.
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 07:52

MotoGP 2024 - Η πρώτη μέρα του Shakedown Test στη Sepang

Το πρώτο τριήμερο Shakedown Test για το 2024 ξεκίνησε χτες στη Sepang της Μαλαισίας, με ομάδες και αναβάτες να εστιάζουν και πάλι στην αεροδυναμική.

Προηγήθηκε η απαγόρευση χειμερινών δοκιμών από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου, με τους αναθεωρημένους κανόνες παραχωρήσεων να επιτρέπουν πλέον στους αγωνιζόμενους αναβάτες της Yamaha (Fabio Quartararo και Alex Rins) και της Honda (Joan Mir, Luca Marini, Johann Zarco και Takaaki Nakagami) να λάβουν μέρος στο λεγόμενο Shakedown Test, καθώς και ο Rookie στη μεγάλη κατηγορία, Pedro Acosta της Red Bull GASGAS. Ωστόσο, ενώ ο Acosta έκανε συνολικά 45 γύρους και ήταν ο δεύτερος ταχύτερος μεταξύ των δοκιμαστών της KTM, Dani Pedrosa και Pol Espargaro, οι αναβάτες των Honda και Yamaha δεν βγήκαν στην πίστα.

Sepang_ST_24_A.jpg

Και τα δύο εργοστάσια δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν μόνο τους αναβάτες εξέλιξης τους την πρώτη μέρα, με τους αγωνιζόμενους αναβάτες τους να ξεκινούν από τη δεύτερη. Οι αναβάτες εξέλιξης και από τους πέντε κατασκευαστές που... δούλεψαν την πρώτη μέρα ήταν οι Stefan Bradl και Takumi Takahashi (Honda), Cal Crutchlow (Yamaha), Dani Pedrosa και ο "νέος δοκιμαστής" αναβάτης Pol Espargaro (KTM), συν τους Michele Pirro (Ducati) και Lorenzo Savadori (Aprilia). Από τις μοτοσυκλέτες που είδαμε, οι πιο μεγάλες αεροδυναμικές αλλαγές εντοπίζονται στην Aprilia αλλά και στη Honda, η οποία φαίνεται πως ψάχνει όλες τις λύσεις για την επάνοδο της. Κάθε αναβάτης χρησιμοποίησε τουλάχιστον δύο διαφορετικές μοτοσυκλέτες - πέντε (!) στην περίπτωση του Savadori.

Sepang_ST_24_C.jpg

Η δράση εντός πίστας στο Shakedown Test λαμβάνει χώρα από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. (τοπική ώρα), από 1 έως 3 Φεβρουαρίου. Το επίσημο τεστ, με όλους τους αγωνιζόμενους αναβάτες για το MotoGP του 2024, θα διεξαχθεί στη συνέχεια από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου.

2024 Sepang MotoGP Shakedown Test - 1η Μέρα - Συνολικά Αποτελέσματα
 
  Αναβάτης Ομάδα Γυρολόγιο
1 Dani Pedrosa Αναβάτης Εξέλιξης KTM (RC16) 1m 59.233s
2 Pedro Acosta Red Bull GASGAS Tech3 (RC16)* +0.152s
3 Pol Espargaro Αναβάτης Εξέλιξης KTM (RC16) +0.182s
4 Stefan Bradl Αναβάτης Εξέλιξης Honda (RC213V) +0.627s
5 Michele Pirro Αναβάτης Εξέλιξης Ducati Lenovo (GP24) +1.633s
6 Cal Crutchlow Αναβάτης Εξέλιξης Yamaha (YZR-M1) +1.780s
7 Lorenzo Savadori Αναβάτης Εξέλιξης Aprilia (RS-GP24) +2.576s
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon