.
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 10:53

MotoGP – Στο τραπέζι η πώληση της Dorna και νέες αλλαγές εν όψει

Παραδέχεται ότι έχουν γίνει συζητήσειθς για πώληση της Dorna, ο Carmelo Ezpeleta, ενώ προετοιμάζει τους φίλους του MotoGP για περισσότερες αλλαγές στο μέλλον.

Μετά από μερικά διαδοχικά «χρυσά» αγωνιστικά χρόνια από το 2015 μέχρι το 2019, στο MotoGP γινόμαστε μάρτυρες μεγάλων αλλαγών, από την συνεχόμενη αύξηση της σημασίας της αεροδυναμικής, μέχρι και τις φωνές αμφισβήτησης για το θέαμα και την αθλητική αξία της διοργάνωσης. Ήδη, έχουμε δει την μεγάλη αλλαγή της προσθήκης Sprint αγώνα σε κάθε αγωνιστικό Σαββστοκύριακο, σε μία προσπάθεια αύξηση του ενδιαφέροντος, μια κίνηση την οποία ο Carmelo Ezpeleta, επικεφαλής της Dorna, βλέπει ως επιτυχία. Ο Ισπανός businessman δήλωσε συγκεκριμένα: «Αλλάξαμε την συνταγή και αυτό δούλεψε. Ο αθλητισμός μένει στο επίκεντρο του σόου μας και, σε αυτόν τον τομέα, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Στο εμπορικό και το προωθητικό κομμάτι, θα υπάρξουν ακόμα πολλές αλλαγές στις επόμενες σεζόν, πρέπει να προσαρμοστούμε στους καιρούς. Οι αλλαγές είναι καλές».

Και κλάπως έτσι, ο Ezpeleta μας προετοίμασε για ανακατατάξεις και επαναπροσδιορισμό, σε όσα ξέρουμε για τους αγώνες MotoGP στα επόμενα χρόνια. Πως θα είναι άραγε οι αγώνες; Κανείς δεν ξέρει προς το παρόν, εκτός από τους άμεσα εμπλεκόμενους με την διοίκηση της διοργανώτριας, και αν. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτή, η είδηση που απασχόλησε τους φίλους του αθλήματος, αφού σε παράλληλες δηλώσεις του, ο Ezpeleta επιβεβαίωσε τις συζητήσεις περί πώλησης της Dorna, της διοργανώτριας εταιρείας του MotoGP και των WSBK.

«Επιβεβαιώνω τις φήμες, υπάρχουν συζητήσεις για πώληση» είπε ο Ezpeleta για την εταιρεία που διευθύνει, η οποία ανήκει σε ποσοστό 39% στην κεφαλαιουχική εταιρεία Bridgepoint, κατά 38% σε καναδικά δημόσια κεφάλαια και κατά 20% στα χέρια των υπαλλήλων της.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 10:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon