.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 17:01

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του WorldSBK 2024

Με δύο νέους αγώνες και ίδιο σύνολο (12) με φέτος παρουσιάστηκε το καλεντάρι του WorldSBK για το 2024.

Ενόσω το Motul FIM Superbike World Championship ετοιμάζεται για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν του 2023 στη Jerez, όπου θα αναδειχθεί και ο πρωταθλητής της μεγάλης κατηγορίας που ακόμη εκκρεμεί, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς.

Μετρώντας ξανά 12 αγώνες, όπως και το 2023, η αρχή γίνεται και φέτος από την Αυστραλία και την πίστα Phillip Island Grand Prix Circuit στις 23-25 Φεβρουαρίου 2024, με συμμετοχή και της δεύτερης τη τάξει κλάσης WorldSSP και ενώ η επίσημη δοκιμή (Official Test) θα λάβει χώρα στην ίδια πίστα το διήμερο 19-20/2.

Θα περάσει ένας μήνες μέχρι τον επόμενο αγώνα, 22-24 Μαρτίου στη Circuit de Barcelona-Catalunya, με ένα επίσημο τεστ στις 14 και 15 Μαρτίου να έχει προηγηθεί εκεί. Στη Βαρκελώνη θα ντεμπουτάρει για το 2024 επίσης η κατηγορία WorldSSP300.

Η συνέχεια θα έρθει μετά από επίσης περίπου έναν μήνα, 19 με 21 Απριλίου στην ιστορική πίστα TT Circuit Assen στην Ολλανδία.

Alvaro Bautista ESP Ducati Panigale V4R Aruba.It Racing - DucatiSuperbike

Τον Μάιο δεν έχει αγώνες και το WorldSBK πάει διακοπές για να επιστρέψει 14-16 Μαΐου στην Ιταλία και την πίστα Misano World Circuit “Marco Simoncelli”, με τον αγγλικό αγώνα στο Donington Park να ακολουθεί επίσης έναν μήνα μετά, 12-14 Ιουλίου.

Ο πρώτος αγώνας σε συνεχόμενα σαββατοκύριακα του 2024 θα γίνει στην Τσεχία και την πίστα Autodrom Most, 19-21 Ιουλίου.

Ακολουθεί διακοπή δύο εβδομάδων και επιστροφή στη δράση 9-11 Αυγούστου στην Πορτογαλία και την Autodromo Internacional do Algarve.

Η συνέχεια φέρνει την πρώτη από τις δύο νέες αφίξεις στο πρόγραμμα, την Ουγγαρία με τη νεόκτιστη πίστα Balaton Park Circuit από 9 ως 11 Αυγούστου.

Δύο εβδομάδες αργότερα έπεται η Γαλλία και ο αγώνας στην πίστα Circuit de Nevers Magny-Cours, 6 με 8 Σεπτεμβρίου.

Federico Caricasulo ITA Ducati Panigale V2 Althea Racing Supersport  WSBK Barcelona 2023 (Circuit Barcelona)5-7.05.2023 photo: Lukasz Swiderekwww.photoPSP.com@photopsp_lukasz_swiderek

Πλέον είμαστε στον τελικό κατήφορο για το τέλος της σεζόν με τρεις αγώνες να απομένουν. Πρώτος εξ αυτών μας πηγαίνει σε μια νέα πίστα στη βόρεια Ιταλία, την Cremona Circuit στις 20-22 Σεπτεμβρίου και μια εβδομάδα αργότερα κατηφορίζουμε προς την Ισπανία για τον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς στη MotorLand Aragon.

Το πρωτάθλημα του 2024 θα κλείσει όπως και φέτος στην Ισπανία και τη διάσημη πίστα Circuit de Jerez – Angel Nieto από 11 ως 13 Οκτωβρίου.

Σε σχέση με τη φετινή σεζόν, από το πρόγραμμα έχει αφαιρεθεί η Ινδονησία και η πίστα Pertamina Mandalika, ενώ η δεύτερη απώλεια είναι η Imola που ωστόσο δε θα αφήσει παραπονεμένη την Ιταλία καθώς αντικαθίσταται από τον αγώνα της Cremona.

Τέλος τονίζεται πως οι δύο νέες πίστες του πρωταθλήματος 2024, Balaton Park και Cremona, είναι σε αναμονή για την απαραίτητη έγκριση (ομολογκασιόν) από τη FIM.

WorldSBK 2024calendar 16 9 1920x1080copia

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 17:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon