.
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 20:02

MotoGP, Ινδονησία - Αναβάτες της Ducati σχολιάζουν τον -επίσημο- ερχομό του Marc Marquez

Οι Francesco Bagnaia, Jorge Martin και Enea Bastianini πιστεύουν ότι ο Marc Marquez θα δει άσπρη μέρα στη Ducati, θέτοντας ήδη σοβαρή υποψηφιότητα για τον Τίτλο του 2024.

Ο Marquez σφράγισε και επίσημα την πολυαναμενόμενη μετακίνησή του στη Gresini Ducati για τη σεζόν του 2024, «ανεβάζοντας» τo ήδη εντυπωσιακό line-up της Ducati. Ο 8ακις Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα χρησιμοποιεί τις ίδιες μοτοσυκλέτες με τις τρέχουσες των Bagnaia και Martin, δηλαδή τη GP23 και παρόλο που θα είναι σε μια μοτοσυκλέτα ενός έτους πριν σε σύγκριση με τους δύο αναβάτες, ο Bagnaia περιμένει από το Marquez να είναι πολύ γρήγορος από την αρχή, δηλώνοντας τα εξής:

«Πριν από τρεις ή τέσσερις μήνες ήταν απίστευτο (το ότι θα ενταχθεί στη Ducati) αλλά την τελευταία περίοδο ήταν ξεκάθαρο ότι πήγαινε προς αυτή την κατεύθυνση. Έλεγα στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα στην Ιαπωνία τι σκεφτόμουν! Είναι καλό για εμάς, καλό για το άθλημα.

Ο Marc θα βρει μια καλή βάση, την καλύτερη βάση, στη μοτοσυκλέτα μας. Θα αισθάνεται άνετα και δεν θα πάρει πολύ χρόνο για να είναι καλύτερα και πιο γρήγορα από την κατάστασή του αυτή τη στιγμή. Θα είναι ωραίο να μοιραστούμε δεδομένα μαζί του, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι κάνει. Αλλά θα είναι καλός ανταγωνισμός για αυτόν. Είμαστε οκτώ αναβάτες πολύ ανταγωνιστικοί και θα είναι ενδιαφέρον…»

Όταν ρωτήθηκε δε για το αν ο Marquez θα είναι υποψήφιος για τον Τίτλο, ο Bagnaia δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αν και δεν είχε διάθεση να στέψει τον Marquez ως τον βασικό του αντίπαλο: «Η πρώτη προσέγγιση θα είναι στη Valencia. Θα ηγηθεί του τεστ γιατί θα δοκιμάσει διαφορετικά πράγματα, θα κάνει χρονομετρήσεις με τη μοτοσυκλέτα μας.

Η μοτοσυκλέτα μας προσαρμόζεται σε όλα τα στυλ οδήγησης, είναι πολύ προβλέψιμη. Του χρόνου θα έχουμε μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα, μπορείς να φρενάρεις πολύ δυνατά, κάτι που ήδη κάνει με τη Honda. Ο κινητήρας είναι γρήγορος. Δεν ξέρω αν θα παλέψει για το πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα θα είναι στην πρώτη πεντάδα».

Ο Jorge Martin από την άλλη είναι πεπεισμένος ότι ο Marquez θα είναι διεκδικητής του Τίτλου: «Πρέπει να περιμένουμε τη Valencia και μετά τον πρώτο αγώνα στο Qatar. Αλλά αισθάνομαι ότι θα παλέψει για το πρωτάθλημα, σίγουρα.

Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς και για εκείνον. Μετά από πολλά χρόνια, η αλλαγή μοτοσυκλέτας δεν είναι εύκολη. Η μοτοσυκλέτα μας όμως είναι υπέροχη, σίγουρα θα προσαρμοστεί γρήγορα. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μας συγκρίνουμε με τον Marc, έναν από τους σπουδαιότερους αναβάτες στην ιστορία και θα είναι ενδιαφέρον να μάθουμε από αυτόν και να δούμε τα δεδομένα του».

Ένας αναβάτης που γνωρίζει ακριβώς τον τύπο της ομάδας που θα συμμετάσχει ο Marquez, είναι ο Enea Bastianini, ο οποίος κέρδισε τέσσερις αγώνες για την Gresini το 2022.

«Θα είναι γρήγορος, το ξέρω αυτό! Θυμάμαι τον πρώτο χρόνο που μίλησα με τη Νάντια για τον Alex και είπα ότι θα ήταν γρήγορος από την αρχή. Ο Marc είναι απίστευτο ταλέντο. Για μένα θα είναι πρόβλημα από τον πρώτο αγώνα!».

Πηγή:Crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 20:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon