.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 10:21

Αγωνιστική δράση σαββατοκύριακου 28-29 Οκτωβρίου 2023

Η στέψη του πρωταθλητή WorldSBK και το νέο επεισόδιο της μάχης του MotoGP πρωταγωνιστούν αυτό το σαββατοκύριακο.

Παρότι στην Ελλάδα η Εθνική Γιορτή το Σάββατο 28/10 πρακτικά αποκλείει την αγωνιστική δραστηριότητα, την Κυριακή 29/10 θα διεξαχθεί στη Σπάρτη ο δεύτερος αγώνας του Πρωταθλήματος Scramble Νότιας Ελλάδας και αυτή είναι η μόνη σχετική εγχώρια δραστηριότητα για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Στην Ευρώπη δεν έχουμε καμιά δραστηριότητα, ωστόσο στα παγκόσμια έχουμε δύο σημαντικά πρωταθλήματα ακόμη εν εξελίξει, με το WorldSBK να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας καθώς πρόκειται για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, αυτόν που θα αναδείξει τον τελευταίο πρωταθλητή της σειράς αυτής.

Τα WorldSSP και SSP300 έχουν ήδη αναδείξει τους νέους πρωταθλητές για το 2023, έτσι απομένει μόνο η στέψη του πρώτου και στη μεγάλη κατηγορία, με τον Alvaro Bautista πάντως να είναι τόσο ισχυρό φαβορί που δεν ξέρουμε τι θα πρέπει να συμβεί στην τελευταία τριπλέτα αγώνων (δύο σκέλη + Superpole race) για να το χάσει από τον Toprak Razgatlioglu - που θα τρέξει για τελευταία φορά με τη Yamaha πριν ξεκινήσει η προετοιμασία της επόμενης χρονιάς που θα τον βρει στη σέλα μιας εργοστασιακής BMW.

Παράλληλα, το MotoGP τρέχει τον 17ο αγώνα του στην πίστα Chang International Circuit, στη Buriram της Ταϊλάνδης με τους Pecco Bagnaia και Jorge Martin να πρωταγωνιστούν σε μια μονομαχία που στους δύο τελευταίους αγώνες σημαδεύτηκε από δύο βαρβάτες ανατροπές στην κορυφή της κατάταξης και δείχνει πως θα μας κρατήσει στην άκρη της καρέκλας μας για τα επόμενα τέσσερα Grand Prix (Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Κατάρ και Ισπανία) που ολοκληρώνουν το φετινό συναρπαστικό πρωτάθλημα.

Αγωνιστική δράση 28-29 Οκτωβρίου

Πρωτάθλημα Scramble Νότιας Ελλάδας, 2ος αγώνας, Σπάρτη
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, 17ος αγώνας, Buriram (Ταϊλάνδη)
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK, 12ος αγώνας, Jerez (Ισπανία)
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sidecar, 7ος αγώνας, Estoril (Πορτογαλία)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 10:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon