.
Κατηγορία Διάφοροι Αγώνες
Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 22:22

Greece Rally 2023 - Ημέρα Προλόγου με αφετηρία τα Γιάννενα!

Το πολυαναμενόμενο Greece Rally 2023 ξεκίνησε θεαματικά σήμερα, με αναβάτες από όλο τον κόσμο να κατεβαίνουν στην όμορφη περιοχή της Ηπείρου για την πρώτη μέρα του αγώνα, τον λεγόμενο πρόλογο. Η μέρα οδήγησε τους συμμετέχοντες σε μια φανταστική βόλτα γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα και μέχρι το απαιτητικό ανάγλυφο του όρους Μιτσικέλι. [Δελτίο Τύπου]

Ο πρόλογος παρείχε στους αναβάτες μια αληθινή γεύση του τι να περιμένουν κατά τη διάρκεια του φετινού Greece Rally, καθώς περιηγήθηκαν σε διάφορα εδάφη, από γραφικές όχθες λιμνών έως απόκρημνα ορεινά μονοπάτια. Η γραφική διαδρομή επέτρεψε στους αγωνιζόμενους να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά της περιφέρειας της Ηπείρου, ενώ ξεπερνούσαν τα όριά τους επιδιώκοντας την διάκριση.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι αναβάτες είχαν την ευκαιρία να περάσουν από πολλά όμορφα χωριά κατά μήκος της διαδρομής, όπως η Κρυόβρυση, ο Ανθρακίτης, η Καρυά, οι Λογάδες… Οι διοργανωτές του αγώνα έχουν συνεργαστεί στενά με τις τοπικές αρχές για να εξασφαλίσουν ελάχιστη αναστάτωση, προβάλλοντας παράλληλα την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Σημαντική η συμβολή του Δήμου Ιωαννιτών, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ζίτσας και του Σπηλαίου Περάματος.

GRRA2.jpg

Πρώτος τερμάτισε την ημέρα ο Ολλανδός #87 Jasper VERSTEIJNEN / Jelle Van LIMPT (CAN AM X3 SOUTH RACING 900) με χρόνο 47’00”. Δεύτερος ταχύτερος ήταν ο Ιταλός #30 Sandro CALESINI (KTM EXC 450) με χρόνο 49'46" και 3ος ο Ισπανός #244 Tomas MILLET (KTM EXV 350 F) με χρόνο 50'02".

Αποκορύφωμα της ημέρας ήταν η εθιμοτυπική εκκίνηση, που έγινε στην πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα! Αυτή η πολυσύχναστη πλατεία της πόλης μετατράπηκε σε κόμβο του αγώνα, με ενθουσιώδεις οπαδούς να μαζεύονται για να παρακολουθήσουν την επίσημη έναρξη του Greece Rally. Η ατμόσφαιρα ήταν δυναμική, γεμίζοντας με μοτοσυκλέτες, Quads και SSV την πλατεία, με πολύχρωμες εικόνες και χαμογελαστούς αναβάτες!

GRRA3.jpg

Σχολιάζοντας την έναρξη του ράλι, ο Δημήτρης Αθανασουλόπουλος, διοργανωτής του Greece Rally, δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε το Greece Rally 2023 με μια τόσο συναρπαστική και προκλητική ημέρα προλόγου. Η Ήπειρος προσφέρει το τέλειο σκηνικό για αυτό το διάσημο γεγονός και είμαστε ευγνώμονες για το θερμό καλωσόρισμα που λάβαμε από τις τοπικές κοινωνίες. Ανυπομονούμε να δούμε τους αγωνιζόμενους να απολαμβάνουν αυτά τα όμορφα μέρη και τις διαδρομές».

Το Greece Rally 2023 υπόσχεται να είναι μια αληθινή δοκιμασία δεξιοτήτων και αντοχής, με αναβάτες από όλο τον κόσμο να ανταγωνίζονται για τη νίκη σε μια σειρά από απαιτητικές Ειδικές Διαδρομές. Τις επόμενες ημέρες, οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν διάφορα τοπία των γύρω βουνών και χωριών, από πυκνά δάση έως αλπικά τοπία, δείχνοντας τις ικανότητές τους στους αγώνες Rally εκτός δρόμου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 15:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon