.
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 07:43

Dani Pedrosa – Αναβάτης εξέλιξης της ΚΤΜ με νέα «σύμβαση αορίστου»

Ο Dani Pedrosa θα συνεχίσει επί μακρόν ως ο επίσημος αναβάτης δοκιμών της KTM, μετά την υπογραφή ενός νέου συμβολαίου.

Η ανακοίνωση έγινε από την KTM το πρωί του Σαββάτου στο Grand Prix της Καταλονίας και επιβεβαιώνει μια νέα πολυετή συμφωνία μεταξύ της αυστριακής μάρκας και του Pedrosa, ο οποίος εξελίσσει το RC16 από το 2019.
Η διάρκεια του συμβολαίου του Pedrosa δεν έχει καθοριστεί από την KTM, αλλά ο διευθυντής της Red Bull KTM Factory Racing Team Francesco Guidotti αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του P2 το πρωί του Σαββάτου ότι η συμφωνία της KTM με τον Pedrosa θα εξελίσσεται «έτος με το χρόνο». Έτσι ουσιαστικά, η KTM είναι στην ευχάριστη θέση να συνεχίσει με τον Pedrosa για όσο διάστημα ο Pedrosa είναι ευτυχής να συνεχίσει τα καθήκοντά του δοκιμαστή για την KTM.

Ο Dani Pedrosa δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ ευγνώμων που συνεχίζω με την KTM γιατί τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ παραγωγικά. Κάναμε σταδιακή πρόοδο, αλλά πάντα θετικά και οι αναβάτες πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στις μπροστά θέσεις και έχουν πάρει μερικά καλά αποτελέσματα. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε αυτό το μονοπάτι με τη μοτοσυκλέτα γιατί φαίνεται να είναι ακόμα πιο απαραίτητο τώρα στο MotoGP. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της ομάδας και ανυπομονώ για το Misano, ακόμα κι αν η Jerez ήταν πραγματικά ξεχωριστή για μένα με όλους τους οπαδούς!».

ped24b.jpg

Ο Francesco Guidotti, δήλωσε: «Η εμπειρία του Dani στο MotoGP είναι τεράστια και μας έδειξε στη Jerez ότι είναι ακόμα ικανός να σημειώνει χρόνους κορυφής! Αυτή η ικανότητα και η μοναδική του αίσθηση για μια μοτοσυκλέτα Grand Prix είναι αυτό που τον κάνει τόσο σημαντικό και αποτελεί έμπνευση για εμάς και τους αναβάτες. Διατηρούμε πολλά μέρη του έργου μας στο MotoGP συνεπή και σταθερά, επομένως αυτή η δέσμευση με το Dani είναι πολύ θετική. Ανυπομονούμε για το Misano!»

Ο Pit Beirer, αγωνιστικός διευθυντής της KTM, πρόσθεσε: «Τα σχόλια και όλοι οι γύροι που μας έδωσε ο Dani με την ομάδα δοκιμών βοήθησαν να γίνει το RC16 μας αυτό που είναι σήμερα: μια μοτοσυκλέτα που είναι από τις ταχύτερες στην πίστα και μια από τις καλύτερες για να έχουμε σε έναν αγώνα. Γνωρίζει πολύ καλά το πρόγραμμά μας, τους τεχνικούς μας και τη φιλοσοφία μας μετά από πέντε χρόνια μαζί και η δουλειά είναι πιο σημαντική από ποτέ. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να τον κρατήσουμε στην ομάδα, με το Dani να συνεχίζει να μας βοηθά να πετύχουμε τους στόχους μας στο MotoGP».

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως ο Pedrosa, νωρίτερα μες το 2023, πήρε την 7η θέση στο grand prix της Jerez. Η επόμενη wildcard συμμετοχή του Pedrosa έχει προγραμματιστεί για το επόμενο Σαββατοκύριακο (8-10 Σεπτεμβρίου) στο Grand Prix του San Marino στο Misano, όπου κέρδισε για τελευταία φορά το 2016.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 07:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon