.
Κατηγορία Διάφοροι Αγώνες
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 14:05

Greece Rally 2023 – 2η και 3η ημέρα με αξέχαστες αγωνιστικές στιγμές

Συνεχίζεται ο μεγάλος αγώνας από τα Ιωάννινα μέχρι την Αλβανία, που θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Οκτωβρίου.

Ημέρα 2η

Το Greece Rally 2023 μπήκε στη δεύτερη μέρα του με μια εντυπωσιακή επίδειξη αγωνιστικής ανδρείας εκτός δρόμου, καθώς οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν ένα συναρπαστικό ταξίδι γύρω από την οροσειρά της Πίνδου, το Μπάρο και τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα. Η 2η μέρα του ράλι είδε τους αναβάτες να διασχίζουν μια απαιτητική διαδρομή, καλύπτοντας συνολική απόσταση 250 χιλιομέτρων, περνώντας από γραφικά χωριά, όπως οι Λογάδες, ο Δρίσκος, η Μαγκάλη Γκότιστα και μια συναρπαστική στάση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου. Στη συνέχεια, από το Μέτσοβο, ταξιδεύουν στον Γυφτόκαμπο για να συναντήσουν τα περίφημα Ζαγοροχώρια, τη Βοβούσα, το Δίκορφο και να τερματίσουν στο όρος Μιτσικέλι πάνω από τη λίμνη Παμβώτιδα.

Η μέρα ξεκίνησε με έναν αέρα προσμονής, καθώς οι αναβάτες προετοιμάζονταν για την απαιτητική διαδρομή. Η διαδρομή γύρω από την οροσειρά της Πίνδου παρουσίασε στους ανταγωνιστές πολλά εμπόδια, από απότομες κλίσεις και βραχώδες έδαφος μέχρι πυκνά δάση και ρέοντα ρυάκια. Ήταν μια πραγματική δοκιμασία των ικανοτήτων και της αντοχής τους, αναδεικνύοντας το ποικίλο και προκλητικό τοπίο για το οποίο φημίζεται το Greece Rally 2023.

Πρώτο πλήρωμα που τερμάτισε την ημέρα, ήταν οι SSV #87 Jasper VERSTEIJNEN / Jelle Van LIMPT με χρόνο 5:06'58", δεύτερος που τερμάτισε το στάδιο (και 1ος συνολικά στις μοτοσικλέτες) ήταν ο Ολλανδός #306 Lejon FOKKEMA με χρόνος 5:25'26" και τρίτος ο Ιταλός #1 Roberto BARBIERI.

Ημέρα 3η

Το ράλι μπήκε στην τρίτη του μέρα με μια συναρπαστική ανατροπή, καθώς οι αναβάτες ξεκίνησαν μία ανάποδη διαδρομή, γύρω από τη μαγευτική πόλη του Ζαγαρίου. Αυτό το σκέλος του ράλι προσέφερε στους συμμετέχοντες μια μοναδική πρόκληση και μια αλλαγή προοπτικής καθώς περιηγούνταν σε ποικίλα εδάφη και γραφικές πόλεις, όπως οι Λυγιάδες, η Κρυόβρυση Λεπτοκαρυάς, η Λάιστα, η Τύμφη και άλλες. Η συνολική απόσταση που διανύθηκε την 3η μέρα, ήταν 189 χιλιόμετρα.

Η ανάποδη διαδρομή μέσα από το Ζάγαρι, αποδείχθηκε κορυφαία στιγμή του φετινού Ράλι Ελλάδας, οδηγώντας τους αναβάτες σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην καρδιά της ελληνικής υπαίθρου. Η απαιτητική διαδρομή περιλάμβανε έναν συνδυασμό από κακοτράχαλα μονοπάτια, γραφικούς δρόμους και τεχνικά τμήματα, θέτοντας σε δοκιμασία τις δεξιότητες και την αντοχή των αναβατών.

Ο πρώτος αναβάτης με τον καλύτερο χρόνο ήταν ο #87 Jasper VERSTEIJNEN / Jelle Van LIMPT (CAN AM X3 SOUTH RACING 900) με χρόνο 3:25'49", με τον #88 Vick VERSTEIJNEN / Teun Van DAL (CAN AM X3 SOUTH RACING 900) να ακολουθεί πολύ κοντά, με χρόνο 3:28'15». Τρίτος που τερμάτισε, ήταν ο #244 Tomas MILLET ( KTM EXC 350 F) με χρόνο 3:32'53"

Καθώς το Greece Rally 2023 εξελίσσεται, οι οπαδοί και οι λάτρεις μπορούν να συνεχίσουν να παρακολουθούν τη δράση και να παραμένουν ενημερωμένοι με τα τελευταία αποτελέσματα και τα highlights μέσω της επίσημης ιστοσελίδας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 15:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon