.
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 10:50

Ducati – Η αρχή στο χώμα έγινε, σειρά έχει... το Dakar;

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα του ιταλικού εργοστασίου, μετά από το ντεμπούτο της πρώτης off-road μοτοσυκλέτας πριν λίγες ώρες; Τίποτα δεν αποκλείεται, ακόμα.

Η Ducati, μετά από πολύ καιρό στα teasers και την πληροφόρηση με το σταγονόμετρο, αποκάλυψε επίσημα την Motocross μοτοσυκλέτα της στα 450 κυβικά, την Δευτέρα που μας πέρασε (διαβάστε το ανάλογο άρθρο με ένα κλικ εδώ). Φυσικό είναι, να ξεκινήσουν τα σενάρια για τα επόμενα βήματα της μάρκας, όπως συμμετοχή και σε άλλες διοργανώσεις αγώνων εκτός δρόμου, αλλά και στο Dakar. Σε αυτό το τελευταίο σενάριο, ο Paolo Ciabbati, που διατελεί πλέον επικεφαλής του τμήματος Off-Road της Ducati Corse, έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ο Ciabbati είπε συγκεκριμένα: «Δεν έχουμε για την παρούσα στιγμή, σχέδια να μπούμε στο Dakar, αλλά όταν έχεις μία μοτοσυκλέτα 450 κυβικών... είναι πολύ πιθανόν ότι θα το σκεφτούμε. Απλώς δεν υπάρχει στον σχεδιασμό μας προς το παρόν. Το Dakar είναι ένας ενδιαφέρων αγώνας και, πρόσφατα, συναντήθηκα με τον David Castera για να μάθω πως λειτουργούν όλα, ώστε να πάρουμε μια κάποια εμπειρία».

Πιο ισχυρή φαίνεται η πιθανότητα της συμμετοχής της Ducati, στο αμερικανικό πρωτάθλημα Supercross και μάλιστα, επί τούτου, οι άνθρωποι της Ducati δήλωσαν ότι έχουν ήδη παρακολουθήσει κάποιους από τους αγώνες της συγκεκριμένης διοργάνωσης, εξετάζουν τις πιθανές συνεργασίες αλλά και τα οικονομοτεχνικά δεδομένα, ώστε να συμμετάσχουν το 2026.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 10:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon