.
Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 18:46

Andrea Iannone – Επιστροφή στους αγώνες με Ducati στα WorldSBK το 2024

Ο Andrea Iannone θα αγωνιστεί με δορυφορική ομάδα της Ducati στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike του 2024, σύμφωνα με λεγόμενα του Gigi Dall'Igna.

Η πληροφορία προκύπτει από το μεγάλο όνομα του Ducati Corse, Gigi Dall'Igna και συγκεκριμένα από τον ιστότοπο του WorldSBK, όπου ο Dall'Igna αποκάλυψε ότι ο Iannone θα αγωνιστεί για μια από τις δορυφορικές ομάδες της Ducati στο WorldSBK τον επόμενο χρόνο.

Η ταυτότητα της ομάδας στην οποία θα οδηγήσει ο Iannone δεν είναι ακόμη γνωστή. Εντωμεταξύ, ο Michael Ruben Rinaldi φαίνεται προορισμένος να εγκαταλείψει την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, όπου φαίνεται πιθανό να αντικατασταθεί από το Nicolo Bulega.

Ο Iannone έχει ιστορικό με τη Ducati, μιας και μπήκε στο MotoGP το 2013 ως «πρωτάρης» στην ομάδα της Pramac Racing. Στη συνέχεια, το 2014, όταν ο Cal Crutchlow αποφάσισε να φύγει από την Ducati στην πρώτη και μοναδική σεζόν του με τα κόκκινα, ο Iannone ανέβηκε στη λίστα προτεραιότητας. Το 2015, η Ducati παρουσίασε την πρώτη της μοτοσυκλέτα MotoGP που σχεδιάστηκε από τον Dall'Igna και προώθησε επίσης τον Iannone στην εργοστασιακή ομάδα. Την επόμενη σεζόν, αφού η Ducati υπέγραψε με τον Jorge Lorenzo για το 2017 και το 2018, ο Iannone και ο τότε teammate του Andrea Dovizioso έπρεπε να παλέψουν για την εναπομείνασα θέση, η οποία κατέληξε στο Dovizioso.

Έπειτα βρέθηκε στη Suzuki και στη συνέχεια ακολούθησε η Aprilia, αλλά η καριέρα του στο MotoGP τελείωσε απότομα προς τα τελευταία στάδια της σεζόν του 2019, όταν βρέθηκε θετικός σε αναβολικές ουσίες. Ο Iannone κατηγόρησε για αυτό το μολυσμένο φαγητό, αλλά αυτή η δικαιολογία δεν βοήθησε και έλαβε τελικά τριετή αποκλεισμό από τους αγώνες.

Αυτή η απαγόρευση λήγει το επόμενο έτος, γεγονός που οδήγησε πολλές φήμες σχετικά με την επιστροφή του στους αγώνες. Αυτό, χάρη στον Dall'Igna, επιβεβαιώνεται πλέον.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 07:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon