.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 13:51

To Yamaha R3 bLU cRU γίνεται Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο αναπτυξιακός θεσμός της Yamaha που υποστηρίζει το WorldSBK αναβαθμίζεται.

[Δελτίο Τύπου]

Η Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας (Fédération Internationale de Motocyclisme, FIM) και η Yamaha Motor Europe ανακοινώνουν την αναβάθμιση της αγωνιστικής κλάσης που εξελίσσει νέους και ταλαντούχους αναβάτες για το FIM Superbike World Championship, το FIM Yamaha R3 bLU cRU World Cup.

Αυτή η σειρά ήταν ως τώρα γνωστή ως Yamaha R3 bLU cRU European Championship (ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και πλέον ενισχύει τη θέση της ως Παγκόσμιο κύπελλο, κάτι που έγινε εφικτό χάρη στην αυξανόμενη επιτυχία και τον μεγάλο αριθμό διεθνών συμμετοχών.

Τρέχοντας για χρόνια με την υποστήριξη της FIM Europe, το FIM Yamaha R3 bLU cRU World Cup υπάγεται πλέον στην παγκόσμια ομπρέλα της FIM. Η πρωτοβουλία του R3 bLU cRU ξεκίνησε το 2011 από τη Yamaha Racing ως μια δομημένη και ευθεία οδός προς το παγκόσμιο επίπεδο αγώνων για αναβάτες ηλικιών από 14 ως 20 έτη.

Διαχειριζόμενη από τη Japan Italy Racing (JiR) και υποστηριζόμενη από τη FIM και τη Dorna WSBK Organization (DWO), αυτή η σειρά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος SBK Roadway της DWO. Η συνεργασία των εμπλεκόμενων μελών αποδείχθηκε αποδοτική και πετυχημένη, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό αναβατών στην κατηγορία FIM Supersport 300 World Championship προέρχεται από τις τάξεις του bLU cRU.

Το ΠαγκόσμιοΚύπελλο FIM Yamaha R3 bLU cRU θα τρέξει 12 αγώνες σε έξι ευρωπαϊκούς γύρους του WorldSBK και ο τελικός κυπελλούχος θα κερδίσει μια συμμετοχή στο WorldSSP300 του 2024 με υποστήριξη της Yamaha Motor Europe.

Η σειρά αυτή προσφέρει στους νεαρούς αναβάτες την ιδανική πλατφόρμα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε επαγγελματική καθοδήγηση, τεχνική υποστήριξη και διδαχές που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν, να αναπτύξουν και να θρέψουν τη νέα γενιά αναβατών superbikes.

Η αλλαγή στο στάτους αντανακλά επίσης το γεγονός πως η λίστα συμμετοχών γίνεται ολοένα και πιο διεθνής τα τελευταία χρόνια, με σχεδόν τους μισούς εγγεγραμμένους αναβάτες για το 2024 να προέρχονται από χώρες εκτός Ευρώπης.

Δείτε στη συνέχεια το πλήρες πρόγραμμα του FIM Yamaha R3 bLU cRU World Cup για το 2024 και μείνετε ενήμεροι για όλες τις αλλαγές που ενδεχομένως να προκύψουν μέσω των ιστοσελίδων των FIM, WorldSBK και Yamaha Racing.

Ημερολόγιο 2024 FIM Yamaha R3 bLU cRU World Cup

16-17 Μαρτίου - Preseason Test, Barcelona, Ισπανία
22-24 Μαρτίου - 1ος αγώνας, Barcelona, Ισπανία
19-21 Απριλίου - 2ος αγώνας, Assen, Ολλανδία
14-16 Ιουνίου - 3ος αγώνας, Misano, Ιταλία
12-14 Ιουλίου - 4ος αγώνας, Donington Park, Αγγλία
06-08 Σεπτεμβρίου - 5ος αγώνας, Magny-Cours, Γαλλία
27-29 Σεπτεμβρίου - 6ος αγώνας, Aragon, Ισπανία

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon