.
Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 17:14

MotoGP Καταλονία, Σάββατο: Pole για Bagnaia, νίκη στο Sprint για Espargaro

Pole position για τον πρωταθλητή του 2022, αλλά νίκη στον Sprint αγώνα για τον «βετεράνο» του Grid, καθώς οι Bagnaia και Espargaro έχουν μετατρέψει το Grand Prix Καταλονίας σε προσωπική τους υπόθεση.

Η δράση στην ισπανική πίστα της Βαρκελώνης έχει ξεκινήσει για τα καλά, με την σημερινή ημέρα να είναι μέρα κατατακτηρίων και Sprint αγώνα. Ο Aleix Espargaro είχε εντυπωσιάσει ήδη από εχθές, καθώς «έκλεισε» την Παρασκευή του με τον καλύτερο χρόνο της ημέρας, ο οποίος καταγράφηκε και ως νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας (1.38.742). Με τον Maverick Vinales στην 2η θέση, στους πίνακες της Παρασκευής, το αγωνιστικό τριήμερο ξεκίνσε ονειρικά για την Aprilia, όμως ο πρωταθλητής Pecco Bagnaia καραδοκούσε...

Στις σημερινές κατατακτήριες, λοιπόν, ο «1» είχε την απάντηση έτοιμη, σπάζοντας εκ νέου το απόλυτο ρεκόρ πίστας με 1.38.639, χρόνο που κανένας άλλος αναβάτης δεν ήταν δυνατόν να ανατρέψει, παίρνοντας έτσι την pole position. Εξαιρετική ήταν η απόδοση του Espargaro, ο οποίος κατάφερε την 2η θέση εκκίνησης, ενώ στην 3η θέση του Grid βρέθηκε ο Miguel Oliveira, που πέτυχε να «σφηνωθεί» ανάμεσα στους χρόνους των δύο εργοστασιακών Aprilia. Το grid ορίστηκε ως εξής, από την 4η θέση και κάτω: Vinales, Martin, Zarco, Alex Marquez, Di Giannantonio, Binder και Bezzecchi, Bastianini και Marc Marquez, στην 12η θέση και στην 4η σειρά.

Ο αγώνας ξεκίνησε μετά από την σύντομη εμφάνιση βροχής στην πίστα, η οποία όμως δεν διήρκεσε αρκετά, ώστε να κηρυχθεί ο αγώνας βρόχινος. Πολύ καλή εκκίνηση έκανε ο Vinales, αγγίζοντας την 2η θέση πίσω από τον Bagnaia, όμως σύντομα δέχθηκε την επίθεση του ομόσταυλού του, Aleix Espargaro, o οποίος ξεκίνησε να κυνηγά τον πρωταθλητή της Ducati. Πίο πίσω, Martin και Vinales είχαν παραλόγιο επαφή που τους στοίχισε σε χρόνο, όμως ο Vinales ανέκτησε τον ρυθμό του στο επίπεδο των προπορευόμενων Bagnaia και Espargaro.

Στην μάχη για την κορυφή, o Espargaro είχε ήδη ξεκινήσει τις επιθέσεις στον Pecco Bagnaia, κλέβοντας του την πρωτιά στον 7ο απο τους 12 γύρους, με κίνηση στα φρένα για την 1η στροφή. Από τότε, ο 34χρονος Ισπανός παρέμεινε οδηγός του αγώνα, ενώ οι Vinales και Binder επιχείρησαν μονομαχία με τον Bagnaia, χωρίς όμως να καταφέρουν να του πάρουν την 2η θέση. Τελικά, ο αγώνας έληξε με νικητή τον Aleix Espargaro και τους Bagnaia και Vinales να ολοκληρώνουν το βάθρο – με τον συμπαθή Espargaro, λοιπόν, να εξιλεώνεται από το περσινό του λάθος, που του στοίχισε μια θέση στο Podium.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 17:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon