.
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 13:25

R.I.P. Paul Bird - Πέθανε ο ιδιοκτήτης της επιτυχημένης αγωνιστικής ομάδας

Έχασε την ζωή του μετά από σύντομη μάχη με ασθένεια, σε ηλικία μόλις 56 ετών.

Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Μ. Βρετανίας αλλά και διεθνώς, θρηνεί την απώλεια του Paul Bird, ιδιοκτήτη της PBM Ducati αγωνιστικής ομάδας. O Bird έφυγε από την ζωή, μετά από σύντομη μάχη με ασθένεια η οποία δεν διευκρινίστηκε, εντός νοσοκομείου, στην ηλικία των 56 ετών.

Ο Paul Bird υπήρξε ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος ιδιοκτήτης αγωνιστικής ομάδας, με τις επιτυχίες του να ξεκινούν το 2002, όταν και η ομάδα του κατέκτησε τίτλο  BSB με τον Steve Hislop. Στο εθνικό πρωτάθλημα της Βρετανίας, η ομάδα του Bird έχει κερδίσει 6 τίτλους με τον Shane Byrne στα κλιπ-ον των αγωνιστικών Kawasaki και Ducati, το 2003, 2008, 2012, 2014, 2016 και 2017. Η επιτυχία του Bird συνεχίστηκε και στην εποχή της Panigale V4, με τον Scott Redding να στέφεται πρωταθλητής BSB το 2019 και τον Josh Brookes να ακολουθεί, το 2020.

Ο Paul Bird και η ομάδα του είχαν επίσης πάρει το «βάπτισμα του πυρός» και στα WSBK, αναλαμβάνοντας μάλιστα το management της εργοστασιακής ομάδας της Kawasaki μέχρι το 2011, ενώ μεταξύ του 2012 και του 2014, δραστηριοποιήθηκε και στα MotoGP, υπό το καθεστώς των κανονισμών CRT, με δικό τους πλαίσιο. Παράλληλα, ο Bird είχε πάρει μέρος και σε αρκετές αγωνιστικές διοργανώσεις αυτοκινήτου.

Ευχόμαστε συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 13:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon