.
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 16:03

Yamaha - Παίρνουν μηχανικούς από την Ducati στα MotoGP

Οι Ιάπωνες αναζητούν απεγνωσμένα τον τρόπο να γίνουν ξανά ανταγωνιστικοί, στα MotoGP, αλλά και να κρατήσουν τον Fabio Quartararo στις υπηρεσίες τους...

Πέρα από το πρωτάθλημα οδηγών του Fabio Quartararo το 2021, η Yamaha έχει σχεδόν... δεκαετία, να δει πρωτάθλημα στο MotoGP. Το τελευταίο πρωτάθλημα κατασκευαστών της Yamaha ήρθε το 2015, ενώ της ομάδας, το 2016. Από εκεί και πέρα, το ιαπωνικό εργοστάσιο υποφέρει, με το πρωτάθλημα του Fabio το 2021 να παίρνει διαστάσεις διάττοντα αστέρα και τον 24χρονο Γάλλο να... τους τρίζει τα δόντια.

Σύμφωνα με ενημερώσεις από τα προσκείμενα στα γεγονότα του MotoGP μέσα, η Yamaha έχει εξασφαλίσει τις υπηρεσίες δύο μηχανικών που, μέχρι πρότινος, βρίσκονταν στην Ducati, την απόλυτη κυρίαρχο στα MotoGP από το 2019 και μετά. Μιλάμε για τον Massimo Bartolini, ο οποίος αναλαμβάνει θέση Τεχνικού Διευθυντή στην Yamaha, παίρνοντας μεταγραφή και αφήνοντας πίσω του το πόστο του μηχανικού επιδόσεων οχημάτων, στην Ducati. Το έτερο πρόσωπο, είναι ο Marco Nicotra, που είναι ο επικεφαλής αεροδυναμικής της Yamaha, από τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο νέος στην Yamaha, Massimo Bartolini, βρισκόταν πολύ κοντά στον «αρχιερέα» Gigi Dall’ Igna, στον οποιό χρεώνεται η απίστευτη επιτυχία της Ducati στα GP. Δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί, αν ο Bartolini θα αντικαταστήσει ή θα δουλέψει μαζί με τον Kazutoshi Seki, επικεφαλής του M1 Project το 2023.

Προς το παρόν, η Yamaha είναι το μόνο εργοστάσιο που συμμετέχει στα MotoGP με μόνο 2 μοτοσυκλέτες στο Grid και μένει να φανεί, πως θα την ωφελήσουν οι νέοι κανόνες παραχωρήσεων αλλά και η έλευση των τεχνικών από τους «κόκκινους».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 16:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon