.
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 08:02

Fabio Quartararo - «Τεράστιο project» στα προσεχώς της Yamaha

Ο Fabio Quartararo αποκάλυψε ότι μια «εξαιρετική συνάντηση» με τους μηχανικούς της Yamaha - και όχι τα 12εκ. - στο Portimao, τον έπεισε να υπογράψει εκ νέου για τις επόμενες δύο σεζόν MotoGP.

Αυτή η συνάντηση περιελάμβανε μερικά «πραγματικά ενδιαφέροντα πράγματα» που είναι «ακόμα εμπιστευτικά», αλλά ο Γάλλος ισχυρίζεται ότι «το project θα είναι τεράστιο». Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021 εξέπληξε πολλούς επεκτείνοντας τη συμφωνία του με τη Yamaha τόσο νωρίς στη σεζόν, παρά τα κακά αποτελέσματα στους πρώτους γύρους και το φημολογούμενο ενδιαφέρον από την Aprilia, η οποία κέρδισε το Sprint στο Portimao .

«Φυσικά μιλήσαμε με διαφορετικούς κατασκευαστές», αναγνώρισε ο Quartararo στην COTA την Πέμπτη 11/4, χωρίς να κατονομάσει συγκεκριμένους. «Και φυσικά, η απόφαση δεν ήταν τόσο εύκολη. Αλλά στην Πορτογαλία είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση με την ανώτατη διοίκηση των μηχανικών της Yamaha σχετικά με το project από τώρα μέχρι το τέλος του έτους, καθώς και το 2025 και το 2026. Υπάρχουν μερικά πραγματικά ενδιαφέροντα πράγματα που εξακολουθούν να είναι εμπιστευτικά στη Yamaha. Καινούριοι άνθρωποι. To project θα είναι τεράστιο. Έτσι η απόφαση πάρθηκε στην Πορτογαλία. Ήταν υπέροχο γιατί στην Πορτογαλία η Yamaha μου έδωσε πολλές πληροφορίες που με έκαναν να θέλω να μείνω. Πρώτα από όλα για το project που χτίζει η Yamaha για το μέλλον, ξεκινώντας τον Ιανουάριο.

Ενώ το «εμπιστευτικό project» παραμένει μυστήριο, ο Quartararo κατονόμασε τον νέο τεχνικό διευθυντή της Yamaha, Massimo Bartolini, ο οποίος έφτασε τον Ιανουάριο, καθώς και τον σημαντικό προϋπολογισμό ανάπτυξης και την πίστη της Yamaha.

«Ο προϋπολογισμός όσον αφορά τη βελτίωση της μοτοσυκλέτας είναι πολύ υψηλός στη Yamaha. Και με τον ερχομό του Massimo Bartolini από την Ducati, νομίζω ότι μας φέρνει μερικές πολύ καλές ιδέες. Η Yamaha επενδύει πολλά στο project και επίσης αυτή είναι η έκτη χρονιά μου, επομένως είναι αφοσίωση και από αυτήν». Προς το παρόν ωστόσο, ο 24χρονος έχει καλύτερο τερματισμό στην έβδομη θέση από τους πρώτους γύρους της φετινής σεζόν, στο Qatar και το Portimao και είναι ενδέκατος στη Γενική Κατάταξη.

«Η Yamaha μπορεί να κάνει πρόοδο γρήγορα, αλλά όχι πολύ γρήγορα γιατί χρειαζόμαστε λίγο χρόνο, αλλά νομίζω ότι ήδη του χρόνου θα είναι αρκετά διαφορετικά. Μιλώντας για το 2024, δεν θα είναι εύκολο γιατί νομίζω ότι ξεκινήσαμε λίγο- πολύ αργά, αλλά ήδη θα δούμε κάποια βήματα προς τα εμπρός στα μισά της σεζόν και ελπίζουμε ότι του χρόνου θα μπορέσουμε να παλέψουμε πολύ περισσότερο. Φέτος δεν ήταν παράπονα, βασικά έλεγα την πραγματικότητα. Αλλά νομίζω ότι αυτό το project αφορά περισσότερο το μέλλον παρά το παρόν. Ξεκίνησε ήδη από τον Ιανουάριο, με τους μηχανικούς να έρχονται από τη Ducati. Και νομίζω ότι θα πάρει χρόνο. Φυσικά, ειδικά πέρυσι, παραπονέθηκα πολύ. Αλλά φέτος, από τότε που η Yamaha έκανε αυτή τη μεγάλη κίνηση, υπάρχει διαφορετική νοοτροπία, ο τρόπος που δουλεύουν αυτή τη στιγμή είναι εντελώς διαφορετικός. Αλλά η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι είμαστε ακόμα πολύ, πολύ μακριά από τους κορυφαίους αναβάτες. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να είμαστε πιο κοντά, επομένως δεν είναι πραγματικά παράπονα αυτό που λέω αυτή τη στιγμή, αλλά ακριβώς όπως είμαστε τώρα».

Λέτε να έρχεται όντως η ώρα για τη V4 μετάβαση της Yamaha;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon