.
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 07:46

Fonsi Nieto - Οι αγώνες δεν είναι «ο Marquez έρχεται σήμερα, κερδίζει αύριο»

Μέχρι να ξεκινήσει η αγωνιστική δράση του 2024 ή έστω τα επόμενα test, η επίδοση του Marc Marquez κατά την πρώτη του επαφή με τη Ducati είναι θέμα συζήτησης.

Το χαμόγελό του κατά την επιστροφή του στο box της Gresini θεωρήθηκε σημάδι της ευτυχίας με τη νέα του μoτοσυκλέτα σαν αποτέλεσμα της δυνατότητας να είναι ξανά ανταγωνιστικός. Ο πρώην αγωνιζόμενος και ανιψιός του θρυλικού Angel Nieto, Fonsi Nieto, δήλωσε σε συνέντευξη του ότι είναι σίγουρος ότι ο Marquez θα επιστρέψει σε φόρμα:

«Είμαι 100% σίγουρος. Με ρώτησαν στη Valencia μετά από τις δοκιμές: "Έχετε εκπλαγεί από αυτό που έκανε ο Marc Marquez;" - "Οχι. Έκανε ακριβώς αυτό που περίμενα.

Θα σας πω και κάτι άλλο: ο Marc έδωσε το 100% που είχε σε εκείνη τη δοκιμαστική περίοδο, μετά από όλα όσα συνέβησαν και με τον συσσωρευμένο θυμό. Και μπορώ να σας πω ότι πολλοί από τους άλλους αναβάτες κοιτούσαν το ρολόι και ζητούσαν την ώρα για να φύγουν μετά από ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, επιστρέφοντας στην πίστα τη Δευτέρα, σχεδόν με την ίδια μοτοσυκλέτα...

Δεν είχαν το μέγιστο κίνητρο. Δεν είναι όμως και ότι ο Marquez πρόκειται να φτάσει τώρα και να καταστρέψει τους πάντες. Θα το παλέψει; Σίγουρα. Οι οπαδοί σε σταματούν και λένε: "Ο Marc θα κερδίσει το Πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά!" Ε, ηρεμήστε, και οι άλλοι τρέχουν και επίσης πάνε γρήγορα. Ο Pecco έχει δύο παγκόσμια πρωταθλήματα και υπάρχουν και άλλοι αναβάτες με παγκόσμια πρωταθλήματα. Θα είναι εκεί για να κερδίσει αγώνες; Σίγουρα. Αλλά δεν είναι «ο Marquez φτάνει και κερδίζει αύριο».

Εντωμεταξύ, εκτός από την προσαρμογή σε μια παλιά έκδοση μιας νέας για εκείνον μοτοσυκλέτα, ο Marquez πρέπει να παλέψει ενάντια στον Francesco Bagnaia και τον Jorge Martin που θα είναι εξοπλισμένοι με τη GP24 και θα πρέπει να αγωνιστούν ξανά μπροστά. Πρέπει επίσης να περιηγηθεί στον νέο κόσμο της Ducati και στις εσωτερικές προκλήσεις που μπορεί να παρουσιαστούν. Θα είναι πρόβλημα; Είναι ένας αναβάτης με οκτώ παγκόσμια πρωταθλήματα που προφανώς επιβάλλεται στους άλλους αναβάτες μόνο και μόνο λόγω του ρεκόρ του, αλλά και λόγω του πώς το πέτυχε. Δεν είναι ένας τύπος με τον οποίο σου αρέσει να τσακώνεσαι, γιατί είναι πολύ άπιαστος και δεν τα παρατάει.

Αλλά το έχω συζητήσει και με την ομάδα: αν έχουμε παλέψει για ένα πρωτάθλημα με τους καλύτερους, τότε θα πρέπει να το κάνουμε έχοντας και τον Marc στις ίδιες συνθήκες. Νομίζω ότι πρέπει να είναι ένα κίνητρο, όχι μια εμμονή. Στο τέλος, ανοίγεις μια εφημερίδα, μιλούν για το Marc Marquez. Όπως όταν ήταν εκεί ο Valentino Rossi. Λοιπόν, αυτό προκαλεί ένταση στους αναβάτες. Αλλά αν θέλεις να γίνεις πρωταθλητής, πρέπει να παλέψεις με τους καλύτερους».

Τάδε έφη όχι κάποιος τυχαίος, αλλά ο Rider Performance Director της Pramac Racing, έχοντας στην ομάδα του τους Jorge Martin και Franco Morbidelli. Ήταν οι αναβάτες στο test της Valencia... κουρασμένοι και δίχως κίνητρο, ή όντως ο Marc θα έρθει να τα σαρώσει όλα μες το 2024;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon