.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 16:46

O Fabio Quartararo είναι πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος αναβάτης MotoGP

Με το νέο διετές συμβόλαιο που υπέγραψε ο Γάλλος πρωταθλητής του 2021 γίνεται ο υψηλότερα αμειβόμενος αναβάτης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 ο Fabio Quartararo έβαλε την υπογραφή του σε ένα νέο συμβόλαιο με τη Monster Energy Yamaha MotoGP βάζοντας πρόωρο τέλος σε μια ιστορία που είχε όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε απρόβλεπτο σίριαλ.

Μόλις τον Αύγουστο ο Γάλλος πρωταθλητής είχε στείλει ένα αρκετά αυστηρό μήνυμα προς τη Yamaha που έμοιαζε να προλογίζει την αποχώρησή του.

fabio quartararo yamaha factor

"Η Yamaha έχει την προτεραιότητα γιατί αυτή με έφερε στο MotoGP. Εμπιστεύομαι την εταιρεία και της έδωσα μιαν ευκαιρία, μα δε θα υπάρξει δεύτερη," έλεγε σε συνέντευξή του στο Motorsport.com ο Quartararo. "H Yamaha μου έχει υποσχεθεί πράγματα σε ένα έγγραφο pdf 10 σελίδων εδώ και τρία χρόνια, εκ των οποίων οι 9.5 δεν έχουν υλοποιηθεί."

Δε μας είναι γνωστό τι του έφερε και τι όχι η Yamaha έκτοτε, πάντως βάσει αποτελεσμάτων δε δείχνει να έχει φτάσει ακόμη στο επίπεδο ανταγωνιστικότητας που περίμενε ο Quartararo. Επίσης παραμένει η μόνη κατασκευάστρια του πρωταθλήματος χωρίς δορυφορική ομάδα, γεγονός που οπωσδήποτε συνιστά τροχοπέδη στην εξέλιξη της Μ1 ελλείψει των πολύτιμων δεδομένων και δοκιμών από μια δεύτερη ομάδα στο εργοστάσιο.

yfr editorial use pictures 20333628487 3

Σε αυτό το κλίμα τον τελευταίο καιρό κάνει τον γύρο του κόσμου η επαφή της Aprilia με τον Γάλλο, μια διαπραγμάτευση που έχει ως κεντρικό στόχο να τον φέρει πάνω στην RS-GP που δείχνει αρκετά πιο ανταγωνιστική από την Μ1 αυτή τη στιγμή και κατά τον διευθυντή της Aprilia Racing, Massimo Rivola, "ικανή να παλέψει για το παγκόσμιο πρωτάθλημα".

Εν τέλει όμως ο Quartararo ανανέωσε με τη Yamaha και, σύμφωνα με το Motorsport.com, το νέο του συμβόλαιο τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο αναβάτη στη σχάρα εκκίνησης του MotoGP. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της παραπάνω ιστοσελίδας, ο αναβάτης θα αμείβεται με περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, κάτι που σημαίνει πως θα παίρνει σχεδόν τα διπλά από τον πρωταθλητή 2022 και 2023, Pecco Bagnaia.

massimo rivola risultato 1665150075

Προκάτοχος του Quartararo ήταν αναμενόμενα ο Marc Marquez, ο οποίος έπαιρνε γύρω στα 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τη Honda, ωστόσο ο Ισπανός της χάρισε τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του οικειοθελώς για να αποχωρήσει προς τη Gresini Racing. Έχοντας υπογράψει με την ιδιωτική αυτή ομάδα και όχι απευθείας με τη Ducati, λογικά εισπράττει φέτος ένα μικρό κλάσμα των χρημάτων που θα έπαιρνε αν είχε μείνει στη Honda.

Και, αν ο δις πρωταθλητής Bagnaia λαμβάνει περίπου έξι εκατομμύρια τον χρόνο από τη Ducati (χωρίς τα μπόνους στόχων), μάλλον δε θα υπάρχει άλλος αναβάτης που να καβαλά Desmosedici και να ξεπερνά αυτό το νούμερο έτσι κι αλλιώς.

Η δε προσφορά της Aprilia προς τον Quartararo ανερχόταν σε τέσσερα εκατομμύρια τον χρόνο, ποσό που προφανώς δεν πλησιάζει ούτε κατά διάνοια τα χρήματα που του δίνει τώρα η Yamaha.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon