.
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 07:22

MotoGP - Έρχεται ρήξη μεταξύ Repsol και Honda;

Μια διακοπή συμφωνίας μεγατόνων αχνοφαίνεται στον ορίζοντα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, επηρεάζοντας δραστικά την εικόνα των αγώνων του MotoGP.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός πως δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για τα τελικά σχέδια των εργοστασιακών μοτοσυκλετών MotoGP της Honda για τη σεζόν του 2024 και πόσο σημαντική θα είναι η χορηγία της  εταιρείας πετρελαιοειδών Repsol, σύμφωνα πάντα με σχετικά δημοσιεύματα του εξωτερικού. Στην όλη κατάσταση δε βοηθάει η αποχώρηση του Marc Marquez, η οποία επέτρεψε στη Repsol να ενεργοποιήσει μια ρήτρα στο συμβόλαιό της με τη Honda, η οποία θα «διαπραγματευόταν τα οικονομικά» και θα «μειώσει τη συμμετοχή τους».

Η Honda συνεπώς, δεν θα έχει τη φίρμα της Repsol να διαφημίζεται τόσο ξεκάθαρα στις μοτοσυκλέτες της όσο προηγουμένως. Αντίθετα, σχεδιάζει να δώσει προτεραιότητα στα δικά της χρώματα, το κόκκινο, το μπλε και το λευκό. Εντωμεταξύ, με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Repsol και της Honda να βρίσκονται σε εξέλιξη για να οριστικοποιηθεί η εμφάνιση των μοτοσυκλετών του MotoGP του 2024, αλλαγές αναμένονται ακόμα στα paddock αλλά και στα φορτηγά της Honda.

Όπως προείπαμε, η Repsol φέρεται να συμπεριέλαβε μια ρήτρα στο συμβόλαιο χορηγίας της με τη Honda που υπέγραψε πέρυσι, που όριζε ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν τους όρους της συμφωνίας εάν έφευγε ο Marquez, όπως τελικά συνέβη.

Φέτος είναι η 30η χρονιά χορηγίας μεταξύ Repsol και Honda, μιας συνεργασίας που οδήγησε σε κάποιες από τις πιο εμβληματικές μοτοσυκλέτες του MotoGP.  Το 2024 όμως, είναι επίσης το τελευταίο έτος του τρέχοντος συμβολαίου τους, κάτι που ίσως αλλάξει οριστικά την εικόνα των μοτοσυκλετών της Honda.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, εξαιτίας του... φευγιού του Marc Marquez, η Honda δεν θα χορηγείται πλέον ούτε από τη Red Bull. Άραγε, ενός κακού μύρια έπονται, ή μήπως οι Joan Mir και Luca Marini θα σώσουν την κατάσταση την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν;

Πηγή: crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon