.
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 08:04

Fabio Quartararo - Σε συζητήσεις με την Aprilia για το 2025

Με το Fabio Quartararo να τερματίζει στην 11η θέση στον αγώνα του Qatar, σχεδόν 18 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο Bagnaia και 12ος στο Sprint, 13 δευτερόλεπτα πίσω από το Martin, είναι πρόδηλο το ότι τα σύννεφα μεταξύ του Γάλλου αναβάτη και της Yamaha θα πυκνώσουν..

Και αυτό γιατί παρά τις υποσχέσεις του εργοστασίου από την Iwata, φετινή YZR-M1 παραμένει κατά πολύ πίσω από τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, με τη μελλοντική αλλαγή διάταξη κινητήρα να φαντάζει μονόδρομος. Ωστόσο, ο Quartararo δε μπορεί να περιμένει άλλο, με τη μεταγραφή να είναι μάλλον θέμα χρόνου. Με τα συμβόλαια των Espargaro και Vinales να λήγουν το 2025, οι μοτοσυκλέτες της Aprilia γίνονται αυτομάτως το επίκεντρο της προσοχής. Ο Aleix Espargaro θεωρείται ο «Καπετάνιος» στην Aprilia, αλλά το μέλλον του μετά το 2024 μπορεί να εξαρτάται από συμβόλαιο ενός έτους, ανάλογα με τα σχέδια της καριέρας του. Ακόμα, ο Maverick Viñales πρέπει να αποδείξει τον αγωνιστικό του ρυθμό, όχι μόνο την ταχύτητά του. Επιπλέον, τα σχέδια της Aprilia να εφοδιάσει τη δορυφορική ομάδα της Trackhouse με εργοστασιακών προδιαγραφών μοτοσυκλέτες, παρόμοια με το μοτίβο των Pramac-Ducati, προσθέτουν άλλο ένα επίπεδο πολυπλοκότητας στην κατάσταση.

Και κάπου εδώ έρχεται η πληροφορία πως ο Quartararo και ο διευθύνων σύμβουλος της Aprilia, Massimo Rivola, έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις. Με την αγορά να κινείται γρήγορα, όπως αποδεικνύεται από τις ενέργειες της Ducati με τους Bagnaia και Aldeguer, αναμένεται σύντομα μια απόφαση σχετικά με το μέλλον του Quartararo. Ο κατάλογος των διεκδικητών για μια θέση στο RS-GP είναι μακρύς, με τον Enea Bastianini να είναι ένας ακόμη μνηστήρας, αν τα πράγματα με τη Ducati δεν πάνε και τόσο καλά μέσα στο 2024.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όπου υπάρχει μεταγραφικός καπνός, υπάρχει και η αντίστοιχη... φωτιά, με τον Quartararo να έχει ρίξει προ πολλού τις προειδοποιητικές του βολές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon