρκεια της φετινής χρονιάς – η ιστοσελίδα της ως σήμερα (Δευτέρα 5/12) έχει αναρτημένη τη βαθμολογία του περσινού πρωταθλήματος Enduro.

Έτσι, μαθαίνοντας τι ισχύει ρωτώντας και ψάχνοντας δεξιά κι αριστερά, αλλά και υπολογίζοντας εκ του προχείρου τις βαθμολογίες, αναφερόμαστε στους νέους Πρωταθλητές του 2022 με επιφύλαξη, καθώς το σωστό θα ήταν να περιμένουμε την επικυρωμένη βαθμολογία της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες ΠΠ Enduro 2022

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon