.
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 10:10

Marc Marquez - Επίσημα στην Gresini Ducati το 2024

Ανακοινώθηκε αυτό που όλοι όσοι παρακολουθούν από κοντά, τα τεκταινόμενα του MotoGP, περίμεναν.

Μετά την φυγή του από την Repsol Honda στο τέλος του έτους, ο Marc Marquez θα αγωνίζεται και επίσημα πλέον, στην Gresini Ducati το 2024, στο πλευρό του αδερφού του, Alex. Πρόκειται για ένα «dream duo» για την ομάδα της Gresini και όλοι περιμένουν να δουν, το πως θα εξελιχθεί αυτή η νέα συνεργασία, μετά από τα «πέτρινα χρόνια» του Marc Marquez στην Repsol Honda.

Το συμβόλαιο που υπογράφηκε θα έχει διάρκεια «για την σεζόν του 2024» και έχει συναφθεί μεταξύ του Marquez και της ομάδας, όχι του εργοστασίου της Ducati. Aυτό σημαίνει δηλαδή, ότι ο Marquez θα είναι ελεύθερος να πάει σχεδόν όπου θέλει, μιας και τα συμβόλαια των αναβατών του MotoGP λήγουν σχεδόν όλα, στο τέλος του 2024.

Ο Marc Marquez δήλωσε για τα νέα: «Είμαι ενθουσιασμένος για αυτή την νέα πρόκληση. Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση, γιατί θα είναι μια μεγάλη αλλαγή από όλες τις απόψεις. Μερικές φορές πρέπει να βγεις από την ζώνη άνεσης σου και να προκαλέσεις τον εαυτό σου, να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Όσο για την μοτοσυκλέτα, ξέρω ότι πρέπει να αλλάξω πολλά πράγματα στον τρόπο που οδηγώ και αυτό δεν θα είναι εύκολο. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι όλη η ομάδα της Gresini θα με βοηθήσει πολύ. Ανυπομονώ να τους συναντήσω και να ξεκινήσω να δουλεύω μαζί τους. Θέλω να ευχαριστήσω την Nadia, τον Carlo και τον Michele για την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό που μου έδειξαν».

Η Nadia Padovani, ιδιοκτήτρια της ομάδας, δήλωσε: «Είναι μία ιστορική στιγμή για την Gresini Racing. Το γεγονός ότι ο Marc Marquez επέλεξε να αγωνιστεί μαζί μας στην επόμενη σεζόν, είναι απολύτως φανταστικό και είμαι πολύ χαρούμενη που μπορώ πλέον να το δημοσιοποιήσω επίσημα. Μέσα σε λιγότερο από μία σεζόν πετύχαμε μια πολύ καλή σχέση με τον αδερφό του, και με τον ίδιο τρόπο θα καλωσορίσουμε τον Marc, όντας πεπεισμένοι ότι έχει την προοπτική να είναι αμέσως ανταγωνιστικός, στην Desmosedici GP23. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον Fabio Di Giannantonio για τον επαγγελματισμό του, του ευχόμαστε τα καλύτερα για την καριέρα του, που συνεχίζεται».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 10:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon