.
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 08:07

Andrea Iannone – Επίσημο «comeback» στα WorldSBK με την Go Eleven Ducati

Η λήξη της απαγόρευσης των αγώνων λόγω θετικού τεστ αναβολικών του Andrea Iannone το 2024, τον φέρνει στην GoEleven Ducati παίρνοντας τη θέση του Philipp Oettl.

Το που θα πάει ο Iannone το 2024 ήταν βέβαια ελαφρώς γνωστό, αφού επιβεβαιώθηκε από τον γενικό διευθυντή της Ducati Corse Gigi Dall'Igna στο Misano φέτος, ότι ο Iannone θα οδηγήσει μια δορυφορική Ducati το επόμενο έτος.

Με τη Barni Spark να έχει υπογράψει εκ νέου τον Danilo Petrucci για το 2024, οι επιλογές του Iannone περιορίστηκαν στη Motocorsa και τη Go Eleven. Ο Axel Bassani επιβεβαίωσε στον πορτογαλικό γύρο ότι θα πάει στην Kawasaki το 2024, ανοίγοντας τη θέση της Motocorsa, με τον Philipp Oettl να ήταν τακτικά ο πιο αργός αναβάτης με Ducati από τότε που εντάχθηκε στην Go Eleven στις αρχές του 2022. Πλέον είναι επίσημο και ο Iannone θα είναι αναβάτης της Go Eleven από την επόμενη χρονιά, αντικαθιστώντας τον Oettl.

Ο Andrea Iannone δήλωσε τα εξής: «Περίμενα αυτή τη στιγμή για πολύ καιρό. Επιτέλους επέστρεψα στην πίστα όπου πέρασα τη ζωή μου. Ευχαριστώ τους Gigi Dall’Igna, Paolo Ciabatti, Claudio Domenicali, Marco Zambenedetti και όλη την ομάδα της Go Eleven για την εμπιστοσύνη τους, με την υποστήριξή τους ανακάλυψα ξανά τον ενθουσιασμό που είχα ως παιδί. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στην οικογένεια WorldSBK για την ευκαιρία. Είμαι πλήρως ενθουσιασμένος.»

Ο Gianni Ramello, ιδιοκτήτης της ομάδας, δήλωσε: «Από τη γέννησή της, η Go Eleven προσπάθησε να πετύχει όλο και πιο σημαντικούς στόχους και με τη μετακόμιση στη Ducati ήρθαμε πιο κοντά στην επιθυμία μας. Παρά το γεγονός ότι ήμασταν ιδιωτική ομάδα, πετύχαμε μια νίκη, πολλά βάθρα, κερδίσαμε τον παγκόσμιο τίτλο καλύτερης ανεξάρτητης ομάδας, δώσαμε σε παγκοσμίου φήμης αναβάτες την ευκαιρία να υπερασπιστούν τα χρώματά μας με εξαιρετικά αποτελέσματα, αποδεικνύοντας ότι η ομάδα μας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.

Τώρα είδαμε ότι πρέπει να κάνουμε ένα περαιτέρω βήμα και να πετύχουμε έναν άλλο στόχο, μια νέα πρόκληση, και αυτή τη φορά θα είναι πιο σκληρή και προκλητική. Ένας αναβάτης όπως ο Andrea όχι μόνο έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι γρήγορος και πραγματικά ταλαντούχος, αλλά είναι σίγουρα και ένα δημόσιο πρόσωπο με μεγάλο ενδιαφέρον.

Θέλουμε σθεναρά να δείξουμε ότι πήραμε αυτή την απόφαση γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητες του αναβάτη και είμαστε σίγουροι ότι θα τα δώσει όλα για να πετύχει σπουδαία αποτελέσματα».

Ο Denis Sacchetti, Team Manager, πρόσθεσε: «Δουλέψαμε σκληρά για να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα, θέλαμε να το φωνάξουμε στον κόσμο εδώ και αρκετό καιρό, αλλά η δημιουργία ενός τόσο σημαντικού project δεν είναι εύκολη και πρέπει να δομηθεί προσεκτικά. Ο Maniac αποφάσισε να επιστρέψει στο παιχνίδι, δεν είναι για όλους, θέλει κότσια μετά από όλα όσα έχουν συμβεί και τόσο πολύ χρόνο μακριά από τους αγώνες. Είναι μια θαρραλέα επιλογή, για κάποιους μπορεί να φαίνεται τρελό, αλλά η σωστή δόση τρέλας και θάρρους μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα κατορθώματα».

Τέλος και για την ιστορία, ο Iannone ήταν νικητής του ιστορικού - ως η πρώτη νίκη της Ducati στα GP από το 2010 - στο MotoGP Grand Prix της Αυστρίας 2016 και θα επιστρέψει στους αγώνες μετά από τέσσερα χρόνια αποχής την επόμενη χρονιά. Ο Ιταλός έλαβε απαγόρευση συμμετοχής σε αγώνες από τη FIM στα τέλη του 2019 για 18 μήνες, όταν βρέθηκε θετικός σε τεστ αναβολικών. Ο Iannone απόδωσε το θετικό του τεστ σε ένα μολυσμένο γεύμα που έφαγε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Grand Prix της Μαλαισίας MotoGP 2019. Αυτή η εξήγηση απορρίφθηκε από το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο, το οποίο παρέτεινε την απαγόρευση στα τέσσερα χρόνια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon